Κάτω στον Πειραιά

// Αυτό που έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει προηγούμενο: Ο δήμαρχος έφερε προ ημερήσιας διάταξης θέμα καταγγελίας του Ταμείου Παρακαταθηκών, γιατί παρακρατεί από τους ΚΑΠ δόσεις για προηγούμενα δάνεια που είχε συνάψει ο δήμος, παρά τις κατηγορηματικές υποσχέσεις του Π. Παυλόπουλου περί του αντιθέτου. Όμως τα στοιχεία που είχε ο δήμαρχος και επ’ αυτών βάσιζε την καταγγελία του τα είχε και ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Κάρλες! Που λογικά δεν έπρεπε να τα ψάλει, αφού το θέμα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη και δεν γνώριζε κανένας ότι θα το φέρει ο δήμαρχος! Πού το έμαθε όμως ο Κάρλες; Αυτό το ερώτημα… πονοκεφαλιάζει το περιβάλλον του δημάρχου και έχει κάνει έξαλλο και τον ίδιο, καθώς -όπως φαίνεται- υπάρχει «πέμπτη φάλαγγα» στο δημαρχείο που λειτουργεί σε βάρος του!

Αλλά και το γεγονός αυτό καθαυτό έχει προκαλέσει την οργή της δημοτικής αρχής. Η οποία επαναλαμβάνει σ’ όλους τους τόνους πως σε κανέναν δήμο το Ταμείο Παρακαταθηκών δεν παρακρατάει τους κρατικούς πόρους και το κάνει μόνον στον Πειραιά, για τον οποίο υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι ποιος «φταίει», αλλά τι γίνεται. Γιατί αν συνεχίσει το Ταμείο Παρακαταθηκών να αφαιρεί κάθε δόση 2,5 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ που αναλογούν στον Δήμο Πειραιά, τότε ο δήμος σύντομα θα… χρεοκοπήσει!

Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και ο υπουργός και ο πρόεδρος του Ταμείου. Και να ξεκαθαρίσουν γιατί δεν υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους προς τον Δήμο Πειραιά. Έχουν κάτι εναντίον του;

Έπρεπε να κάνει κάτι και δεν το έκανε; Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Βιτζηλαίος είναι εκείνος που δημιουργεί το πρόβλημα, γιατί δεν υλοποιεί τις εντολές του υπουργού Εσωτερικών, αλλά κι επειδή δείχνει να μεροληπτεί κατά του Δήμου Πειραιά. Ό,τι και να συμβαίνει όμως, το θέμα είναι να βρεθεί άμεση λύση τους, γιατί τώρα που πήγε να… στρώσει ο δήμος αρχίζει πάλι η υπονόμευση…

// Στις 20 ερωτήσεις των «Νέων» απάντησε την περασμένη εβδομάδα ο Φασούλας. Όμως στην… καταμέτρηση «βγήκαν» 19 οι ερωτήσεις. Η εικοστή τι έγινε;

// Μια άλλη πρόταση, που θα εγγυάται έναν δικηγορικό σύλλογο ανανεωμένο, μάχιμο και παρεμβατικό, κάνει η «Παρέμβαση Ανανέωσης – Συμμαχία Δικηγόρων Πειραιά», που για πρώτη φορά δοκιμάζει τις δυνάμεις του στον συνδικαλιστικό στίβο του μεγαλύτερου ίσως επαγγελματικού συλλόγου της πόλης μας. Ο υποψήφιος πρόεδρος Τάκης Δέγλερης και η δυναμική ομάδα υποψηφίων συμβούλων που έχει συγκροτήσει, φιλοδοξούν να δώσουν το σοβαρό «στίγμα» της δημοκρατικής παράταξης στον Πειραιά, αλλά και της ανανέωσης που θέλουν να φέρουν.

Άλλωστε, στην προεκλογική διακήρυξη του συνδυασμού αναφέρεται ότι πρέπει να γίνει συνείδηση ότι ο σύλλογος ανήκει σε όλους τους δικηγόρους και όχι σε ορισμένους που ζητάνε την ψήφο τους για τέταρτη, πέμπτη και έκτη φορά, χωρίς να παρουσιάζουν έστω και μισή σελίδα απολογισμού.

// Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η βράβευση των ποδοσφαιριστών των πειραϊκών σωματείων και των ανθρώπων που βοήθησαν το ερασιτεχνικό πειραϊκό ποδόσφαιρο στην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά. Πάνω από 1.500 άτομα συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ και διατράνωσαν τη συμπαράστασή τους στις διοικήσεις, στους παράγοντες και στους αθλητές των σωματείων του Πειραιά. Και βέβαια σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία αυτή είχε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΠ Στέλιος Μπρατσόλης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Ωστόσο, κάθε μεγάλη εκδήλωση προκαλεί και -δικαιολογημένα ή μη- αντιδράσεις από ορισμένους που έχουν διαφορετική άποψη και τη διατυπώνουν προς κάθε αρμόδιο. Έτσι και τώρα οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πειραιά, Γιώργος Δαβάκης και Πασχαλίνα Καλλαγιά, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΕΠΣΠ κ. Αναστόπουλο, διαμαρτυρήθηκαν γιατί βραβεύτηκε μόνο ο σημερινός δήμαρχος Π. Φασούλας για την αναβάθμιση του γηπέδου στον Άγ. Διονύσιο και δεν βραβεύτηκαν ο πρώην δήμαρχος Χρ. Αγραπίδης και ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Τάσος Μητρόπουλος, που είχαν ξεκινήσει και είχαν προχωρήσει αρκετά το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου.

Σε απάντησή της η ΕΠΣΠ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας υλοποίησε την τελική αναμενόμενη αναβάθμιση του γηπέδου Αγ. Διονυσίου και κάλυψε τη δαπάνη ιατρών αγώνα για το 2007-2008 των 500 αγώνων των 27 σωματείων του Δήμου Πειραιά και δικαίως η ένωσή μας τον εβράβευσε. Αντίστοιχα έπραξε η διοίκηση της ΕΠΣΠ στις 30/1/2006 όταν εβράβευσε τον τέως δήμαρχο Πειραιά κ. Χρήστο Αγραπίδη για την υπογραφή παραχώρησης των 20 στρεμμάτων στο Σχιστό Πειραιά, ώστε να δημιουργηθεί αθλητικό κέντρο για τις ανάγκες του πειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπως παλαιότερα είχε βραβεύσει τους κυρίους Τάσο Κάρλε και Τάσο Μητρόπουλο.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ένωσή μας ως ένα μεγάλο -κοινωνικό μωσαϊκό- και με βασικό κριτήριο την ενότητα, την αξιοπρέπεια και το κύρος των σωματείων μελών μας, εργάζεται και βραβεύει ηθικά κάθε πρωτοβουλία και ενέργεια που δυναμώνουν τις προσπάθειες των χιλιάδων απασχολουμένων στο κοινωνικό ποδόσφαιρο, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στα «παιδιά του Πειραιά» να παίζουν μπάλα και να αποκτούν δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον».

// Σε απάντηση σε προηγούμενο δημοσίευμά μας ο πρόεδρος του ΟΛΠ Διονύσης Μπεχράκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι απολύτως ανακριβές ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις να προσέλθουν σε αυτήν. Εγώ προσωπικά τηλεφώνησα λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης διαδοχικά σε όλους προκειμένου αφενός μεν να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο και αφετέρου δε να βεβαιωθώ ότι ουδέν πρόβλημα υφίσταται για την προσέλευσή τους σ’ αυτό. Στα επανειλημμένα τηλεφωνήματά μου, παρουσία τόσο των μελών του ΔΣ όσο και υπηρεσιακών παραγόντων, απάντησε μόνο ένας εκ των εκπροσώπων των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο και μου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να προσέλθει, χωρίς να μου αναφέρει την ύπαρξη προβλήματος. Οι υπόλοιποι τρεις δεν απάντησαν καθόλου. Όλα τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα και αποτελούν μέρος των πρακτικών της συνεδρίασης. Κανένα από τα μέλη του ΔΣ που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κατά την είσοδό του και το ίδιο θα ίσχυε και για εκείνους που δεν προσήλθαν, αν εξέφραζαν την επιθυμία να μπουν».

Δεν αμφισβητούμε αυτά που λέει ο φίλος πρόεδρος του ΟΛΠ, του οποίου την ευαισθησία -όπως και του διευθύνοντα συμβούλου- να απαντήσει στο δημοσίευμά μας, αμέσως, την επισημαίνουμε. Ωστόσο, όσοι ήμασταν εκεί την ώρα των επεισοδίων, αλλά και όλοι όσοι τα είδαν από την τηλεόραση, είδαν τον δήμαρχο Πειραιά και κάποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης να προπηλακίζονται όταν πλησίασαν την πόρτα του κτιρίου. Μπορεί να ήθελε πλήρη απαρτία του ΔΣ ο πρόεδρος και να την επεδίωξε, όμως όταν ο Φασούλας πήγε να μπει εμποδίστηκε. Δεν ξέρουμε αν υπήρχε εντολή, δεχόμαστε ότι δεν υπήρχε, ωστόσο εμποδίστηκε. Από κει και πέρα ας τρέξουν άλλοι να βρουν ποιοι τον εμπόδισαν και γιατί.


Σχολιάστε εδώ