XΡΗΜΑτιστήριο

> Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.846,27 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 0,25%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 403,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 41,6 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένες. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο την παρουσίασαν αυτοί των Εμπορίου, Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση την είχαν εκείνοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων, Κοινής Ωφέλειας και Πρώτων Υλών. Την επομένη, οι αλλοδαποί επαγγελματίες πωλητές των βαριών χαρτιών επικράτησαν κατά κόρον των αρχικά εγχώριων αγοραστών της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κατρακυλήσει στις 4.647,11 μονάδες, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες της τάξης του 4,11%. Από τις μετοχές που άλλαξαν χέρια 237 κατέγραψαν απώλειες, 34 σημείωσαν άνοδο και 23 παρέμειναν σταθερές, όταν όλοι οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν στο κόκκινο. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση, κατά την οποία οι επενδυτές επηρεασμένοι από το κακό κλίμα των ξένων αγορών προχώρησαν εκ νέου σε ρευστοποιήσεις κυρίως στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.523,76 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 2,65%, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 778 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 121,8 αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων. Την επομένη, παρά τις αντιφατικές εκθέσεις των ξένων επενδυτικών οίκων για τον τραπεζικό κλάδο, το ελληνικό χρηματιστήριο γύρισε σε θετικό έδαφος, έτσι οι μαζικές πωλήσεις των προηγούμενων ημερών έδωσαν την θέση τους στις τοποθετήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.533,32 μονάδες καταγράφοντας οριακή άνοδο της τάξης του 0,21%. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,36%, ο μεσαίας σημείωσε απώλειες 0,17%, ενώ ο FTSEASE smal cap 80 έκλεισε με κέρδη 0,86%.

> Περιθώριο ανόδου «πέριξ» του 60%; Αλήθεια, κύριοι της Deutsche Bank, από πότε η «ανοιχτή» χρηματοδότηση μιας εισηγμένης εταιρείας αποτελεί «καταλύτη» για την αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής της; Περί της Alapis ο λόγος.

> Οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, των οποίων οι επιπτώσεις, με γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων, δεν λαμβάνονται υπόψη, φαίνεται ότι επηρεάζουν άμεσα τα οικονομικά στοιχεία πολλών εταιρειών! Ποια από τις εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, λόγω των ανοικτών εκκρεμοτήτων με τη Δικαιοσύνη, αδυνατεί να επιτύχει την κερδοφορία που είχε θέσει ως στόχο;

> Απαντούν με ερώτηση, επικαλούμενοι μάλιστα τις εγκριτικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών! Ο λόγος για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης της Probank και ενός εκ των βασικών της μετόχων, με άμεση εμπλοκή της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Ανάπτυξης.

> Και όμως υπάρχουν «γιουσουφάκια» του οικονομικού ρεπορτάζ τα οποία στο πλαίσιο της εντεταλμένης και καλοπληρωμένης υπηρεσίας τους φτάνουν στο σημείο να γράφουν πως η μείωση των ελληνικών καταθέσεων οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη αποταμιευτικής κουλτούρας και όχι στην αδυναμία κατοχύρωσης ακόμα και των «προς το ζην».

> Ούτε «συνεννοημένοι» να ήταν! Άλλος ένας ακόμη τραπεζικός όμιλος που αναθεώρησε προς τα πάνω τη μέση αύξηση της κερδοφορίας του, επισημαίνοντας ότι αυτή υποστηρίζεται από την ισχυρή κεφαλαιακή του βάση. Περί της Alpha Bank ο λόγος.

> Πέντε είπαν «ναι», ενώ μόνο μία δήλωσε «όχι»! Η αναφορά μας στις πιστώτριες τράπεζες της Θεμελιοδομής, που κατόπιν εγγυήσεων (;) από γνωστούς επιχειρηματίες συναίνεσαν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

> Αυτοί είναι οι θεματοφύλακες του καπιταλιστικού συστήματος; Αυτοί είναι οι επαγγελματίες των χρηματοοικονομικών αγορών; Απώλειες της τάξης των 9,83 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του 2007 ο κορυφαίος αμερικανικός όμιλος Citigroup, με τις διαγραφές ζημιών να αγγίζουν τα 18,1 δισ. δολάρια.

> Νέα μόδα ή αναγκαίο κακό; Όπως και να έχουν τα πράγματα, πολλές από τις εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες, έχουν φτάσει στο σημείο να «εκχωρούν» ακόμα και τα τιμολόγιά τους.

> Δεν είναι λίγες οι εισηγμένες επιχειρήσεις των οποίων οι τιμές μεσοβδόμαδα κατέγραψαν νέα ιστορικά χαμηλά. Μεταξύ αυτών και οι «πολυπαιγμένες» για διαφορετικούς λόγους, Eurobank Properties και Αegean.

> Για να δούμε αν οι επικείμενες αλλαγές, σε φορολογία και νομοθεσία, που αφορούν την εγχώρια ασφαλιστική αγορά οδηγήσουν τόσο στη συρρίκνωση των μικρών εταιρειών του κλάδου όσο και στην εναρμονισμένη αύξηση των ασφαλίστρων των «μεγάλων».

> Άλλη μια εισηγμένη επιχείρηση που μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έθεσε βασικό στόχο την αναδιάρθρωση του χρηματοδοτικού της προγράμματος και τη μείωση του τραπεζικού της δανεισμού. Περί της Betanet ο λόγος.

> Η βίαιη διόρθωση στις τιμές των μετοχών αποτελεί ιδανική συγκυρία για τη δημιουργία στρατηγικών θέσεων σε εταιρείες που εκτιμάται ότι θα πάρουν μέρος στον νέο κύκλο εξαγορών ή κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων – αποκρατικοποιήσεων.

> Από το 2009 και βλέπουμε! Η αναφορά μας στο υπεραισιόδοξο επιχειρησιακό σχέδιο της Romtelecom, που εκτιμά ότι η φετινή συρρίκνωση των κερδών αναμένεται να είναι προσωρινή, αποδίδοντας καρπούς τις επόμενες χρονιές.

> Αυτό είναι άραγε το «όραμα» Καπράλου για την εγχώρια χρηματαγορά; Για να δούμε αν τα ελαστικά μέτρα εισαγωγής των εταιρειών, στην πολυδιαφημιζόμενη Νέα Εναλλακτική Αγορά, έχουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά της εξίσου ελπιδοφόρας ΝΕΧΑ;

> «Φίλοι και γνωστοί»… Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Τρία Έψιλον, ρωτάμε με ποιον τρόπο επιλέγονται οι χρηματιστηριακοί αναλυτές – δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στις τηλε-συνδιασκέψεις των εισηγμένων εταιρειών, λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

> 195.000 ευρώ είναι πολλά; Άλλος ένας ακόμη φορολογικός έλεγχος μικρομεσαίας εισηγμένης επιχείρησης που κατέληξε σε επιβάρυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τρέχουσας χρήσης. Περί της Ντρουκφάρμπεν ο λόγος.

> Ε ρε δούλεμα που πέφτει… Κατά τα άλλα «έσφιξαν» οι έλεγχοι για την παροχή δανείων σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Αλήθεια, κάτω από ποιες διαδικασίες, βάσει ποιων προϋποθέσεων και με τι είδους εγγυήσεις προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς στη δανειοδότηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»; Ποια η θέση των βασικών της μετόχων;

> Έφυγε ο ένας υποδιευθυντής και ήρθε ο άλλος διευθυντής της ATEbank! Ποιος ο λόγος της ξαφνικής παραίτησης του κ. Καλύβα από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «πολύπαθης» Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης;

> Αφού τους έκανε όλα τα χατίρια, όλες τις εξυπηρετήσεις, πώς να μη «στάζουν μέλι για την πάρτη του»; Μέχρι και «απειλητική» αύξηση του δημοσίου χρέους, αν δεν λυθεί το Ασφαλιστικό, είδε ο «αθεόφοβος»! Ο λόγος για την «ανέφελη» συνεργασία μεταξύ του «απερχόμενου» διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γκαργκάνα, και του «υπό μετακίνηση» υπουργού Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφη.

> Με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις είναι που «χάνουμε την μπάλα»! «… Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, η ATLANTICA SPA DI NAVIGAZIONE… κατέχει 24.409.915 μετοχές…, η INTESA SANPAOLO SPA… κατέχει 24.615.180 μετοχές… Επίσης η INTESA SANPAOLO SPA ενεργεί ως θεματοφύλακας της ATLANTICA SPA DI NAVIGAZIONE καθώς και άλλων επενδυτών…».

> Ελπίζουμε ότι το υπό δημιουργία συνεγγυητικό ταμείο ασφάλισης των οργανωμένων ταξιδιωτικών γραφείων θα προσφέρει στους πελάτες του καλύτερες υπηρεσίες και άνευ πλαφόν αποζημιώσεις, από τα άλλα «συγγενή» Ταμεία.

> «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»! Ένας ακόμη από τους «ισχυρούς» της παγκόσμιας οικονομίας, η JP Morgan Chase, παρουσίασε κέρδη τέταρτου τριμήνου 2007 κατώτερα των αναμενόμενων, διαμορφούμενα τελικά στα 2,97 δισ. δολ.

> Τι σας λέγαμε; Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, η συγχώνευση των θυγατρικών εταιρειών και η περικοπή των προσλήψεων είναι κάποιες από τις λύσεις που «σκαρφίστηκαν» τα «τζιμάνια» της διυπουργικής, για την κάλυψη των ελλειμμάτων στις προβληματικές ΔΕΚΟ.

> Και να ήταν μόνο αυτές! Ακόμα και σήμερα, μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί στην εγχώρια χρηματαγορά, υπάρχουν επενδυτικές εταιρείες που είτε δεν έχουν άδεια λειτουργίας είτε δεν διαθέτουν πιστοποιημένα στελέχη, γιατί; Πρόσφατο παράδειγμα οι Mount Real Corp και Lancaster Management Corp.

> Απευθείας αναθέσεις και στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης; Αναμένουμε τις απαντήσεις, από την ερώτηση που κατέθεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την παροχή υπηρεσιών από τη γνωστή και μη εξαιρετέα Price Waterhouse Coopers.

> Από τις οκτώ επιχειρήσεις του κλάδου και οι οκτώ διαπραγματεύονται με discount, ενώ η μια εξ αυτών παρουσιάζει και αρνητική απόδοση. Η αναφορά μας στις Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

> «Βρέχει» χρήμα! «Μόνο» 1.561.242 ήταν οι νέες κοινές ονομαστικές μετοχές που προέκυψαν κατά την άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, από τους «γνωστούς και φίλους», κατ’ εμάς, τα εκτελεστικά μέλη και ανώτατα στελέχη, κατά την Εθνική Τράπεζα.

> Απʼ ό,τι φαίνεται, η κυβερνητική αδυναμία, για να μην πούμε ανικανότητα, δημιουργίας του «περιουσιολογίου» αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ πολλών ιδιοκτητών, οι οποίοι πιθανολογείται ότι θα γλιτώσουν το περίφημο τέλος κατοχής για το 2008.

> Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση των Διοικούντων τον ΟΛΠ, σχετικά με την έγκριση διεξαγωγής του διαγωνισμού για την παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ, ρωτάμε το υπουργείο Οικονομίας και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αν η γενική συνέλευση των μετόχων εξακολουθεί να είναι το ανώτατο εγκριτικό όργανο των εισηγμένων εταιρειών, αν δηλαδή σε αυτή νομιμοποιούνται ακόμα και οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων.

> Αρκεί να μη θίξουν τα «κεκτημένα» μας… Με βαριές κατηγορίες, περί λανθασμένων στοιχείων και αβάσιμων υποθέσεων, επιτέθηκε η Eurobank στην Deutsche Bank, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει τόσο πλεονάζουσα ρευστότητα όσο και ισχυρή κεφαλαιακή βάση.

> Για να δούμε αν η Δικαιοσύνη, μετά και την πρόσφατη αποστολή στοιχείων από τον Συνήγορο του Καταναλωτή σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας Habitat, καταδικάσει για υπεξαίρεση τους υπευθύνους της δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους εξαπατημένους καταναλωτές;

> «Απρόσμενη» όσο και «πρωτότυπη» εξέλιξη! Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, από πλευράς βασικού μετόχου, δεν θα επιδιωχθεί η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας Λάμψα από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

> Μήπως και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δόθηκαν μεσοβδόμαδα στη δημοσιότητα, «λένε ψέματα»; Σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα κατέχει το δεύτερο υψηλότερο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων στην Ευρωζώνη.

> «Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι»… Επικύρωση της προαναγγελθείσας ακύρωσης του σχεδίου της τριπλής συγχώνευσης μεταξύ των Unibrain, Hellas On Line και Teledom, από την επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της πρώτης.

> Για να δούμε αν οι ακριβοπληρωμένες τεχνικές προδιαγραφές του Συστήματος Άυλων Τίτλων, σε συνδυασμό με τις πολυδιαφημισμένες τροποποιήσεις του κανονιστικού πλαισίου που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση τίτλων στην Over the Counter αγορά, οδηγήσουν μεταξύ άλλων και στη μείωση των χρεώσεων;

> Από τις αμιγώς τραπεζικές, στις κτηματομεσιτικές και κατασκευαστικές εργασίες! Ο λόγος για την Aspis Bank, που προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί, μέσω των θυγατρικών της εταιρειών, σε έναν άκρως ανταγωνιστικό τραπεζοκρατούμενο στίβο.

> Και οι αγορές μετοχών από προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και λοιπά μέλη Διοικητικών Συμβουλίων καλά κρατούν. Πρόσφατα παραδείγματα, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές στελεχών των εταιρειών ΚΑΕ, Sinqularlogic, Έδραση κ.λπ.

> Για μια ακόμη φορά ο «τσάρος» της οικονομίας μας «έτρεξε» να προκαταλάβει τις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, γεγονός που πυροδοτεί ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα οδηγώντας του εργαζομένους στους δρόμους.

> Μία προς μία οι μεγάλες εγχώριες ιδιωτικές τράπεζες «νιώθουν την ανάγκη» να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Προβόπουλος, εναρμονισμένος πλήρως με τις προβλέψεις των «συναδέλφων -τραπεζιτών», έκανε λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από τους προγραμματισμένους.

> Με τις άλλες, τις πολλές, τις μικρές επιχειρήσεις, που είχαν εισαχθεί μετά «βαΐων και κλάδων» στην εγχώρια χρηματαγορά, τι γίνεται; «Μόνο» το 50% του συνόλου των μετοχών είχαν την «τιμή» να συμπεριλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια των Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων και των Εταιρειών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

> «Πάνε και έρχονται» πολλά από τα πρόσωπα που κατέχουν θέσεις ευθύνης! Η αναφορά μας σε ορισμένες εισηγμένες εταιρείες που «αλλάζουν σαν τα πουκάμισα» τόσο τους οικονομικούς τους διευθυντές όσο και τους προϊσταμένους των τμημάτων επικοινωνίας και ενημέρωσης μετόχων.

> Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν… Δύο τέως δικαστικοί λειτουργοί, ένας διευθυντής του ΥΠΟΙΟ, ένας δικηγόρος και ένα στέλεχος του νομικού συμβουλίου του κράτους απαρτίζουν την ομάδα εργασίας με αντικείμενο την ενσωμάτωση της οδηγίας σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

> Δεν είναι όλα «ρόδινα»! Άλλη μια εισηγμένη εταιρεία προχωρεί στην έκδοση ομολογιακού δανείου, ποσού 44.500.000 ευρώ, με αποκλειστικό σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού της δανεισμού. Περί της Σέλμαν ο λόγος.

> Εν αναμονή! Για να δούμε αν θα είναι «εμπρόθεσμοι»; Αν δηλαδή καταφέρουν να εφαρμόσουν το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, συνολικής κοινοτικής συμμετοχής 24,1 δισ. ευρώ, στους προβλεπόμενους χρόνους;

> Από τη στιγμή που αυτοανακηρύσσονται «ειδήμονες», αναλαμβάνουν πλήρως και την ευθύνη των αστοχιών τους, έτσι δεν είναι; Η αναφορά μας στους διοικούντες τη ΔΕΗ, τους επαγγελματίες τεχνοκράτες του Διοικητικού της Συμβουλίου, αυτούς που δήλωσαν ότι γνωρίζουν τις νέες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται να λειτουργήσει η απελευθερωμένη αγορά ενέργειας.

> Η έλλειψη οργάνωσης, για να μην πούμε η προχειρότητα με την οποία το οικονομικό επιτελείο αντιμετωπίζει τα περισσότερα θέματα, οδηγεί από αναβολές σε παρατάσεις και «πάλι από την αρχή». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη αλλαγή ημερομηνίας για την υποβολή των εντύπων Ε9.

> Άλλα λέει η μια επενδυτική τράπεζα, βλέπε HSBC, και άλλα η άλλη, βλέπε Deutsche Bank! Πώς θα υπεραποδόσουν οι μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όταν προβληματίζει έντονα η πορεία των εγχώριων τραπεζών;

> Για να δούμε αν οι επικείμενες αλλαγές στον κανονισμό των αναδόχων βοηθήσουν τόσο στη μείωση του εύρους που προσδιορίζει τις τιμές των εκδόσεων, όσο και στη διαφοροποίηση της τιμής της μετοχής, κατά το ξεκίνημα της διαπραγμάτευσής της στο ΧΑ;

> Απαρχή δικαστικών αγώνων ή απέλπιδα προσπάθεια συμβιβασμού; Ο λόγος για το εξώδικο που φέρεται να έστειλε η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε θυγατρική εταιρεία της Citigroup, από την οποία είχε προμηθευτεί τα «σύνθετα» προϊόντα που το ζημίωσαν ανεπανόρθωτα. Την ενέργεια αυτήν την καυτηρίασε και η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις από τον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος έδωσε τις συνήθεις «εκτός τόπου και χρόνου» απαντήσεις. Τώρα για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ρουσόπουλου, σχετικά με το θέμα, ό,τι και να πούμε είναι τουλάχιστον περιττό. Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, χωρίς να έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι από την προηγούμενη αναφορά μας, επανερχόμαστε και ξαναρωτάμε αν ο «βασικός» πωλητής των εν λόγω ομολόγων μετακινήθηκε πρόσφατα στο dealing room εγχώριας τράπεζας;

> Την ίδια στιγμή που η ΕΚΠΟΙΖΩ είναι έτοιμη να ασκήσει ομαδική αγωγή κατά ασφαλιστικής εταιρείας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών δηλώνει εξαιρετικά δυσαρεστημένος, καθώς ακόμα περιμένει να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις που αφορούν τον κλάδο.

> «Από το κακό στο χειρότερο» πηγαίνει το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας, καθώς στο πρώτο δεκάμηνο του 2007 σημείωσε αύξηση κατά 3,4 δισ. ευρώ σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2006, αγγίζοντας πλέον τα 32 δισ. ευρώ. Ουδέν σχόλιον.

> Για να δούμε αν επιβεβαιωθούν όλοι αυτοί που θεωρούν ότι ο χρυσός αναμένεται να αποτελέσει και για το 2008 ένα από τα πλέον ασφαλή καταφύγια καταγράφοντας μάλιστα σημαντικές αποδόσεις;

> Το ύψος του κόστους της διαφθοράς στη χώρα δεν τιμά κανέναν! Ούτε οι κυβερνώντες, αλλά ούτε και οι πολίτες είναι άμοιροι ευθυνών, με αποτέλεσμα τα κάθε είδους «γρηγορόσημα» να έχουν αντικαταστήσει τους κανόνες και τους νόμους.

> «Ζήτω» το πλαστικό χρήμα! Το απίστευτο ρεκόρ των 715 συναλλαγών το δευτερόλεπτο διαχειρίστηκε το σύστημα επεξεργασίας συναλλαγών της Visa Europe, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας αύξηση 13% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.


Σχολιάστε εδώ