ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΖΙΓΚΕΡ – ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα πως η συνάντηση αυτή έγινε με απόλυτη μυστικότητα και ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατέθεσε πρόταση όχι για πολυμετοχικότητα, αλλά για αγορά ποσοστού της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την οποία απέρριψε αμέσως ο Τζίγκερ, ενώ, μέχρι να γίνει η πρώτη δημόσια ανακοίνωση από την πλευρά Βγενόπουλου, ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρχε επικοινωνία, μέσω προσώπου που ανήκει στο περιβάλλον του αντιπροέδρου της Marfin, αλλά διατηρεί και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

«Δεν πουλάμε…»

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και κρατήθηκε απολύτως μυστική. Στη διάρκεια αυτής, ο Βγενόπουλος δεν κατάθεσε πρόταση πολυμετοχικότητας σαν και αυτή που ανακοίνωσε δημοσίως, αλλά επίσημη πρόταση για την αγορά του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την οποία ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα. «Δεν πουλάμε, δεν δίνουμε ούτε το 1% του Παναθηναϊκού», φέρεται να απάντησε ο μεγαλομέτοχος των «πράσινων» και με τον τρόπο αυτό σταμάτησε κάθε συζήτηση και κάθε πρόταση για την πώληση ποσοστού της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Τον χρειαζόμαστε…»

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν σταμάτησαν να έχουν επαφή μετά το ραντεβού του Οκτωβρίου και την άρνηση του μεγαλομετόχου να συζητήσει έστω την πώληση του 20% των μετοχών. Οι δύο πλευρές συνέχισαν να συζητούν μέσω τρίτου προσώπου και, μάλιστα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φέρεται να είπε στον Ανδρέα Βγενόπουλο να μείνει κοντά στον Παναθηναϊκό και τον ίδιο, κάτι που πολλοί εκτίμησαν ως αντιπερισπασμό στους αδελφούς Γιαννακόπουλου, ενώ ο μεγαλομέτοχος των «πράσινων» έλεγε στον κύκλο του πως ο Βγενόπουλος είναι φίλος του Παναθηναϊκού, τον χρειαζόμαστε και θα είναι δίπλα μας.

Νέα επαφή τον Δεκέμβριο

Έπειτα από όλα αυτά, και ενώ τα πράγματα έδειχναν πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε αποσύρει πλήρως το ενδιαφέρον του, επανήλθε μέσω του τρίτου προσώπου. Στο μεσοδιάστημα αυτό, βεβαίως, φιλοξενήθηκε και μια συνέντευξή του στο επίσημο περιοδικό του Παναθηναϊκού, κάτι που επιβεβαιώνει την καλή γνώμη που είχε σχηματίσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης γι’ αυτόν.

Ο αντιπρόεδρος της Marfin επανήλθε με νέα πρόταση για την αγορά του 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Παναθηναϊκού, κάτι που ανάγκασε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να του στείλει τελεσίγραφο και να του καταστήσει σαφές πως η οικογένεια δεν πρόκειται να πουλήσει ούτε το 1%, όπως του είχε πει και στο ραντεβού του Οκτωβρίου. Εκεί λέγεται ότι χάλασαν οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο και αποφάσισε ο Ανδρέας να βγει δημοσίως και να διατυπώσει την πρόταση για την πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού.


Σχολιάστε εδώ