Φεύγει από την ΑΕΚ ο Δρόσος

Το τελευταίο ταξιδάκι του Δρόσου στη Μάλτα, όπου εδρεύουν οι επιχειρήσεις του (ή έστω αυτές με τις οποίες συνεργάζεται, διότι ουδείς ορκίζεται πως έχει και δικές του), έγινε… αρμένικη βίζιτα. Δεν λέει να γυρίσει από κει, για να «τρέξει» τα πολλά ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ. Ή δεν θέλει, για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Δεν έχει να κάνει με λεφτά η απότομη στροφή του Δρόσου στα της ΑΕΚ. Έτσι κι αλλιώς, συγκεκριμένα κονδύλια είχε να διαχειριστεί και όχι να βάλει από την τσέπη του, οπότε δεν είναι οικονομικό το θέμα, δεν είναι τα λεφτά που θα του λείψουν. Με τη φιλοδοξία είχε να κάνει, η οποία ήταν τεράστια στην αρχή αλλά από νωρίς φάνηκε ότι θα έμενε ανεκπλήρωτη.

Κάτι μεταξύ Γιαννακόπουλου και Κόκκαλη φανταζόταν ο φιλόδοξος αυτός άνθρωπος ότι θα γίνει παίρνοντας την μπασκετική ΑΕΚ. Οι τριγύρω του τον είχαν πείσει ότι υπάρχει τεράστιο πλήθος με άσβεστη φλόγα να δει την ομάδα να γίνεται ξανά μεγάλη. Και ότι αυτός που θα τα κατάφερνε θα ήταν αυτομάτως ο λαϊκός ήρωας που θα οδηγούσε τα πλήθη με ένα νεύμα του δάκτυλού του. Οι ίδιοι «τριγύρω» ήταν αυτοί που έπεισαν τον ενθουσιώδη Δρόσο να προχωρήσει σε έναν σωρό σπατάλες το καλοκαίρι, με μεταγραφές αμφιβόλου αξίας που θα έφερναν την ΑΕΚ στην… τετράδα. Δικαιώθηκαν, αλλά με μια μικρή διαφορά, αφού η ΑΕΚ μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν στην τελευταία τετράδα…

Δέκα χιλιάδες κόσμο περίμενε ο παραπλανημένος Δρόσος στο πρώτο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ. Είδε περίπου τρεις και δεν ήξερε αν έπρεπε να γελάσει, επειδή τέτοια νούμερα δεν υπήρχαν καν τα προηγούμενα χρόνια, ή να κλάψει. Το δίλημμά του λύθηκε γρήγορα, στα επόμενα παιχνίδια, όταν έμειναν συγγενείς και φίλοι και καμιά διακοσαριά πιστοί.

Ο Δρόσος άργησε λίγο, αλλά κατάλαβε ότι μέσω της ΑΕΚ το μόνο που μπορεί να κερδίσει είναι να τον… βρίζουν. Σίγουρα όμως όχι να γίνει ο λαοπρόβλητος ηγέτης που ονειρευόταν. Το πήρε απόφαση ότι τέλειωσε γι’ αυτόν το κιτρινόμαυρο παραμύθι. Και η δική του βούληση είναι να τελειώσει από τώρα. Οι συνεργάτες του προσπαθούν να τον κρατήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, μήπως και αλλάξουν τα πράγματα και πειστεί τότε να ανανεώσει την παραμονή του. Όχι γιατί τους αρέσει το μπάσκετ, όχι γιατί πιστεύουν σε κάτι καλό, αλλά επειδή βρήκαν στην ΑΕΚ ένα μαγαζί για να κάνουν άλλες δουλειές. Ας πούμε να κερδίσουν προβολή, για να μείνουμε στο πλέον απλοϊκό και… αγαθό.

Ο Δρόσος μπορεί να είναι φιλόδοξος και ενθουσιώδης, αλλά δεν είναι κορόιδο. Κατάλαβε ότι αντί για να υψωθεί ασπίδα μπροστά του από χιλιάδες κόσμο, αν ήθελε κάποιος να τον πειράξει επιχειρηματικά, το πιθανότερο πλέον είναι λόγω της ΑΕΚ να τον ψάξουν περισσότερο. Και αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα να γίνει… Λούης και να βρει πιο ήσυχο τρόπο για να εκπληρώσει τα όνειρά του.


Σχολιάστε εδώ