Πατρινά και… άλλα

Η ΑΡΧΗ
ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
Ικανοποιημένοι δηλώνουν κάτοικοι και φορείς της Πάτρας για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της επιχείρησης απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών από την πόλη και το λιμάνι της. Η Αστυνομία, με προσεκτικές κινήσεις και με ήπιο τρόπο, καθημερινά απομακρύνει, χωρίζοντάς τους σε μικρές ομάδες, όσους δεν έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Το μόνο που θέλουν όλοι είναι τα μέτρα να συνεχιστούν μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αλλά και αργότερα, γιατί θυμούνται πως και στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για λύση του προβλήματος, όμως έπειτα από λίγο καιρό αυτές ατόνησαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η σημερινή ασφυκτική κατάσταση. Η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η παραλιακή ζώνη και το λιμάνι της Πάτρας σε τίποτα δεν θυμίζει αυτή της τελευταίας δεκαετίας. Να πούμε ότι επιτέλους κάποιοι συνειδητοποίησαν την κατάσταση ή θα τους ματιάσουμε;

ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ
Με απίστευτη έπαρση σχολίασαν κάποιοι μεγαλοσυνδικαλιστες την αναβολή της επίσκεψης Αβραμόπουλου στην Πάτρα. Ο υπουργός θα ερχόταν στην πόλη για να θεμελιώσει τη Μονάδα Φυσικής Αποκατάστασης στο νοσοκομείο του Ρίου και τη νέα πτέρυγα στον Άγιο Ανδρέα, αλλά τελικά δεν ήρθε, γιατί ο Καραμανλής τον ήθελε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή στην απάντηση για το υπουργείο Πολιτισμού. Τα όσα είπαν οι ηγέτες της γνωστής συνδικαλιστικής νομενκλατούρας μόνο γέλια προκαλούν. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι ο Αβραμόπουλος φοβήθηκε τη συγκέντρωση και τα αιτήματά τους και δεν ήθελε να τους αντιμετωπίσει και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Ξεσαλωσαν οι σύντροφοι, προκαλώντας τη νοημοσύνη των συναδέλφων τους εργαζομένων και όχι μόνο.
Τελικά τη θεμελίωση την έκανε ο υφυπουργός Θανάσης Παπαγεωργίου. Να σας δώσω όμως και μια καλή πληροφορία. Ο υπουργός θα είναι στην Πάτρα στις 9 Φεβρουαρίου. Κάπου στην Ηρώων Πολυτεχνείου φαίνεται ότι γιορτάζουν ετεροχρονισμένα τη γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνος… λέμε τώρα. Ισοπαλία λοιπόν με την Γεροκωστοπούλου!

Ο ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ… ΣΤΑΔΙΟ
Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τη διαχείριση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Με αφορμή τον αγώνα που θα δώσει στην πόλη η Εθνική Ελλάδος με την Κύπρο, ο Ανδρέας Φούρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά πάντων, γιατί δεν έχει παραχωρηθεί η διαχείριση του σταδίου στον δήμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δίδυμο Αντζουλάτου – Φλωράτου να ανταποδώσει, κατηγορώντας τον για απραξία, ενώ υπενθύμισε πως το Επιμελητήριο και η Αχαϊκή Τράπεζα είχαν καταθέσει σχέδιο διαχείρισης που όμως δεν περπάτησε, λόγω εμπλοκής του δήμου που ήθελε τη διαχείριση για… πάρτη του. Έτσι, το στάδιο παραμένει κλειστό για τους Πατρινούς και χωρίς καμία προοπτική. Με άλλα λόγια, όταν στον βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν… τα βατράχια.


Σχολιάστε εδώ