Κάτω στον Πειραιά

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν διευθυντές σχολείων της πόλης που αποχώρησαν, λόγω σύνταξης, για την πολύχρονη προσφορά τους στον χώρο της εκπαίδευσης. Πρόκειται για τους Άγγελο Βασιλειάδη, Θεόδωρο Διονυσόπουλο, Σόλωνα Ευστρατίου, Νικόλαο Μάιδα, Μιχάλη Μιχελάκη και Παναγούλα Παπασαράντου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Πλειάδες» του πνευματικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

// Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά, του οποίου πρόεδρος είναι ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθήνας αλλά και το ΕΜΠ.

Το πρόγραμμα αφορά στην προστασία του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της Αττικής και τη διασφάλιση της επάρκειας υδάτινων πόρων, αφού στο μέλλον το νερό θα είναι… υπερπολύτιμο, καθώς τα αποθέματα είναι περιορισμένα. Υπό την έννοια αυτή τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι απλώς χρήσιμες αλλά και επιβεβλημένες.

// Μια σειρά έργα που θα αλλάξουν την όψη των Μεθάνων έχει προγραμματίσει ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Πάλλης. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται ορισμένα τα οποία αποτελούσαν από καιρό διακαή πόθο των κατοίκων και μπαίνουν πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Μεταξύ αυτών είναι η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στα Μέθανα, η ανάπλαση των παραδοσιακών οικισμών του δήμου, η αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου, η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Χερσονήσου Μεθάνων, κατασκευή αλιευτικού καταφύγιου στον Άγ. Γεώργιο Κουνουπίτσας. Το στοίχημα όμως που έχει βάλει ο Χρήστος Πάλλης είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Ιούνιο ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Μεθάνων, που θα είναι το μεγαλύτερο έργο που θα έχει γίνει μεταπολεμικά στην περιοχή και θα δώσει οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης, που ταλανίζει χρόνια τους κατοίκους.

// «Χαραμάδα» αισιοδοξίας για τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ. Ο δήμαρχος και η αντιπροσωπεία του συνδυασμού του την περασμένη Κυριακή προχώρησαν στη δενδροφύτευση των χώρων, σε εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ που τους χαρακτήρισε χώρους πρασίνου. Ο Όμιλος Χαραγκιώνη προσπαθώντας να ανατρέψει την απόφαση του ΔΣ έκανε ένσταση ακύρωσής της στην περιφέρεια, η οποία όμως απορρίφθηκε! Έτσι οι χώροι εξακολουθούν να είναι… ζωντανοί και να έχουν προοπτική να γίνουν όαση πρασίνου για τους Πειραιώτες.

// Η συμφωνία που είχε κάνει ο Π. Φασούλας με κυβερνητικούς παράγοντες, όταν είχε πρωτοαναλάβει τα ηνία στον Πειραιά, ήταν να μην παρακρατούνται τα τοκοχρεολύσια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τα παρελθόντα δάνεια του δήμου. Όταν πήρε το δάνειο ο δήμος, πίστευαν όλοι ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών θα παρακρατούσε μόνο τα τοκοχρεολύσια του συγκεκριμένου δανείου. Όμως διαπίστωσαν ότι παρακρατούνται και τα τοκοχρεολύσια των παρελθόντων ετών.

Μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός ο δήμαρχος έγινε έξαλλος και σε επαφές που είχε με κυβερνητικά στελέχη είπε, πως αν συνεχίσουν να αθετούν τη συμφωνία που είχε γίνει μαζί του, θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

// Στο διατηρητέο κτίριο του Δηλαβέρη στη Θηβών, που ανήκει στον δήμο, θα στεγαστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο που γίνεται σε συνεργασία με την Carrefour. Στόχος του δήμου είναι, εκτός των 200 οικογενειών που θα παίρνουν ό,τι τους χρειάζεται δωρεάν, άτομα από τις οικογένειες αυτές που είναι άνεργα αλλά και άλλοι άνεργοι του Πειραιά να προωθούνται σε θέσεις του ιδιωτικού τομέα με επιχειρήσεις που συνεργάζονται κατ’ οιονδήποτε τρόπο με τον δήμο. Θα ιδρυθεί δηλαδή ένα άτυπο γραφείο ευρέσεως εργασίας, για να εξυπηρετεί τους άνεργους Πειραιώτες.

// Ο Γιάννης Τριάντης θα είναι ο νέος διευθυντής ειδήσεων του δημοτικού ραδιοσταθμού Κανάλι 1. Για το θέμα της αλλαγής της διοίκησης της ΔΗΡΑΠ, της δημοτικής επιχείρησης που τον ελέγχει, στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο έθεσε ερώτημα ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Βουτσινάς, που ζήτησε να πληροφορηθεί αν η τοποθέτηση μη αιρετών στη θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου της επιχείρησης σημαίνει ότι υπάρχει σκέψη για ιδιωτικοποίησή της κατά το 30%, όπως προβλέπει το καταστατικό της. Απάντηση στον Βουτσινά έδωσε ο Δημ. Βρόντος, ο απελθών πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ που κλήθηκε να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αφού αλλιώς η ερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας θα έμενε… μετέωρη, καθώς η ηγεσία της επιχείρησης ως μη αιρετή δεν έχει λόγο στο δημοτικό συμβούλιο.


Σχολιάστε εδώ