στα ενδότερα των ομάδων

= Καλημέρα σε όλους! Ανεξάρτητα με το αν υποστηρίζετε τον Βγενόπουλο ή τον Βαρδινογιάννη ή τον Κόκκαλη ή τον Ντέμη Νικολαΐδη…

= Έδωσε, λοιπόν, τη συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Βγενόπουλος για τις προθέσεις και τα σχέδια της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης. Το έκανε, μάλιστα, αιφνιδιάζοντας πλήρως φίλους και εχθρούς.

= Το τρομερό, βέβαια, ακούστηκε ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη της συνέντευξης. Προήλθε από την επιλογή του ξενοδοχείου στα βόρεια προάστια.

= «Καλά, ήρθε ο Βγενόπουλος να μιλήσει εκεί που παίζει… μπιρίμπα ο καπετάνιος;», ρώτησε ένας ρεπόρτερ την ομήγυρη. Το γέλιο που έπεσε ξάφνιασε πολύ κόσμο.

= Μια άλλη ατάκα που έγραψε ιστορία αφορούσε τον Βίκτορα Μητρόπουλο. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έφτασε πρώτος στο ξενοδοχείο όπου δόθηκε η συνέντευξη του Βγενόπουλου.

= «Ήρθε για να απολαύσει μια επίθεση στον Τζίγκερ», σχολίασε ρεπόρτερ του «τριφυλλιού». Απ’ αυτούς, βεβαίως, που χαρακτηρίζονται «κυβερνητικοί».

= Γενικώς, πάντως, στον Παναθηναϊκό επικρατεί αναβρασμός. Ακόμα και εντός της σημερινής διοίκησης.

= Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργούν όλοι με τη λογική «η ισχύς εν τη ενώσει». Μόνο που κάποιες άλλες φορές θεωρείται επιβεβλημένη η θυσία κάποιων συνεργατών, που για πολλούς είναι αναλώσιμοι.

= Κάπως έτσι σκέφτονται στο «τριφύλλι», για να προσπεράσουν τον σκόπελο που ονομάζεται «Ανδρέας Βγενόπουλος». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζίγκερ προσανατολίζεται σε αλλαγές προσώπων στην πρώτη γραμμή της ΠΑΕ.

= Πρόκειται για την έσχατη επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να κερδίσει εκ νέου τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μόνο που λογαριάζει δίχως τους ξενοδόχους, δηλαδή όσους θεωρούν τον μεγαλομέτοχο «υποχρεωμένο να μας κρατήσει στο πλευρό του, για να τρώμε εμείς τη λέζα».

= Τα σοβαρά προβλήματα του Παναθηναϊκού έχουν αντίκτυπο στην καριέρα κάποιων ποδοσφαιριστών. Κυρίως στους νεαρούς που κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν στο περιθώριο επειδή έχουν ελευθερία γνώμης κι έκφρασης.

= Έγραψε την περασμένη εβδομάδα ο… παραδιπλανός για το θέμα με τον Σωτήρη Νίνη. Ο πιτσιρικάς έγινε ξαφνικά… κόκκινο πανί για όλους, με διαφορετικά επιχειρήματα από κάθε πλευρά.

= Ο ένας, δηλαδή η ΠΑΕ, υποστηρίζει ότι ο μικρός ξενυχτάει και καταναλώνει αλκοόλ. Επίσημα, βέβαια, αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά, αλλά οι διαρροές έχουν συγκεκριμένη πηγή.

= Από το περιβάλλον του παίκτη γίνεται λόγος για ανισότητα. Αν και ο παίκτης αποφεύγει να πει οτιδήποτε, οι φίλοι του επιμένουν πως οικονομικά και αγωνιστικά ο Νίνης έχει αδικηθεί από τον Παναθηναϊκό.

= Υπάρχει, ωστόσο, και η πλευρά των συμπαικτών του κυρίως όσων διατηρούσαν μέχρι πρόσφατα καλές σχέσεις με τον Νίνη. Ο τελευταίος εμφανίζεται πλέον αποφασισμένος να πάρει αποστάσεις, επειδή θεωρεί ότι φθείρεται από τα λάθη των άλλων.

= Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην Παιανία, ο Νίνης εκμυστηρεύθηκε τη συζήτησή του με τον Πεσέιρο σε δύο άτομα, έναν δημοσιογράφο κι έναν συμπαίκτη του. Ο πρώτος δεσμεύθηκε να μη δημοσιοποιήσει όσα του εμπιστεύθηκε ο νεαρός παίκτης, ενώ

ο δεύτερος έσπευσε να βγάλει στα ΜΜΕ τον διάλογο ανάμεσα στον προπονητή και στον φίλο του.

= Έτσι, λοιπόν, βγήκε το θέμα του Νίνη και το ότι δεν τον υπολογίζει ο Πεσέιρο. Κι από κει και πέρα οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να… στηθεί στο απόσπασμα ο μικρός, επειδή ξεσηκώθηκε ο κόσμος κατά της ΠΑΕ.

= Θυμήθηκα και έναν άλλον που συχνάζει στο ξενοδοχείο στο οποίο δόθηκε η συνέντευξη της ΠΕΚ. Πρόκειται για τον άλλοτε… υφυπουργό Εξωτερικών, τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη.

= Πολλοί δημοσιογράφοι τον αναζητούσαν την ώρα της συνέντευξης Τύπου. Περίμεναν να βγει από κάποια πόρτα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί απέναντι από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

= Ολυμπιακός – Άρης κοντράρονται σήμερα στο Φάληρο. Σαν να λέμε «Κράμερ εναντίον Κράμερ», καθώς από τη μια πλευρά θα υπάρχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και από την άλλη η μεγαλύτερη θαυμάστριά του, η Αγγελική Αρκάδη, που εργάζεται πλέον στον Ολυμπιακό.

= Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για τον Λάμπρο Σκόρδα. Όπως έλεγε ένας συνδεσμίτης, «η δύναμη του Άρη φάνηκε από το ότι για πρώτη φορά στη ζωή του ζήτησε ο Μπάγεβιτς δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά του».

= Φυσικά ο Ντούσκο υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Δέχθηκε αφόρητες πιέσεις από τον Σκόρδα όχι τόσο για το ξέσπασμά του, αλλά κυρίως επειδή απέφυγε να πάει στην κοπή της πίτας.

= Στην εκδήλωση οι «κίτρινοι» ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι μια αγαπημένη οικογένεια. Γι’ αυτό και συγκεντρώθηκαν στο Αλεξάνδρειο περισσότερα από 3.000 άτομα.

= Με σημαντικότερη παρουσία, βέβαια, αυτή του Νίκου Γκάλη! Ο «γκάγκστερ», μάλιστα, πήγε με τη σύζυγό του και την κόρη του.

= «Πρώτη φορά όλα τα τμήματα του Άρη είναι συσπειρωμένα», έλεγαν με ένα στόμα οι Λάμπρος Σκόρδας, Νίκος Παπαδόπουλος και ο Θανάσης Τζεβελέκης. Το μόνο που δεν είπαν ήταν ότι «ενότητα οφείλεται στο ότι προερχόμαστε όλοι από τον Σούπερ 3».

= Μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με τη συνέντευξη Τύπου. Στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είχε δοθεί εντολή να μη γίνουν μεταγραφές πολυδάπανες, για να μην προκληθεί ένταση μετά την ειδική ρύθμιση των χρεών.

= Επειδή, όμως, ο «Δικέφαλος» χρειαζόταν ενίσχυση, ο Ζαγοράκης έκανε τη συνέντευξη για να δικαιολογήσει τις επικείμενες μεταγραφές. Γι’ αυτό και μίλησε ανοικτά για τους επιχειρηματίες που βάζουν τα χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας, με στόχο τη μετοχοποίηση της επένδυσής τους.

= Κάπως έτσι θα βρεθούν και τα χρήματα για τον Μασμανίδη. Η Αρμίνια του Μπίλεφελντ ζήτησε από την Ντούισμπουργκ 450.000 ευρώ για να δώσει τον έλληνα επιθετικό.

= Τα χρήματα ήταν πολλά για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Έστω και αν ο παίκτης ζήτησε τη μεταγραφή με το επιχείρημα του επαναπατρισμού.


Σχολιάστε εδώ