Η Τράπεζα Ελλάδος βγάζει στο σφυρί ακίνητα – φιλέτα

Συνεχίζουν ακάθεκτες τον… χορό του ξεπουλήματος σημαντικών περιουσιακών τους στοιχείων, με πρώτα και καλύτερα τα φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, οι κρατικές τράπεζες. Μετά την Εθνική, η οποία πρόλαβε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ξεπουλήσει δύο κτίρια στην Αμαλίας, καθώς και το παραδοσιακό κτίριο που είχε στην Πανεπιστημίου και ήταν ένα κόσμημα για την τράπεζα και του οποίου η αξία δεν είναι μόνο πολεοδομική αλλά κυρίως αισθητική, τη… σκυτάλη παρέλαβε η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία βγάζει κι αυτή στο σφυρί το παραδοσιακό κτίριό της στα Χαυτεία (πλατεία Ομονοίας).

Η ΤτΕ, με το πρόσχημα του κλεισίματος πολλών υποκαταστημάτων της σε μεγάλες πόλεις, λόγω -όπως ισχυρίζεται- αλλαγής των συνθηκών, προχωράει μέσα στις επόμενες μέρες και στο ξεπούλημα των κτιρίων που διαθέτει στις πόλεις αυτές, με πρώτο και καλύτερο το παραδοσιακό κτίριο στην Κεφαλονιά και ένα άλλο παραδοσιακό στη Δράμα.

Το ερώτημα είναι γιατί οι κρατικές τράπεζες έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια να μπουν… στο ράλι της εκποίησης μεγάλης αξίας περιουσιακών τους στοιχείων. Μήπως για να παρουσιάζουν κέρδη; Αν όμως περιμένουν να εμφανίσουν κερδοφορία από το ξεπούλημα της περιουσίας τους, ουσιαστικά ομολογούν την αδυναμία τους να πραγματοποιήσουν επικερδείς επενδύσεις και να βρουν τρόπους να πολλαπλασιάσουν τα κεφάλαιά τους.


Σχολιάστε εδώ