Εκτός ΙΜΑΚΟ… αλλά με εφημερίδα στα χέρια ο Β. Ρέστης

Από ένα συγκρότημα φεύγει, σε μια εφημερίδα μπαίνει. Ο λόγος για τον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό εξασφάλισε αυξημένο μερίδιο, 30% – 40%, σε ιστορική εφημερίδα. Η ανακοίνωση δεν έχει γίνει διότι υπάρχει το τελευταίο διάστημα η αρνητική αντιμετώπιση της δραστηριότητας των εφοπλιστών στα Μέσα, εξαιτίας της περιπέτειας Λασκαρίδη – «Θέματος», όμως η συμφωνία θεωρείται δεδομένη. Και την ίδια ώρα στο περιβάλλον του εφοπλιστή επικρατεί ανακούφιση εξαιτίας της μη απόκτησης του «Θέματος», στο οποίο, όπως και στη «Ναυτεμπορική», είχαν χτυπήσει την πόρτα. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη έχει συμμετοχή στην εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία μεταφορών Imperio, του εκ των μετόχων της «Ισοτιμίας» Γιάννη Αρβανίτη, αλλά και στρατηγική συνεργασία με το Star και τον Π. Γερμανό για το ελληνικό MTV.

Το αναμενόμενο διαζύγιο Κωστόπουλου – Ρέστη είναι γεγονός. Ο Πέτρος Κωστόπουλος αγόρασε το 33% που είχε ο Βίκτωρας Ρέστης και προχώρησαν από κοινού σ’ ένα διαζύγιο έντιμο και ήπιο, αφού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα δύο μέρη έχουν κλείσει ήδη «εμπορική συμφωνία μεταξύ SMART TV, (που θα εκπέμπει πρόγραμμα του MTV) και ΙΜΑΚΟ». Η διαφωνία των δύο επιχειρηματιών αποτυπώθηκε αρχικά στην άρνηση του Π. Κωστόπουλου να συμμετάσχει στο εγχείρημα του MTV, όπως ήθελε ο Β. Ρέστης. Επίσης, είναι γνωστό πως ο Π. Κωστόπουλος αισθάνεται καλύτερα μόνος του στις εκδοτικές του εταιρείες…

Στα του MTV τώρα. Η εταιρεία Dunsford Holdings limited, όπως ανακοινώθηκε από το ΕΣΡ την περασμένη Τρίτη, ελέγχει το 90% των μετοχών του Smart TV (Ραδιοτηλεόραση Πειραιά). Το υπόλοιπο 10% ανήκει στη Newsphone. Η Ραδιοτηλεόραση Πειραιάς με τη σειρά της ελέγχει την Ψυχαγωγικές Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις (MTV Greece). Το μετοχικό κεφάλαιο της Ραδιοτηλεόρασης Πειραιά αυξήθηκε κατά 3,5 εκατ. ευρώ με την έκδοση 175.000 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 20 ευρώ και πλέον ανέρχεται στα 9,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο Όμιλος Ρέστη προχώρησε σε επένδυση και στην ακτοπλοΐα, αποκτώντας αντί ποσού 20 εκατ. ευρώ το 12% της Sea Star Capital, η οποία συμμετέχει στις εταιρείες ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways.

Τέλος, διαψεύδονται από την πλευρά της ΙΜΑΚΟ οι πληροφορίες πως υπήρξε επιχειρηματικό «διαζύγιο» και με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Ο Π. Κωστόπουλος ξεναγήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του «Ελεύθερου Τύπου» και συνομίλησε με τους επικεφαλείς της εφημερίδας.


Σχολιάστε εδώ