Σοκ και δέος

Στη Ζαχοπουλειάδα το ένα φέρνει το άλλο και κατάπληκτη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τη μανιασμένη φουρτούνα της διαφθοράς να κτυπά αλύπητα το σκάφος, που χωρίς κυβερνήτη είναι καταδικασμένο. Δεν έχει πια μείνει τίποτε όρθιο και η μπόχα κατακυρίευσε τον τόπο μέχρι ασφυξίας. Ακούμε για DVD πορνό που ο καημένος ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού μας αναγκάστηκε να πάει να το παραλάβει, ποιούμενος την Ιφιγένεια χάριν της διαφάνειας, γιατί τούτοι οι διοικούντες δεν αστειεύονται, αφού δεν συγκαλύπτουν τίποτε! Αλήθεια σ’ αυτό το πολυφορεμένο επιχείρημα, που το έχουν πρόχειρο όλοι της κυβέρνησης στο στόμα, ήθελα να τους ρωτήσω αν είναι περήφανοι για τη παρέα τους και για τους φίλους τους, που κάθε μέρα αποκαλύπτονται κλέφτες, ψεύτες, επίορκοι, καταχραστές χρημάτων και εξουσίας, εκβιαστές, ανώμαλοι, βιτσιόζοι και Κύριος οίδε τι άλλο. Δεν συναισθάνονται ότι δεκάδες στελεχών τους έχουνε αμαυρώσει την εικόνα της κυβέρνησης και αυτοί ακόμα άδουν το «δεν συγκαλύπτουμε;» Ήρθαν να κυβερνήσουν με τα συνεταιράκια τους φίλους τους απατεώνες, και το έχουν σε καμάρι τους επειδή μερικοί τυχαίως αποκαλύπτονται; Ή μήπως οι φίλοι απλώς τους εξυπηρετούν, χάριν της μπάζας;

Εμείς θέλουμε να μάθουμε από πού τους επιστράτευσαν όλους αυτούς τους αχρείους και ακόμα πόσοι λυμαίνονται το κράτος, αφού οι πολλοί δεν έχουν πιαστεί στη φάκα. Ακούμε για εκβιασμούς και δεν μπορούμε να μάθουμε ποιος εκβιάζει ποιον. Ένα λιπώδες ασπόνδυλο κοροϊδεύει όλη την κοινωνία και κανείς δεν το βάζει στη θέση του. Δεν γνωρίζω τον Τριανταφυλλόπουλο και μάλιστα έχω κακή εντύπωση περί τούτου, από συγκεκριμένη υπόθεση. Όμως πρέπει να ομολογήσω ότι χάρις σ’ αυτόν μάθαμε, αν όχι όλη την αλήθεια, τουλάχιστον τη μισή. Και αυτή η μισή αλήθεια είναι όντως συγκλονιστική. Δεν ξέρω, παρότι φαίνεται πιθανό, αν η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων «Μάκη» οφείλεται στο ρίξιμο που του έκανε ο βουλιμικός (χαρακτηρισμός του ιδίου) που σούφρωσε τα 5,5 εκατ. ευρώ, τουτέστιν αγαπητοί μου περίπου 2 δισ. δραχμές, με ένα κόλπο. Έχουν πνιγεί στο χρήμα. Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι της Ελλάδος, που δήθεν κόπτονται για τον κοσμάκη και μάχονται την εξουσία. Βόλεμα, μεγάλη τσέπη, καλοζωΐα και εις υγείαν των κορόιδων που τους πιστεύουν. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν προσωπικότητες στο είδος αυτό.

Δείτε πόσα ψέματα λένε, ότι δήθεν δεν είδαν το βίντεο, και αναλογιστείτε το ποιόν των ανθρώπων που κολυμπάνε στο ψέμα, ακόμα και όταν διαψεύδονται από τους δικούς τους, είναι φοβερό να επεκτείνουμε τη σκέψη, αν έχουν αναστολές αυτοί οι άνθρωποι και ποιο είναι το ηθικό τους υπόβαθρο. Στο MEGA, λόγου χάριν, άλλα δηλώνει ο ένας και άλλα ο άλλος, εκείνη όμως απτόητη λέει τις ειδήσεις με τα σχετικά διδάγματα. Μάθαμε πως ο καημένος ο βουλιμικός, ο τέως συνεταίρος του Μάκη, μάζευε με πόνο και στερήσεις τις οικονομίες του, φασούλι φασούλι, σε σακούλες των σκουπιδιών ο έρμος, στερούμενος και κουμπαρά, για να μην πάει η εφημερίδα του στη Δεξιά. Ιδεολογικό αγώνα έκανε ο άνθρωπος και κανείς δεν τον καταλαβαίνει. Χρόνια τώρα οι επιτήδειοι ποιούν τον αγώνα για την ιδεολογία και ρήμαξαν την πατρίδα. Βάζουν στραβά το μπερέ του δήθεν αριστερού και βγαίνουν στο σεργιάνι της κονόμας. Είχε μυριστεί αυτός ότι ο εφοπλιστής ήταν Δεξιός και φίλος του Καραμανλή. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας από τα καμώματα αυτού που ο Μάκης χαρακτήρισε «αλητάκι της δημοσιογραφίας». Αυτού που είπε ακόμα ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού ήταν «πηγή» του και όποτε ήθελε τον συναντούσε. Επειδή ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τη λέξη «πηγή», θέλω να την εξηγήσω. Είναι λέξη συνθηματική, χρησιμοποιούμενη από επαγγελματίες πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και σημαίνει τον καταδότη επ’ αμοιβή. Ο μεν δημοσιογράφος στην παραζάλη του χρησιμοποιεί τη μητρική του γλώσσα, ο δε δημοσιογράφος του κ. πρωθυπουργού είναι η «πηγή». Ικανοποιείται από τον χαρακτηρισμό ο κ. Ανδριανός;

Ο Μάκης μας είπε ακόμα και για τον βουλευτή κομιστή μιας φοβερής πρότασης. Πήγε, λέει, ο βουλευτής στο σπίτι του και του είπε ότι ο διοικητής του ΣΔΟΕ είναι έτοιμος να συμψηφίσει τα 5,5 εκατομμύρια και να απαλλάξει τον συνέταιρό του, αρκεί να εξασφαλίσει τη σιωπή για το σκάνδαλο. Γι’ αυτόν τον διοικητή δεν υπάρχει τσιμπίδα του νόμου ή έχει ασπίδα προστασίας; Τι συνειρμοί μπορούν να γίνουν και για τον βουλευτή; Δηλαδή ένας βουλευτής που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο είναι τσιράκι εκβιασμών και διακανονισμών; Κοιτάξτε τον καλά, βάλτε τον νοερά μέσα στη σκέψη σας, δείτε πόσος ανδρισμός του απόμεινε για να κρύβεται περιδεής μη χάσει τη μάσα. Κρύβεται ο δυστυχής, σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης του τομαριού του και δυστυχώς οι ομογάλακτοί του δεν έχουν και αυτοί το θάρρος να τον αποκαλύψουν. Δεν υπάρχει έστω και ένας βουλευτής στην κυβερνώσα παράταξη, που να βγει με παρρησία να τον κλωτσήσει με περιφρόνηση, να τον πετάξει έξω στον λαό και να του πει «πέστα όλα ρε». Ενέσκηψαν γαρ αθλητές και ηθοποιοί στη Βουλή των Ελλήνων. Το πράγμα είναι πολύ σοβαρό και με τον διοικητή του ΣΔΟΕ. Τέτοιος άνθρωπος επικεφαλής στη πιο νευραλγική υπηρεσία της χώρας; Και συνεχίζει αυτός να έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, αλλά και του οικείου υπουργού; Ανήκουστο. Κύριοι, σας έχει πάρει ο κατήφορος και δεν σταματάτε πουθενά. Σκεφθείτε να γίνει πόλεμος, που θα βρεθούν αυτοί οι εκπρόσωποι του λαού. Η σάλτσα είναι ο καραφλός εκπρόσωπος Τύπου που δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Το σπουδαίο, βέβαια, και το δημοκρατικό, θα ήταν η κυβέρνηση να φοβάται και να σέβεται τον λαό. Όμως αυτοί δεν τον φοβούνται, γιατί πιστεύουν ότι τον έχουν του χεριού τους, γι’ αυτό και δηλώνουν ότι ο δικομματισμός θα ανακάμψει. Άκουσα στο ραδιόφωνο τις συνομιλίες Ζαχόπουλου που είχαν κοπεί από το γνωστό DVD και έπαθα ΣΟΚ. Δεν ξέρω πόθεν έχει λάβει γνώση ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος, όμως λόγια του τύπου «κοίτα που στηρίζεται η κυβέρνηση» ή «εγώ με τον μεγάλο έχουμε…» μου φαίνονται πια απίστευτα, αισθάνομαι δέος και προσβάλλομαι από τη φρασεολογία της εκπομπής που άκουσα, όμως Εισαγγελείς δεν υπάρχουν.

Ας δούμε όμως και τι εισέπραξε ο κ. πρωθυπουργός από όλη αυτήν την ιστορία. Είπε επί λέξει: «… Δεν δέχομαι τη γενίκευση του νοσηρού. Την αντίληψη που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν. Την αντίληψη ότι αυτή είναι η Ελλάδα. ΟΧΙ! Δεν είναι αυτή η Ελλάδα». Δηλαδή, ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει ακούσει ή δεν έχει καταλάβει αυτό που η γειτονιά μας , ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος έχουν αντιληφθεί και μας έχουν κατατάξει στις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Πρόσφατα, παρουσία του, η Διεθνής Διαφάνεια παρουσίασε στοιχεία συγκλονιστικά για τη χώρα μας, όμως φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μας σκεπτότανε τους ψαράδες των Υμίων, εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Είπε ότι δεν θα ανεχθεί την κατάσταση, αλλά τα ίδια είπε και για τις υποκλοπές και για τους κουμπάρους και για τους Πακιστανούς και για τα ομόλογα. Λαέ, σήκω και πάρε το σκουπόξυλο, γιατί ελπίδα δεν έχεις. Η αντιπολίτευση έχει δώσει χειρότερα δείγματα. Αρκετά υποτίμησαν τη νοημοσύνη σου και τη γενναιότητά σου και οι δύο.

Κάν’ τους να αισθανθούν και αυτοί σοκ και δέος. Τους το χρωστάς.


Σχολιάστε εδώ