Νεοκλασικό-κόσμημα στη Δράμα πουλήθηκε «μισοτιμής» από την Τράπεζα της Ελλάδος!

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι στη διαδικασία της δημοπρασίας –προφανώς διεξήχθη για τα μάτια του κόσμου– ο συμμετέχων ήταν μόνο ένας και πήρε ένα πραγματικό «κελεπούρι» κοψοχρονιά!

Πρόκειται για ένα κτίριο-στολίδι, όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, με χώρους 300 περίπου τ.μ., κτισμένους μέσα σε ένα οικόπεδο 555 τ.μ. Αποτελείται από υπόγειο, ημιυπόγειο και ισόγειο, ενώ περιλαμβάνει και δύο ανεξάρτητες οικίες για χρήση από διευθυντή και πιθανούς φιλοξενούμενούς τους, καθώς και οικίσκο για τους φύλακες.

Σημειωτέον ότι μέσα στην τιμή πώλησης περιλαμβανόταν και ένα ειδικό χρηματοκιβώτιο-κομψοτέχνημα, ευρισκόμενο στο υπόγειο του καταστήματος, το οποίο μάλιστα εμβαπτιζόταν μέσα στο νερό που υπήρχε εκεί, πραγματικά ανεκτίμητης αξίας.

Το ύψος του τελικού τιμήματος ανήλθε γιʼ αυτό το μοναδικής αισθητικής και αρχιτεκτονικής αξίας νεοκλασικό στην καρδιά της Δράμας σε μόλις 1.300.000 ευρώ. Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, σημειώστε ότι πανομοιότυπο σχεδόν κτίριο, ευρισκόμενο απέναντι στην πλατεία Ελευθερίου (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου), μετεβιβάσθη προς 3.200.000 ευρώ! Στη διπλάσια σχεδόν τιμή!

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι για την εγκατάσταση του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος η Τράπεζα αναγκάστηκε να μισθώσει ισόγειο 99 τ.μ. στην πλατεία Πτολεμαίου προς 1.700 ευρώ μηνιαίως, αν και στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως μας πληροφορούν, τα ενοίκια δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ. Και οι 5 υπάλληλοι είναι ο ένας πάνω στον άλλον.

Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος τι λέει για το ξεπούλημα;


Σχολιάστε εδώ