Ανήσυχος για την ακρίβεια ο Καραμανλής

Εκτιμώντας ότι η απειλή του πληθωρισμού στρέφεται όχι μόνο εναντίον των χειμαζόμενων νοικοκυριών αλλά και της ίδιας της οικονομίας η οποία κινδυνεύει να βρεθεί έξω από τις ράγες της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης, έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σε πρώτη φάση ο κ. Καραμανλής έχει ζητήσει μάλιστα από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Φώλια να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, να απευθυνθεί στους κοινωνικούς εταίρους και να εξετάσει σε βάθος όλα τα πιθανά σενάρια αναχαίτισης του φαινομένου.

Αντιλαμβανόμενος ο πρωθυπουργός ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά δεν λειτουργεί και ότι οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές πετρελαίου δεν αποτελούν παρά πρόσχημα για το ατελείωτο πάρτι των κερδοσκόπων, απαιτεί ριζικότερες πολιτικές παρεμβάσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ζητήσει από τον κ. Φώλια να εκπονήσει το συντομότερο δυνατό μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη εισήγηση, με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων κατά του φαινομένου της ενδημούσης ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής αγοράς.


Σχολιάστε εδώ