Όχι στην τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρομίου

Όπως τόνισε ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός, αν υλοποιηθεί το σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, όλο το πάρκο θα γίνει… θερμοκήπιο, αφού γύρω γύρω θα περιβάλλεται από πηγές που θα ελκύουν και θα εκλύουν θερμότητα. Είναι, είπε χαρακτηριστικά, σαν να έχουμε μια λίμνη και στην όχθη της έχουμε βάλει φωτιά.

Δεν μπορούμε πλέον και το δικαιούμαστε, συνέχισε ο Γ. Σγουρός, να παίρνουμε άκριτα σημαντικές αποφάσεις για το περιβάλλον και τη μετέπειτα ζωή μας, χωρίς να εφαρμόσουμε ό,τι πιο σύγχρονο επιστημονικά υπάρχει με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και έναν καλύτερο κόσμο που θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

Το Πράσινο Ταμείο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κάθε φύσεως έργα, όταν με τις επιλογές μας προσβάλλουμε βάναυσα το περιβάλλον. Τελικά ποιο είναι το ζητούμενο;

Άκριτα και αγωνιωδώς να αξιοποιήσουμε τους χώρους πρασίνου, στο όνομα της ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ή να επιλέξουμε δράσεις που θα προσφέρουν στις επόμενες γενιές ένα περιβάλλον ποιοτικότερο και καλύτερο;

Οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι στην Αθήνα, που είναι δημόσιοι, είναι ελάχιστοι. Οι ευκαιρίες για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δεν πρόκειται να είναι πολλές. Το Ελληνικό, ο Ελαιώνας, το Γουδί και άλλες μικρότερες εκτάσεις είναι χώροι που, εφόσον τους εκμεταλλευτούμε σωστά, θα μας επιτρέψουν να δώσουμε μια κληρονομιά στις επόμενες γενιές για την οποία θα είμαστε περήφανοι.

Η Νομαρχία Αθηνών και όλο το νομαρχιακό συμβούλιο, κατέληξε ο Νομάρχης, ανταποκρινόμενοι στην αγωνία των τεσσάρων δημάρχων, αποφασίσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στο αίτημα της Κοινωνίας των Πολιτών. Κομματικά καπελώματα και προσπάθειες χειραγώγησης απ’ όπου κι αν προέρχονται δεν έχουν θέση σε μια τέτοια κίνηση.

Η προσπάθειά μας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων, ώστε οι κυβερνώντες να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουν. Η πρόκληση είναι μεγάλη και όλοι θα κριθούμε στο τέλος από τις επιλογές μας.

Και με Ζαγορίτη

Το θέμα του Ελληνικού συζητήθηκε προχθές από τους τέσσερις δημάρχους (Ελληνικού, Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας) και τον αντιπρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ Σταύρο Γεωργόπουλο με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη:

Οι απόψεις των δημάρχων είναι να γίνουν πράσινο τα 6.000 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου και να μη χτιστεί ούτε ένα… μέτρο!

Ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ ευθυγραμμίστηκε με τους υπόλοιπους, αλλά πρότεινε τα χρήματα που θα δοθούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στο λεκανοπέδιο να μη δοθούν μόνο στους τέσσερις συγκεκριμένους δήμους, αλλά σε όλους τους δήμους της Αττικής, γιατί -όπως είπε χαρακτηριστικά- το μοίρασμα της ποιότητας ζωής ανήκει σε όλη την Αττική και όχι μόνο σε ορισμένους δήμους.


Σχολιάστε εδώ