εδώ Βρυξέλλες

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο σύμβουλος υπουργός της Διπλωματικής Μόνιμης Κινεζικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες Τζονγκ Ρουγκλάι στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη στο πλαίσιο συζήτησης για τις σχέσεις ΕΕ – Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, προσθέτοντας ότι αυτήν την εποχή ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής στο Ολυμπιακό Χωριό χώρων προσευχής, όπως εκκλησιών, τεμένων κ.λπ.

wΤην υποχρέωση των αεροπορικών εταιρειών για μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων θα προβλέπει ο νέος κανονισμός για τις αερομεταφορές στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προκύπτει μάλιστα από την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου κ. Κούνεβα προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη θα είναι υποχρεωτική πλέον η διευκρίνιση της τελικής τιμής του εισιτηρίου και το συγκεκριμένο μέτρο θα καλύπτει όλες τις πτήσεις εντός της ΕΕ, καθώς και τις πτήσεις με αφετηρία οποιοδήποτε αεροδρόμιο κράτους μέλους της ΕΕ.

w«Ανυπόστατα και ανακριβή» χαρακτήρισε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για ενδεχόμενη παύση πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων προς τους έλληνες αγρότες.

Τα δημοσιεύματα αυτά, τόνισε, διαψεύδονται πλήρως τόσο από την τοποθέτηση της ίδιας της αρμόδιας Επιτρόπου κ. Φίσερ Μπόελ όσο και από πρόσφατη επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με ημερομηνία 8/1/2008, στην οποία αναγνωρίζεται η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο σύστημα πληρωμών.

w Έκθεση για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των ενηλίκων και της διά βίου μάθησης εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Με δηλώσεις της σχετικά, η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου υπογράμμισε την υποχρέωση των εργοδοτών να χρηματοδοτούν προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τα οποία θα προωθούν τη διά βίου μάθηση, ιδιαίτερα για το γυναικείο προσωπικό, «ώστε να ενισχύεται η παράταση του ενεργού επαγγελματικού βίου και να αυξάνονται οι δυνατότητες για συμμετοχή του στην αγορά εργασίας».

wΕμμένουν τα Σκόπια στη διμερή διαδικασία για το ζήτημα του ονόματος, όπως φάνηκε από τις απαντήσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι σε σχετικές ερωτήσεις των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Γιώργου Δημητρακόπουλου και Αντώνιου Τρακατέλλη, στο πλαίσιο συζήτησης για την πρόοδο της ΠΓΔΜ το 2007 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Μιλοσόσκι, υπερτονίζοντας την πρόταση για σύναψη Συμφώνου Φιλίας και για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, προσπαθούσε να εκτρέψει τη διαδικασία από την αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης στο όνομα, αναφερόμενος σε διμερές ζήτημα και συνδέοντας την επίδειξη συναινετικού πνεύματος μόνο με τη διμερή συνεργασία.

wΣτον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, προσφέροντας τα δύο τρίτα του συνόλου των θέσεων απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα, αναφέρθηκε ο Επίτροπος για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία κ. Γκίντερ Φερχόιγκεν, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου. Ανήγγειλε επίσης τη θέσπιση της «νομοθετικής πράξης για τις μικρές επιχειρήσεις» στην Ευρώπη για το 2008, με την προώθηση μέτρων που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει η εσωτερική αγορά, όπως π.χ. η βελτίωση της πρόσβασής τους στην αγορά δημοσίων συμβάσεων.


Σχολιάστε εδώ