Οι ΘΕΜΑκηδες

Αποκλειστικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «πόλεμος» ξεκίνησε από την εξής διαφωνία: Όταν έψαχναν να βρουν όνομα για την εφημερίδα τους, ο Αναστασιάδης πρότεινε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕ-ΜΑ», ο Τριανταφυλλόπουλος, αντίθετα, πρότεινε το «ΠΡΩΤΟ ΜΑ-ΘΕ», πέρασε τελικά το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και ο Μάκης τα «πήρε στο κρανίο».

Ο Καραμήτσος πάλι έριξε 20(%) ανάΘΕ-ΜΑ και ησύχασε. Όταν η εφημερίδα έκανε προσφορά τα πορνό DVD στην κυβέρνηση και ο Καραμήτσος έμαθε ότι αν είχε δικαστικά προβλήματα ο Θέμος θα μεταβίβαζε σʼ αυτόν το 40%, τότε ήρε το ανάΘΕΜΑ και επήλθε το σχίσμα ανάμεσα στον Θέμο και τον Μάκη. Ο Ανδριανός, από την άλλη, δεν κατονόμαζε τον προμηθευτή των DVD γιατί, λέει, η λέσχη τους (το σινεμά) ήταν κλειστή και απαγορευόταν απʼ τον Κανονισμό να λαμβάνουν γνώση και κοινοί θνητοί. Αλλά επενέβη ο Πρώτος (εκ κοινών θνητών), ο πρωθυπουργός, και έτσι αναγκάστηκε να δώσει το όνομα του «κομιστή». Τότε ο «ελέφαντας – κομιστής» Θέμος είπε με παράπονο πως υπάρχουν θηρία που κατασπαράσσουν άλλα από το ίδιο είδος. Η αναφορά του αυτή ελέγχεται ως ανακριβής, γιατί ως γνωστόν οι ελέφαντες είναι χορτοφάγοι. Ο Μάκης, από τη μεριά του, είπε στον Χατζηνικολάου πως δεν είναι από το ίδιο είδος με τον Θέμο, άρα παραδέχθηκε έμμεσα ότι, κάλλιστα, θα μπορούσε και να τον δαγκώσει. Άβυσσος η ψυχή των επίκαιρων ΘΕ-ΜΑτων!

Όσο, τώρα, για τα πέντε εκατομμύρια, ο Θέμος ισχυρίστηκε ότι τα είχε μαζέψει από προσωπικές του οικονομίες για να σώσει το ΘΕΜΑ. Άσχετο! Ο Παντελεήμων Αττικής είχε, απʼ τις οικονομίες του, μαζέψει κάτι δισεκατομμυριάκια για τα γηρατειά του, λέει εκείνος. Θυμάστε;

Ο Μάκης, για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέει πως δεν χρειάζονταν αυτά τα χρήματα για να σωθεί το ΘΕ-ΜΑ, γιατί για να ζήσεις την (εκδοτική) περιπέτεια δεν χρειάζονται χρήματα, αρκεί μόνον η καλή θέληση! Χαράς ευαγγέλια και για τα ΜΜΕ. Βρήκαν καινούργιο ΘΕ-ΜΑ που, μάλιστα, πουλάει καθʼ όλον το εικοσιτετράωρο. Ξυπνάς έξι η ώρα το πρωί και αντί να δεις καμιά ωραία συνταγή για κέικ, έτσι για να ξεκινήσει ωραία η μέρα σου, βρε αδελφέ, βλέπεις τον Μάκη με αγουροξυπνημένη φάτσα να εξηγεί γιατί μπήκε στην μπανιέρα δυο δυο, τρώγοντας σταφύλια με τον ελέφαντα, και τον Θέμο να σέρνει το αργοκίνητο σαρκίο του στον ανακριτή, παραπέμποντας στην εικόνα του αθώου «πρόβατου προς σφαγήν». Ανοίγεις το μεσημέρι να δεις κανένα ξεκατίνιασμα με τον Ψινάκη και βλέπεις τον Κούγια να εξηγεί την πολιτική πλευρά (παρακαλώ!) της υπόθεσης του ΘΕ-ΜΑτος. (Αυτός πάλι πού είχε εξαφανιστεί τόσον καιρό;) Κάθεσαι το βράδυ να δεις τον Σταύρο Δήμα να ωρύεται για το περιβάλλον και σου προκύπτει περινούστατη ανάλυση του εκπρόσωπου των εργαζομένων του ΘΕ-ΜΑτος για το πώς πήρε μέρος από το Ντουμπάι στη σύνταξη της ανακοίνωσης (απόλυσης του εκδότη τους) των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Καπάκι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σου ʼρχεται και η προαναγγελία καινούργιων εξελίξεων για την επαύριον το πρωί. Κλείνεις την τηλεόραση και σκέφτεσαι: Έχω να πάω για μεροκάματο αύριο, δεν «είναι πολλά τα λεφτά», τριάντα ευρώ είναι, αλλά χρειάζονται, αυτό είναι το θέμα (με ταπεινά πεζά γραμμένο αυτήν τη φορά). Κοιτάς έξω από το παράθυρο και λες: Πάλι καλά (!), μένω στον πρώτο όροφο.

Ένας αναγνώστης


Σχολιάστε εδώ