Ασύδοτο το κατεστημένο Γκαργκάνα

Ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι των τελευταίων τραγελαφικών προαγωγών στην Τράπεζα της Ελλάδος και, εν μέσω του πυρετού της… ενδιάμεσης έκθεσης, άρχισε η άλλη, συνήθης… έκθεση, η μοιρασιά των καρεκλών, που και αυτή, όπως φαίνεται, ήταν στον αρχικό σχεδιασμό των… αντικειμενικών οργάνων και του διευθυντή της ορχήστρας. Αλήθεια, έτσι γίνεται και στην Εσπερία;

Ο… θρυλικός Σαράφης, που όσο πλησιάζει ο Ιούνιος, τόσο ενισχύεται η ανασφάλειά του, ανέλαβε, εκτός από τη Διεύθυνση Διοικητικού, και τη Διεύθυνση Ταμείων, εκεί που είχε πρόσφατα σκάσει ένα ακόμη σκάνδαλο υπεξαίρεσης. Για τη Διεύθυνση αυτή προορίζεται ο υποδιευθυντής της Εσωτερικής Επιθεώρησης Απόστ. Κακαβούτης (ωραίο επώνυμο για μια Διεύθυνση Ταμείων!) και του κρατά αγκαζέ τη θέση ο… προστάτης του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μ. Σαράφης επιδίωξε να συνασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντή Εσωτερικής Επιθεώρησης (παλιά μου τέχνη κόσκινο), για να βρίσκεται πιο κοντά στην προσφιλή…παλιοπαρέα του, αλλά ο Ν. Γκαργκάνας δεν ήθελε καν να συζητήσει αυτήν την επιθυμία του Διευθυντή Διοικητικού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκαργκάνας έχει παράπονα από πρωτοβουλίες και ενέργειες του Σαράφη και γι’ αυτό σηματοδοτεί τη συγχώνευση της Διεύθυνσης Διοικητικού με τη Διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης και την ανάθεσή της στον διευθυντή Βασίλη Κυπρή. Βέβαια, αυτές είναι ευγενείς προθέσεις, χωρίς τον… ξενοδόχο, καθότι ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης θα αναδομήσει τη γερασμένη πολλαπλώς Διοίκηση της τράπεζας και θα τροφοδοτήσει με νέο και υγιές αίμα τα ανώτατα και ανώτερα κλιμάκιά της. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η ενεργοποίηση άρθρου του Καταστατικού της τράπεζας ως προς την παύση διευθυντών για τους οποίους υπάρχει αρνητική δημοσιότητα και απτά δυσμενή στοιχεία για την υπηρεσιακή τους επάρκεια και υπόληψη, που απασχολούν το αρμόδιο υπουργείο.

Η απερχόμενη γηραλέα Διοίκηση της τράπεζας, επειδή θεωρεί την τελευταία ως ιδιοκτησία και τιμάριό της, δεν τηρεί προ πολλού ούτε τα προσχήματα. Έκανε υποδιευθυντή και σε έναν μήνα (!) ανέθεσε καθήκοντα Διευθυντή σε έναν υπάλληλο (Πολυκράτης Μοσχονάς, της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οργάνωσης), κάτι που δείχνει τη μεθόδευση, την παρεοκρατία, τις υπόγειες… στοές, την ανακύκλωση και την κλωνοποίηση των οφικίων, τους sleepers του δευτέρου ορόφου.

Αλήθεια, με το σκάνδαλο της κατασκήνωσης των παιδιών των υπαλλήλων θα μας ενημερώσει κανείς υπεύθυνα; Για να μην γράψουμε τις διόλου κολακευτικές για πολλούς πληροφορίες, που σέρνονται και δεν τις αναπαράγουμε μέχρι να τις διασταυρώσουμε, όπως κάνουμε πάντα.


Σχολιάστε εδώ