αμυντικά

Δίωρος ανάκληση Χηνοφώτη
— Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο τ. Α/ΓΕΕΘΑ και νυν υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Χηνοφώτης, κλήθηκε στο ΥΕΘΑ να επικοινωνήσει με τον τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγό κ. Μπουγιούκανιτ, για να επιτύχει μορατόριουμ κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.
— Αν και κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως δεν διαψεύσθηκαν…
— Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, το πρωί, 16 τουρκικά F-16 έκαναν κόσκινο τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τι είχες Γιάννη…
— Τώρα που οι Μέρκελ – Σαρκοζί απέκλεισαν την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, θα δείτε τι θα επακολουθήσει…

Παρακμή
— Η διαφθορά δεν είναι αυτοφυής πόα, αλλά δέντρο «εύοσμο» και καρποφόρο, καλλιεργούμενο. Το ποτίζουν, το κλαδεύουν, το λιπαίνουν, έμποροι, δημόσιοι υπάλληλοι και πολιτικοί.

Καμία ανοχή στη διαφθορά… επιμένει να κραυγάζει ο πρωθυπουργός, προκαλώντας ακράτητα γέλια.
— Τελευταία είδε το φως της δημοσιότητας καταγγελία παρέμβασης «ειδικού συμβούλου» του υπουργείου Ανάπτυξης, που είναι ταυτόχρονα διακεκριμένος αντιπρόσωπος εταιρειών οπλικών συστημάτων, στα ΕΑΣ για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων!
— Έχουμε λοιπόν: Ο κ. Χ (εκπροσωπεί πάνω από 20 φίρμες), «ειδικός σύμβουλος» ΥΠΑΝ, εκπρόσωπος και εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πηγαινοέρχεται στα κρατικά ΕΑΣ για να «βοηθήσει». Απίστευτο!
— Αν η καταγγελία είναι αληθής και είναι το πρόσωπο, που ταυτοποιεί η καταγγελία, αυτός που έχουμε κατά νου, συμπληρώνουμε:

– Ο «σύμβουλος» είναι τέως αξιωματικός, υποστράτηγος ε.α.
– Ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στα Γρεβενά, μαζί με τον έντιμο, όντως, κ. Φώλια.
– Συμμετέχει σε διαγωνισμούς ΥΕΘΑ (π.χ. καταστροφές ναρκών).

— Απλώς σημειώνουμε ότι από τη στήλη αυτή, την 9/9/07, προεκλογικά, είμαστε οι μόνοι που σχολιάσαμε το γεγονός της υποψηφιότητας στη ΝΔ εκπροσώπου οπλικών συστημάτων, χωρίς να συγκινηθεί κανείς. Ούτε τα ξεφτέρια του ΠΑΣΟΚ!
— Δεν χρειάζεται, βέβαια, υψηλό IQ για να μαντέψει κανείς τους λόγους που ώθησαν τον κ. Χ να πολιτευθεί όψιμα, με τις πλάτες των κ. Ζαγορίτη και Καραχάλιου. Απόκτηση κομματικών πιστοποιητικών για πάσο, διαβατήριο, πασαπόρτι, laisser-passer στα υπουργεία, ιδιαίτερα της Άμυνας.
— Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές μάλιστα, η εταιρεία του κ. Χ, που είχε ήδη λάβει πόστο στο ΥΠΑΝ, τροποποίησε το καταστατικό της (ΦΕΚ 12431/25/10/07), ώστε να συμπεριλάβει τους τομείς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – φωτοβολταϊκών τόξων. Απλώς λέμε, ιδιαίτερα αυτές τις πονηρές ημέρες, παιδιά, μετρήστε τα βήματά σας, κινηθείτε προσεκτικά. Δεν δικαιολογείστε να κάνετε τέτοια λάθη. Είστε ασυγχώρητοι… Εκθέτετε τον χώρο σας, στον οποίο, πώς να το κάνουμε, υπάρχουν και αξιοπρεπείς επιχειρηματίες. Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε.

Της πλάκας…
— Και αφού αναφέραμε πιο πάνω κάτι για διαγωνισμό ναρκών, μας πληροφόρησαν τα εξής: Οι προς καταστροφή νάρκες, σύμφωνα με τη διακήρυξη, ήταν 150.000. Όταν η ΕΑΣ (που, ειρήσθω εν παρόδω, έφερε σε πέρας τις διαδικασίες, τάχιστα και καθαρά, για να λέμε του στραβού το δίκιο) ζήτησε να τις δει, την οδήγησαν σε μια αποθήκη της βορείου Ελλάδας, όπου οι νάρκες ήταν 15.000!
— Αναζητήθηκαν, αγωνιωδώς, οι έτερες 135.000!
— Νάρκη – νάρκη είσαι εδώ;

Ρε μπας; (σκάνδαλο Siemens)
— Στο «Π» της περασμένης Κυριακής είδαμε ότι, με στοιχεία της Dresdner, στις κινήσεις λογαριασμού της υπεράκτιας (off shore) εταιρείας του κ. Μαυρίδη εμφανίζονται τα πρώτα ονόματα Ελλήνων που εισέπραξαν χοντρά ποσά από τη Siemens, για «παροχή υπηρεσιών» φυσικά.
— Διαβάζουμε: Νικολιδάκης, Ζωσιμάδου, Κάντας, Ουζούνη, Νομίδου, Κουκουλομμάτης. Και ακολουθούν άλλοι, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί… Ένα δύο ονόματα κάτι μας θυμίζουν από τους εξοπλισμούς… Ρε μπας;
— Μην ανησυχείτε, όμως… Θα γίνει μια εξεταστική, με μέλη Βενιζέλο, Ζαγορίτη, Λυκουρέντζο, Λοβέρδο, Καρχιμάκη κ.ά. και όλα θα παρουσιαστούν αθώα… Μην ανησυχείτε… Δεν δίνουν καμία ανοχή στη διαφθορά… Οι κ. Καραμανλής και Παπανδρέου.

Σωστές δουλειές
— Η Τουρκία έχει ανάγκη 2.720 οχημάτων κάθε κατηγορίας. Δεν έκανε, βέβαια, διαγωνισμό προμήθειας από το εξωτερικό.
— Ζήτησε από τη Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών (TDI) να υποβάλει προσφορά από την αρμόδια εταιρεία στον χώρο, δηλαδή την τουρκική ΕΛΒΟ, η οποία συνεργάζεται με διάφορες φίρμες, με την προϋπόθεση ότι η εγχώρια συμμετοχή θα είναι η μέγιστη.
— Μιλάμε για ουσιαστική συμπαραγωγή (Jane’s 9/1/08).
— Εδώ και ενταύθα σε λίγο θα προκύψει τέτοιο πρόβλημα για τις ελληνικές ΕΔ;
— Μπορεί η ΕΛΒΟ, όπως λειτουργεί σήμερα, να αναλάβει τέτοιο έργο; Η απάντηση είναι όχι. Πρέπει να την πάρει στα χέρια του το κράτος και να προχωρήσει σωστά, όχι με ψευτοσυμπαραγωγές και αλχημείες, που είναι δυσβάσταχτες για το ελληνικό Δημόσιο. Αυτός ο συνεταιρισμός-φιάσκο κράτους και κ. Μυτιληναίου πρέπει να πάρει τέλος. Ας βγει κάποιος να κάνει απολογισμό πεπραγμένων.

Πάμε γι’ άλλη περιπέτεια;
— Το τι ανωμαλίες και παζάρια έγιναν με το σύστημα αυτοπροστασίας των Mirage 2005 και με ποιες υποχωρήσεις τα παραλάβαμε είναι γνωστό.
— Κάτι κυκλοφορεί ότι και στο σύστημα αυτοπροστασίας των F-16, εποχής Σημίτη, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Παρακολουθούμε το θέμα εκ του σύνεγγυς και, αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε.

Τι γίνεται εδώ;
— Είναι ένας σεμνός, εργασιομανής, μεθοδικός και ακέραιος εισαγγελέας. Για τον κ. Παν. Αθανασίου μιλάμε…
— Του έχουν φορτώσει τις ανακρίσεις για το σύνολο σχεδόν των «σκούρων» οπλικών συστημάτων (TOR-M1, Suzana, άρματα ΝΗ-90 κ.ά.), την υπόθεση Ζαχόπουλου και το βαρβάτο σκάνδαλο Siemens, όπου κατηγορούνται για χοντρά λαδώματα τέσσερα υπουργεία…
— Πάνε να εξοντώσουν τον άνθρωπο ή, πιέζοντάς τον «να τελειώνει», επιχειρούν να τον οδηγήσουν σε εσπευσμένες αποφάσεις; Έλεος, δεν υπάρχουν άλλοι;


Σχολιάστε εδώ