«Διχαστικός ο ρόλος της ΕΡΤ στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Φ. Συρίγος, με προϋπηρεσία πολλών ετών στην κρατική ραδιοτηλεόραση, υποστηρίζει πως υφίσταται «διχαστικός ρόλος της ΕΡΤ στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και θέτει ζήτημα για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

«Επί της ουσίας, δεν αγόρασε η ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά αυτές οι ομάδες αγόρασαν την ΕΡΤ, η οποία μεροληπτεί απροκάλυπτα για λογαριασμό τους, επηρεάζοντας έμμεσα τους διαιτητές και προκαλώντας την αγανάκτηση της κοινής γνώμης». Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι αν και λαμβάνει χρήματα από τους πολίτες από το ανταποδοτικό τέλος και συνεπώς θα πρέπει να τους αντιμετωπίζει ισότιμα «στην ενημέρωση γύρω από το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας, τη λεγόμενη Σούπερ Λίγκα, η ΕΡΤ μεροληπτεί απροκάλυπτα», ενώ στη συνέχεια γράφει: «Μέχρι του σημείου, μάλιστα, να παίζει μεταξύ των ομάδων και των οπαδών τους έναν διχαστικό ρόλο, ο οποίος υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει εντάσεις και εκρήξεις, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Το περίεργο είναι ότι η ΕΡΤ μεροληπτεί υπέρ των ομάδων που της έχουν εκχωρήσει, έναντι σκανδαλώδους μεγάλης χρηματικής αποζημίωσης, τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων τους. Λες και αυτή η πριμοδότηση δεν κρίνεται από μόνη της αρκετή για να είναι ευχαριστημένες οι ομάδες. Λες και τελικά δεν είναι η ΕΡΤ αυτή που αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων, αλλά οι ομάδες, και ειδικότερα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, είναι αυτές που αγόρασαν την ΕΡΤ!».


Σχολιάστε εδώ