Διάδρομοι και Ψίθυροι

Το πώς εκλαμβάνουν οι μεγάλοι διαχειριστές -πρωτίστως οι ξένοι- την επόμενη ημέρα της αγοράς, φαίνεται και από τη νέα… πλημμυρίδα εκθέσεων – συστάσεων μεγάλων οίκων για ελληνικά χαρτιά. Δεν σας προξενεί φυσικά εντύπωση πως σχεδόν όλες οι επιλογές των ξένων αφορούν σε τραπεζικούς τίτλους…

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η HSBC δήλωνε την Τετάρτη θετική για τους τίτλους της Εθνικής, της Πειραιώς και της Κύπρου.

Η Deutsche Bank έδινε στη δημοσιότητα σύσταση για την Alpha Bank. Η τελευταία παρουσίασε και το business plan της τριετίας 2008-2010, στο οποίο εκφράζει την αισιοδοξία της πως το μερίδιο αγοράς της στις ξένες αγορές, όπου δραστηριοποιείται ή θα επεκταθεί στο άμεσο, μέλλον θα αγγίξει το 10%!

Μιας και ο λόγος για την Deutsche Bank, εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το road show που θα διοργανώσει στις 12 με 14 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Σε αυτό -που αφορά στην αναλυτική παρουσίαση των ευρωπαϊκών εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης- θα συμμετάσχουν έξι εισηγμένες. Συγκεκριμένα οι: Intralot, Jumbo, Alapis, Frigoglass, ΓΕΚ και Σαράντης. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση είναι πως η μεγάλη γερμανική τράπεζα δεν κρύβει ότι στις προαναφερθείσες εταιρείες διατηρούσε θέσεις. Το ερώτημα είναι κατά πόσον τις διατηρεί ακόμα…

Η κίνηση των μετοχών την τελευταία εργάσιμη του Ιανουαρίου καλό θα ήταν να μας εντυπωθεί! Κι αυτό γιατί σε αρκετές από τις πρωταγωνίστριες της Πέμπτης οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα έχουν ανατρέψει κάθε προηγούμενη ισορροπία. Για παράδειγμα, στις «πιεσμένες» με το ξεκίνημα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται τόσο η Βιοχάλκο όσο και η Σιδενόρ. Σκεφτείτε απλώς πως ΟΛΕΣ οι μετοχές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα τέτοιες πιέσεις, που πλέον έχουν φτάσει να διαπραγματεύονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Σε τιμές – κελεπούρι θα τολμούσε να πει κανείς!
Περίπου ανάλογα σχόλια μπορούν να γίνουν και για τον Μυτιληναίο (ήταν κάτω κι από τα 10 ευρώ), στην 3E, και στις Intralot και Alapis.


Σχολιάστε εδώ