Οι ίδιοι και οι ίδιοι επωφελούνται από τις ρυθμίσεις

«Επτασφράγιστο μυστικό», εκτός από την εν κρυπτώ διάθεση των εκατομμυρίων ευρώ από τους Ειδικούς Λογαριασμούς, αποτελεί και η «λίστα» εκείνων των επιχειρηματιών οι οποίοι επωφελούνται από τις ρυθμίσεις προς το ΙΚΑ, που τους εξασφαλίζουν -διαχρονικά- οι κυβερνήσεις της χώρας.

Ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Απασχόλησης, του

ΙΚΑ, αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος, εμφανίζονται να αγνοούν (και πράγματι αγνοούν) ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που εισφοροδιαφεύγουν και μετά τακτοποιούν τις εκκρεμότητές τους με τους διακανονισμούς και τις διευθετήσεις που αποφασίζουν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις.

Παράγοντες με τους οποίους συζητήσαμε το θέμα άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο πάντα οι ίδιοι οι επιχειρηματίες (στην πλειοψηφία τους) να συμπεριλαμβάνονται στις λίστες (τουλάχιστον για τα τελευταία 10 χρόνια). Ακόμη, συνδικαλιστικά στελέχη που επίσης επιχείρησαν να πληροφορηθούν ποιοι επιχειρηματίες ζήτησαν και εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του ΙΚΑ «βρήκαν κλειστά τα στόματα και τις πόρτες…», με αποτέλεσμα να μιλούν για οσμή… σκανδάλου.

Και μια που διανύουμε την περίοδο όπου οι πάντες απαιτούν και ορκίζονται πίστη στη διαφάνεια, η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ας κάνει την κίνηση που οι προκάτοχοί της (και όχι μόνο της ΝΔ) απέφυγαν επιμελώς: Να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των εργοδοτών που προχώρησαν σε ρυθμίσεις της εισφοροδιαφυγής τους προς το ΙΚΑ, είτε αυτοί οι επιχειρηματίες συγκαταλέγονται στους «μικρούς» είτε στους «μεγάλους»…


Σχολιάστε εδώ