ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΕΧΟΥΝ φθάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου οι φήμες που κυκλοφορούν, σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες δύο τρεις εβδομάδες και κάνουν λόγο για «υπόγεια συνεννόηση» Καραμανλή – Παπανδρέου.

Με τι αντικείμενο; Την εξουδετέρωση των εσωκομματικών αντιπάλων τους (βλέπε Ντόρα και Βενιζέλο) και τη διατήρηση των… κεκτημένων τους. Σύμφωνα με τις φήμες, πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και συντονίζουν τις κινήσεις τους.

Ο μεν πρώτος με το να καλλιεργεί, μέσω των συνεργατών του, σενάρια πρόωρων εκλογών, ο δε δεύτερος ανεμίζοντας την απειλή των διαγραφών.

Από το Μαξίμου πάντως χαρακτηρίζουν όλα αυτά «ευφάνταστα σενάρια» που κινούνται «εκτός πραγματικότητας», ενώ ανιχνεύοντας τη διαδρομή των φημών κατέληξαν, όπως μαθαίνω, στη

Χαρ. Τρικούπη. «Κάνουν ό,τι μπορούν για να φρενάρουν τον Βενιζέλο», λένε χαρακτηριστικά.

o ΤΡΙΤΗ μεσημέρι, με το θέμα Κουκοδήμου να προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση και τον Β. Μεϊμαράκη να αποδοκιμάζει ευθέως τους χειρισμούς της Ρηγίλλης, ο καθ’ ύλην… υπεύθυνος Γ. Τραγάκης περιφερόταν ευτυχής στους διαδρόμους της Βουλής και δεχόταν ευχές και συγχαρητήρια! Όχι, προφανώς, για τους… επιτυχείς χειρισμούς του στην υπόθεση του βουλευτή Πιερίας, αλλά για τη γέννηση του τρίτου εγγονού του. Προκαλώντας το δηλητηριώδες σχόλιο συναδέλφου του από τη Νέα Δημοκρατία: «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν». Καθότι εκλεγόμενος σε παραθαλάσσια περιφέρεια (Πειραιάς), υποθέτω ότι ο κ. Τραγάκης θα γνωρίζει καλό κολύμπι. Τις επόμενες ημέρες θα του χρειαστεί, είμαι βέβαιος…

o Η… μάχη για την «επόμενη μέρα» στη Νέα Δημοκρατία, ό,τι κι αν λένε, έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα. Τον διορισμό ενός διοικητή κρατικού νοσοκομείου εξέταζε την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο τρεις εκ των βουλευτών της παράταξης άδραξαν την ευκαιρία και άσκησαν κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης συνολικά στον χώρο της Υγείας! Κατά βάθος, όμως, στρέφονταν κατά του υπουργού Δ. Αβραμόπουλου. Εντελώς συμπτωματικά, οι δύο (Γ. Γιακουμάτος, Θ. Γιαννόπουλος) έχουν, ως λέγεται, «προσχωρήσει» στο στρατόπεδο της Ντόρας, ενώ ο τρίτος (Π. Τατούλης) αισθάνεται… δυσάρεστα υπό την ηγεσία του Κ. Καραμανλή και αναζητεί στέγη.

o ΕΚΤΟΣ από τη διαδοχή στην Εκκλησία, οικονομικοί παράγοντες της χώρας έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον και για την «επόμενη ημέρα» στη Νέα Δημοκρατία.

Και δραστηριοποιούνται αναλόγως, λένε οι πληροφορίες, μη κρύβοντας τις προτιμήσεις τους. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα έχουν οι προσπάθειές τους, το βέβαιο είναι ότι θα αυξηθούν τα… έξοδά τους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορούν να τα δηλώσουν στην Εφορία ως… έξοδα παράστασης.

o ΣΕ ΦΑΣΗ διεργασιών και… αναζητήσεων για τη μετά-Καραμανλή εποχή έχουν μπει και οι βουλευτές που συγκροτούσαν την πάλαι ποτέ ισχυρή ομάδα των λεγόμενων «λοχαγών». Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα και διαπιστώσεις, η τάση που καταγράφεται δείχνει προς την πλευρά του Δ. Αβραμόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο κοντά στον υπουργό Υγείας έχουν έρθει τελευταία οι Ν. Νικολόπουλος, Γ. Καλαντζής και Τ. Σκανδαλάκης. Δεν θα συμπεριλάβω και τον Σ. Τσιτουρίδη, διότι θα τρέξει να με διαψεύσει ότι… αγωνίζεται μόνο για τον εαυτό του. Κι εγώ προτιμώ να με επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. Υπάρχουν πάντως και κάποιοι άλλοι που βλέπουν Σαμαρά…

o ΟΤΙ ο κ. Κλαδάς τοποθετήθηκε επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων με απόφαση αποκλειστικά του Μαξίμου το γνωρίζουν οι πάντες στην κυβέρνηση. Κατά συνέπεια και ο Β. Μεϊμαράκης. Ως εκ τούτου είναι δικαιολογημένη η οργή του Γ. Αλογοσκούφη για τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο υπουργός Άμυνας ότι περίπου καλύπτει τις δραστηριότητες του κ. Κλαδά. Συνεργάτες, μάλιστα, του υπουργού Οικονομίας άφηναν να εννοηθεί όχι η κίνηση αυτή του κ. Μεϊμαράκη, ενδεχομένως, να υποκρύπτει σκοπιμότητες και να έχει άλλους στόχους.


Σχολιάστε εδώ