Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV)

l Ειδικά για το Ιράκ, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα UAV τύπου Predator πέταξαν 4.300 ώρες, έναντι 2.000 ωρών του Οκτωβρίου.

l Θα διερωτηθείτε: Τι μας νοιάζει εμάς;

l Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει, αν δει κανείς σε ποια δραματική κατάσταση βρίσκεται η υπόθεση των γαλλικών UAV που προμηθευόμαστε, όταν η πράξη δείχνει πόσο πολύτιμο είναι αυτό το υλικό.

l Οι κ. ΥΕΘΑ – Α/ΓΕΣ γνωρίζουν, με λεπτομέρειες, τι έχουν οι απέναντι από αυτά τα μέσα; Αν το γνωρίζουν, πώς και κοιμούνται;

Και εις άλλα πολλά…

l Το ψαρέψαμε από την εφημερίδα των αποστράτων «Εθνική Ηχώ» (Ιαν. ’08), που έχει πηγές «εντός» και μερικές φορές δίνει ειδήσεις.

l Πέραν των 450 ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3, δόθηκε υποσχετική στους Ρώσους για ακόμη 250 Option το 2012!

l Γι’ αυτό γίνεται λυσσώδης αγώνας κατά της προμήθειας των τροχοφόρων και αμφιβίων, ώστε να υπάρχει άνετος χώρος για τη νέα σοδειά…

l Τελικά ποιοι θα λάβουν μέρος στο πάρτι προμήθειας των ρωσικών ΤΟΜΑ; Η Intracom του κ. Κόκκαλη, τα ΕΑΣ και η Miltech του κ. Χούμπαυλη. Η ΕΛΒΟ μάλλον είναι εκτός οριστικά. Και οι ενταύθα κλακαδόροι, φυσικά…

Έρχεται διαφάνεια…

l Και εν μέσω γενικής ταραχής για τη διαφθορά-τσουνάμι που πάει να πνίξει τη χώρα, ο κ. ΓΑΠ αφενός αποφασίζει νέο ανένδοτο αγώνα κατά κυβέρνησης – διαφθοράς και αφετέρου αξιοποιεί, επιτέλους, τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, που τον τοποθέτησε σε κομματικό κλιμάκιο της βόρειας Ελλάδας («Ε» 20/1/2008). Εμπρός, πρόεδρε, να συντρίψεις τη διαφθορά.

Μαθήματα και από τη Φινλανδία

l Στο προηγούμενο τεύχος πήραμε μαθήματα από Τσεχία και Τουρκία. Για το πώς φυλάνε το δημόσιο χρήμα και πώς χορεύουν στο ταψί τους ασυνεπείς ή απατεώνες προμηθευτές.

l Η Φινλανδία, άλλη μια αξιοπρεπής χώρα, με άψογους δημόσιους λειτουργούς και όχι φερέφωνα εμπόρων, επέβαλε πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΝΗ Industries, γιατί καθυστέρησε κατά έξι μήνες να παραδώσει ελικόπτερα ΝΗ-90 και απείλησε ότι, αν η εταιρεία δεν παραδώσει στις νέες προθεσμίες, θα ακυρώσει τη σύμβαση («Jane’s» 8/1/2008).

l Σημειώνουμε ότι τον ίδιο αριθμό και τύπο ελικοπτέρων τον πληρώσαμε 250 εκατ. ευρώ περισσότερο από τη Φινλανδία! Το αίσχος κουκουλώθηκε, σε συνεννόηση, από τους φοβερούς κυνηγούς της διαφθοράς Καραμανλή – Παπανδρέου!

Άσφαιρα πυρά…

l Καλό περιοδικό του χώρου μάς κριτίκαρε αγρίως γιατί σχολιάσαμε αρνητικά την προμήθεια των 450 ΤΟΜΑ από τη Ρωσία. Έπρεπε, κατά τη γνώμη τους, να τους ακολουθήσουμε στις ιαχές και στα χειροκροτήματα για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της ενίσχυσης της αποτροπής. Γνώμη τους και γνώμη μας…

l Γράφει ότι είμαστε οι μόνοι που «γκρινιάξαμε» και προσθέτει: «Μόνο που το “ΠΑΡΟΝ” δεν εξήγησε ποιο είναι το πρόβλημα».

l Το ότι τα εν λόγω ΤΟΜΑ είχαν προγραμματιστεί για το 2014 (291 και όχι 450), το ότι δεν προκλήθηκε στοιχειώδης ανταγωνιστική ατμόσφαιρα, το ότι δεν ακολουθήθηκαν οι στοιχειώδεις διαδικασίες (θέματα που αναλύσαμε λεπτομερώς), αυτά δεν είναι προβλήματα;

l Βέβαια, μας κολακεύει, γράφοντας ότι είμαστε οι μόνοι. Πρώτοι είμαστε, αλλά μόνοι όχι. Παρέλειψε ο συντάκτης να μελετήσει τον «Επενδυτή» (12/1/2008) και την «Ελευθεροτυπία» (13/1/2008).

l Προσθέτουμε, ακαδημαϊκά, ότι η συκοφαντία και η λασπούλα προδίδουν αμηχανία, αδυναμία και έλλειψη επιχειρημάτων. Εκεί καταφεύγουν «ντενεκέδες ξεγάνωτοι», όπως έλεγε ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

l Και, πάλι ακαδημαϊκά, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε ότι εμείς (και ξαναλέμε, είμαστε παραπάνω από ένας) δεν είμαστε, ούτε υπήρξαμε τραυλίζοντα παπαγαλάκια, ούτε γραμμένοι σε pay-rolls υπουργείων, κρατικών οργανισμών ή, το χειρότερο, εμπόρων όπλων. Ούτε συνεταίροι είμαστε. Banimais;

l Η λασπούλα δεν μας ενοχλεί. Μας αρέσουν τα… λασπόλουτρα, ακόμη περισσότερο όταν είναι ανακατεμένα με… καρβουνόσκονη.

Η πολιτική απόφαση

l Ασφαλώς και σεβόμαστε τις πολιτικές αποφάσεις που αποβλέπουν, παράλληλα με την ενίσχυση της αποτροπής, στο να επιτευχθούν εθνικά οφέλη.

l Αρκεί να προηγούνται διαδικασίες που τις ξέρουν και οι κλητήρες του ΥΕΘΑ.

l Ας μην ξεχνούν μερικοί ότι οι μεγαλύτερες απάτες προμήθειας άχρηστου αμυντικού υλικού την 8ετία ’96-’04 καλύφθηκαν με το πέπλο της «πολιτικής απόφασης».

l Ας μην τα ξεχνάμε. Ο κ. Καραμανλής ακολουθεί τα βήματα του κ. Σημίτη, δυστυχώς.

Πυρομανία;

l Τι έπαθαν οι χειροκροτητές των ρωσικών ΤΟΜΑ και ασχολούνται με τις αναφλέξεις των τροχοφόρων;

l Όλα τα οχήματα μάχης, και τα τανκς ακόμη, αναφλέγονται. Δεν βλέπουν τι γίνεται στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ με τα ερπυστριοφόρα; Και, εν πάση περιπτώσει, δεν συγκρατούν την ηδονή τους για το ότι της αγοράς των τροχοφόρων προηγούνται τα ερπυστριοφόρα, καίτοι άλλη ήταν η προτεραιότητα του ΓΕΣ;

l Λίγη αυτοσυγκράτηση, φίλτατοι. Προδίδεστε, εκτίθεστε, όσο κι αν γνωρίζουμε το πάθος σας με τη Ρωσία. Τα είπαμε στο προηγούμενο…


Σχολιάστε εδώ