Συναντήσεις, απουσίες και αντικαπνιστικές καμπάνιες…

kkk Μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός σε διαπραγματεύσεις για πώληση μεριδίου του. Η αποτίμηση είναι όμως υψηλή. kkk Ποια είναι κερδισμένη από την (προσωρινή) απουσία της από την τηλεόραση; Μα, είναι προφανές, η Μάρα Ζαχαρέα. Τα σενάρια που θα ακούγονταν δεν λέγονται kkk Και τώρα τι; Θα επιστρέψει το στέλεχος στην Αγία Παρασκευή, για τις ψηφιακές δραστηριότητες, ή θα κάνει άλλα πράγματα; kkk Υπάρχει περιθώριο συναδέλφωσης των τηλεοπτικών αστέρων. Σε λίγο καιρό επιλεγμένοι δημοσιογράφοι από κάθε κανάλι θα συμμετέχουν σε τηλεοπτικό σποτ εναντίον του καπνίσματος. kkk Κορυφαίο στέλεχος εφημερίδας συναντήθηκε με σημαντικό πολιτικό από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, προ ημερών, στο «Αμπρεβουάρ». Το τι θα βγει και αν θα έχει σχέση με τα πολιτιστικά κονδύλια είναι άλλη ιστορία… kkk Θα σκάσει ιστορία αθέμιτου ανταγωνισμού; Κρατικός φορές για τα ραδιοφωνικά δικαιώματα του Euro 2008 κατέθεσε πρόταση ύψους 100 χιλ. ευρώ. Πως θα τον ανταγωνιστούν οι άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί; kkk Λείπουν σε ταξίδια ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Πέτρος Κωστόπουλος.

– Πρόσωπα: Η Βένια Παπαθανασοπούλου, στενή συνεργάτης της Γ. Αγγελοπούλου στο παρελθόν, ανέλαβε επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών του ΟΠΑΠ. kkk Στον «Κόσμο του Επενδυτή» ο Νίκος Χρυσικόπουλος, από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». kkk Απαράδεκτη η προσωπική επίθεση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον εκπρόσωπο των εργαζομένων Σ. Γκουτζιάνη τις περασμένες ημέρες, από την εκπομπή του, με το δήθεν χιουμοριστικό βίντεο. Και το χειρότερο, δεν υπήρξε ηχηρή αντίδραση, παρά μόνο ορισμένες διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων στο πλατό, για την επίθεση εναντίον εκπρόσωπου συντακτών.

– Εκδόσεις: Δωρεάν εφημερίδα με τίτλο «ΕΡΤ ON AIR» εξέδωσε η διεύθυνση εκδόσεων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για τους 4.200 εργαζόμενους στην εταιρεία. Κυκλοφόρησε ο «Fantomas» με απόρρητη έκθεση για το Σκοπιανό και άρθρα για την «αθόρυβη επέλαση Βαρδινογιάννη» στα μίντια, τους dealers των όπλων την Ελλάδα. Δημοσιεύει εκ νέου, μετά και την άσκηση δίωξης για πλημμέλημα εναντίον του προέδρου της ΕΡΤ, τον φάκελο του περιοδικού για την κρατική ραδιοτηλεόραση. kkk Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Monthly review» (εκδόσεις Αντίλογος)

– Ραδιόφωνο: Σύστημα RDS και από το Α΄ πρόγραμμα της ΕΡΤ3, στην Εγνατία Οδό κατά μήκος της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και σε κάθετους άξονες, για τους ακροατές του σταθμού. Διαγωνισμό εξεύρεσης διαφημιστικού μηνύματος για την οικολογική του καμπάνια ξεκινάει ο ΣΚΑΪ. Μεταξύ των δώρων και ένα ταξίδι στον Βόρειο Πόλο.

– Τηλεόραση: Στον ΣΚΑΪ, η εκπομπή «Infowar» (Τετάρτη 00:15) απονέμει φανταστικά Όσκαρ στις κινηματογραφικές παραγωγές που προωθούν τον φόβο απέναντι στο ισλάμ και τους Άραβες. Καταγγέλλει ως «αντεργατικές, παράνομες αλλά και καταχρηστικές» τις απολύσεις των τεχνικών της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ η ΕΤΙΤΑ (www.etita.gr) σε ανακοίνωσή της. «Η νέα τεχνολογία που επικαλείται η τηλεόραση του ΣΚΑΪ (δημοσιογράφοι που μοντάρουν μόνοι τους, ”πολυμηχανήματα” που είναι δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, ηχολήπτες και τεχνικοί ραδιοζεύξεων, διευθυντές φωτογραφίας που φωτίζουν, κάνουν ρύθμιση εικόνας και ταυτόχρονα χειρίζονται ρομποτικές κάμερες) αποτελεί κατάφωρη παραβίαση κάθε εργατικής και τηλεοπτικής νομοθεσίας», αναφέρει η Ένωση Τεχνικών.

– Internet: Γυναικεία πύλη με τον τίτλο «myself.gr δημιούργησαν οι εκδόσεις Λυμπέρη. Πληροφόρηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους για τις συνθήκες εργασίας. Για την κατάσταση των συμβασιούχων στο mme-gia-somateio.blogspot.com. και συνολικά για τα ΜΜΕ στο mediaworkers.blogspot.com. Τέλος, ενημέρωση για το «Sportime», στις διευθύνσεις syntaktessportime. blogspot.com και realsportime. blogspot.com/. kkk Ακόμη ένα νέο blog για τις εξελίξεις στα ΜΜΕ στη διεύθυνση troktiko.blogspot. com. kkk Αντιθέτως, παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο «Πρώτο Θέμα», δεν υπάρχει καμία ανανέωση στη σελίδα thefirstpost. wordpress.com, η οποία έπαιξε σημαντικό, ίσως και καθοριστικό, ρόλο στην αποκάλυψη του λογαριασμού των 5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη και δημοσίευσε και τη σύμβαση μεταβίβασης της εφημερίδας.


Σχολιάστε εδώ