Από τις αλάνες στα… σαλόνια της Παιδείας

Η εκδήλωση αυτή, όπως προκύπτει από το πρόγραμμά της, δεν θα είναι απλώς μια τελετή για το καθιερωμένο κόψιμο της βασιλόπιτας, ούτε μια ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις όπως γίνεται συνήθως. Θα είναι μια ουσιαστική παρέμβαση στο ερασιτεχνικό πειραϊκό ποδόσφαιρο, στην οποία θα τιμηθούν όσοι συνέβαλαν στην ανάπτυξή του, όσοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις και το ήθος τους, αλλά και όσοι κατάφεραν να συνδυάσουν τη γνώση με την μπάλα, πετυχαίνοντας να ενταχθούν σε πρωτοκλασάτα ΑΕΙ της χώρας μας.

Γι’ αυτές και μόνο τις βραβεύσεις, τις διακρίσεις σε εκείνους που τις κέρδισαν, αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά.

Επειδή πιστεύουμε ότι από τις τελευταίες αυτές βραβεύσεις θα πρέπει να αρχίσουμε, μια και οφείλουμε να τιμήσουμε και από αυτήν εδώ τη γωνιά τα παιδιά που από τις αλάνες όπου παίζαμε και εμείς μπάλα βρέθηκαν στα ύψιστα σκαλοπάτια της Παιδείας, αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά ονόματα: Ο Χ. Παναγόπουλος του Ατρομήτου Καμινίων που μπήκε στο ΕΜΠ, ο Σπ. Τσοπανάκης του ΑΟ Καστέλας που μπήκε στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, ο Κ. Κορφιάτης του ΑΟ Πειραιά που μπήκε στο τμήμα Ναυπηγών του ΕΜΠ, ο Χ. Μωυσιάδης του Πανιώνιου Κερατσινίου που μπήκε κι αυτός στο ΕΜΠ, ο Γιάννης Γυρούκης της Θύελλας Κορυδαλλού που μπήκε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Στ. Κόφφας του ΑΟ Χατζηκυριάκειου που μπήκε στο ΕΜΠ, ο Στ. Μανωλάκης του Φοίνικα Αγ. Σοφίας που μπήκε στην Ιατρική Αθηνών κ.ά.

Λόγω χώρου δεν δημοσιεύουμε άλλα ονόματα. Ωστόσο, τα θερμά συγχαρητήρια της πειραϊκής κοινωνίας και του πειραϊκού ποδοσφαίρου γι’ αυτά τα παιδιά που τους κοσμούν ανήκουν σε όλα εξίσου.

Επίσης θα τιμηθούν ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Δραπετσώνα, ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας για την αναβάθμιση του γηπέδου του Αγ. Διονυσίου και την κάλυψη των ιατρικών δαπανών των ποδοσφαιρικών αγώνων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του Πειραιά και ο δήμαρχος Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός για την κατασκευή χλοοτάπητα στο γήπεδο της περιοχής, οι ομάδες του Πειραιά που πρωταγωνίστησαν στα εθνικά πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις κ.ά.


Σχολιάστε εδώ