Πρώτος νικητής του ντιμπέιτ στην Κύπρο ο Τάσσος

Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύουν οι μετρήσεις των δυο μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών του νησιού, του Σίγμα και του Αντένα. Η ψήφος των τηλεθεατών στον Σίγμα ήταν ως εξής: 40,3% Παπαδόπουλος, 39% Ι. Κασουλίδης και 20,7% Δ. Χριστόφιας. Στον Αντένα τα αποτελέσματα είναι: 35,7%, 32,2%, 32,1%.

Η διακαναλική κινήθηκε στα τετριμμένα. Ήταν και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η συζήτηση. Οι πέντε δημοσιογράφοι είχαν δικαίωμα δύο ερωτήσεων και μιας άλλης διευκρινιστικής σε κάθε περίπτωση. Τα θέματα αφορούσαν στην εσωτερική διακυβέρνηση.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος στηρίχθηκε κυρίως στο έργο της κυβέρνησής του, το οποίο έθεσε ως βάση για το πρόγραμμα με το οποίο διεκδικεί μια νέα πενταετία.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας ισχυρίστηκε ότι η παρούσα κυβέρνηση σε αρκετά ζητήματα δεν ακολούθησε το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε το 2003 και σημείωσε ότι υπήρχαν διαφωνίες, οι οποίες εκφράστηκαν και δημόσια.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, από πλευράς του, ακολούθησε την εξής τακτική: Πρόβαλε τις θέσεις του, ανάλογα με τα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν, και ταυτόχρονα επιχειρούσε να περάσει το μήνυμα ότι η σημερινή κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο δεν είναι η καλύτερη δυνατή και πρέπει να αλλάξει.

Η συζήτηση δεν παρουσίασε κάτι το εντυπωσιακό και μάλλον με τον τρόπο που έγινε απογοήτευσε το κοινό. Η επόμενη συζήτηση των τριών θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου με θέμα το Κυπριακό.


Σχολιάστε εδώ