Διαλυθείτε, για να μείνετε άλλα 50 χρόνια εκτός εξουσίας…

Αυτά που διαδραματίζονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, στη μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ένωσε όλες τις δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου, εκτός του ΚΚΕ, φέρνουν στον νου αλήστου μνήμης εποχές, οδηγούν σε επιστροφή στο παρελθόν -ποιος ξεχνά την Αποστασία και τα Ιουλιανά, που τα πλήρωσαν ακριβά ο κόσμος και η χώρα, με τη δικτατορία που ακολούθησε- λες και μοίρα κακιά παίρνει εκδίκηση για τη μακροβιότητα του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την κυριαρχία του στις πολιτικές εξελίξεις.

Γιώργος και Βενιζέλος τρώγονται σε ξένο αχυρώνα. Περαστικοί είναι και οι δύο.

Ένας ηγέτης, Γιώργο, αν πιστεύει στις δυνάμεις του δεν έχει ανάγκη αστυνομικών μέτρων για να διοικήσει. Ο ηγέτης επιβάλλεται. Το ίδιο ισχύει και για σένα, Βαγγέλη. Δεν καταφεύγει ένας πολιτικός, που σκοπεύει ψηλά, σε παιδιαροκαμώματα και δεν κρύβεται πίσω από όμιλους, που έχουν χάσει τη σοβαρότητά τους. Αποδεικνύει με τους λόγους και τις θέσεις του ότι μπορεί, ότι πείθει, και ο λαός συνήθως δεν κάνει λάθος, όταν έρθει η ώρα να ανταμείψει τον καθένα κατά τα έργα του.

Γύρω από τον καθένα έχουν συσπειρωθεί στρατοί. Που βλέπουν μόνο το συμφέρον τους και ενδιαφέρονται κυρίως για την καρέκλα.

Ο λαός είναι κάτι το δευτερεύον…

Ο εαυτούλης τους πάνω απ’ όλα.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι και οι δύο, Παπανδρέου και Βενιζέλος, έχουν ελλείψεις. Και ότι λείπει, κακά τα ψέματα, ο μεγάλος ηγέτης, που θα εμπνεύσει, θα δώσει όραμα και ελπίδα που συσπειρώνει. Αυτό όμως αυξάνει τις ευθύνες και των δύο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιοκτησία σου, Γιώργο. Ούτε έχει πόντους ο Βενιζέλος. Έχουν και οι δύο υποχρέωση να συνυπάρξουν. Κανένας δεν περισσεύει στη μάχη, στον αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας.

Αν οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στη διάσπαση, θα έχουν προσφέρει τεράστια υπηρεσία στη Δεξιά, στην αντίπαλη πλευρά, βούτυρο στο ψωμί του Καραμανλή.

Και τεράστια υπηρεσία σ’ εκείνους, ντόπιους και ξένους, που θέλουν διασπασμένη τη δημοκρατική παράταξη, για να περνάνε εύκολα τα σχέδιά τους σε βάρος της χώρας και να μην έχει φωνή ο κεντροαριστερός χώρος.

Μην ξεχνάς, Γιώργο, ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοέμβρη καταψήφισε… Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό. Επομένως εσύ κυρίως έχεις την ευθύνη να ενώνεις ΟΛΟ το ΠΑΣΟΚ. Για να μη γίνει αυτό που έλεγε ο παππούς σου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, η χλεύη των αντιπάλων.


Σχολιάστε εδώ