ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κλωτσοσκούφι της «Ζούγκλας» και της «Μαύρης τρύπας» η δημοκρατική Ελλάδα

«Δεν δέχομαι ολόκληρη η μεταπολίτευση, ολόκληρη η δημοκρατική Ελλάδα, από το ʼ74 και μετά, να καταντήσει κλωτσοσκούφι της «Ζούγκλας» και της «Μαύρης τρύπας», υποστηρίζει σε δηλώσεις του ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και επισημαίνει ότι «αδικεί τους πολιτικούς μας αγώνες, τον πολιτισμό μας, αυτό το μηδενικό άθροισμα μιας χυδαίας αντιμετώπισης των πραγμάτων».

Μιλώντας με σκληρές εκφράσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο των ΜΜΕ, στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι είναι διπλή ευκαιρία, αλλά και οδυνηρή συγκυρία για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Η ΠΡΩΤΗ ευκαιρία –είπε– είναι για τη δημοσιογραφία να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους σαλτιμπάγκους, τους αργυρώνητους και όλους εκείνους οι οποίοι δεν ασκούν δημοσιογραφία και συμπλήρωσε ότι «πουλώντας εκβιασμούς, συκοφαντία και χυδαιότητα, κανείς δεν γίνεται ούτε εκδότης ούτε δημοσιογράφος, αλλά είναι και παραμένει θλιβερή μαριονέτα και καρικατούρα του δημοσίου βίου».

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ευκαιρία –τόνισε– είναι για το πολιτικό σύστημα. Eίναι ευκαιρία τραγική, δύσκολη. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι οι γραφικοί γίνονται εκχυδαϊστές των πάντων και τα φυράματα του δημοσίου βίου γίνονται εκφυλιστικοί παράγοντες όλου του συστήματος, όταν δεν λειτουργούν οι θεσμικές και πολιτικές αντιστάσεις και όταν ο δημόσιος βίος δεν στηρίζεται σʼ έναν κώδικα αξιών. Ξαφνικά, τόνισε, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πλημμύρα από πρακτικές υποκόσμου. Είναι λοιπόν ευκαιρία αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπιστούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν απʼ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.


Σχολιάστε εδώ