τυποΘεσσαλονίκη

~Η υπεκφυγή του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς δημοσιογράφους, που θεώρησαν αδιανόητη την επιλογή των εκπροσώπων τους. Κάποιοι, μάλιστα, αποφάσισαν να συντάξουν επιστολή διαμαρτυρίας, τονίζοντας την υποχρέωση της «ένωσης» να τοποθετείται με σαφήνεια και αποφασιστικότητα σε τέτοια θέματα, που πλήττουν τη δημοσιογραφία και το κύρος των δημοσιογράφων.
~Την επιστολή υπέγραψαν δώδεκα δημοσιογράφοι, προερχόμενοι από τον χώρο που εκπροσωπούν οι τρεις στις τέσσερις παρατάξεις που μετέχουν στο συμβούλιο. (Δεν υπήρχε κανείς προερχόμενος από τη φιλοκυβερνητική παράταξη του Γιώργου Αδάμ). Συγκεκριμένα, την υπόγραψαν οι Δώρα Αυγέρη, Τάσος Φωκιανίδης, Αλέκος Πετρίδης, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, Νίκος Ηλιάδης, Δημήτρης Ντόζης, Παύλος Νεράτζης, Μαρίνα Μεϊντάνη, Άκης Φωτόπουλος, Ρένα Ακριτίδου, Χρήστος Τελίδης και Ομάρ Σερίφ.
~Η επιστολή των «δώδεκα» αναγνώστηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, στην οποία αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση τόσο για το δημοσιογραφικό απόρρητο όσο και για το φαινόμενο της δημοσίευσης ροζ φωτογραφιών στις εφημερίδες. Υπέρ τάχτηκαν οι Βοϊτσίδης, Χαλεπλίδου, Μπίκας και Παπαδημούλης, ενώ κατά οι τρεις της παράταξης του
Αδάμ. (Απουσίαζε ο Νεστορίδης, ενώ ο Γουσίδης προτίμησε να μην τοποθετηθεί ξεκάθαρα)
~Με φιλόδοξα σχέδια και καλές προθέσεις -κατά πώς μου λένε οι συνομιλητές του- ξεκίνησε και τυπικά τη θητεία του στη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 ο παλαίμαχος βουλευτής Τάσος Σπηλιόπουλος.
Πρώτη του απόφαση ο διορισμός γραμματέως της εμπιστοσύνης του.
~Στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΕ υπό την προεδρία του ο πρώην βουλευτής έδειξε ότι θα προσπαθήσει να ξαναβάλει την ΕΡΤ3 στον δρόμο της αυτονομίας της από την Αγία Παρασκευή και θα επιδιώξει να την αναμορφώσει διοικητικά και λειτουργικά. Τις ευχές μας…
~Στον νεανικό και φευγάτο μουσικό ραδιοσταθμό REPUBLIC ο παραγωγός Στέφανος Τσιτσόπουλος φλυαρούσε αδικαιολόγητα, εκνευρίζοντας τους ακροατές, που διαμαρτυρήθηκαν στον διευθυντή του προγράμματος Νίκο Κομνηνό. Ο Νίκος ζήτησε από τον Στέφανο να μιλά λιγότερο και αυτός τον «κάρφωσε» στον ιδιοκτήτη Παύλο Ανδρώνη, τον οποίο έπεισε πως ένας Τσιτσόπουλος δικαιούται να μιλά όσο θέλει και να λέει ό,τι θέλει για όποιο θέμα θέλει.
~Δίχως να γνωρίζει την κολεγιά του Τσιτσό με τον Ανδρώνη ο Κομνηνός τιμώρησε τον απειθή παραγωγό με διακοπή της συνεργασίας του με τον ραδιοσταθμό, τον οποίο δημιούργησαν από το μηδέν ο Κομνηνός και η παρέα του.
Τελικά, απολύθηκε ο Κομνηνός και ο Τσιτσόπουλος ανέλαβε τη διεύθυνση, αποδεικνύοντας ότι δικαιούται απόλυτα το προσωνύμιο που κατέκτησε στην πολυετή διαδρομή του ως «ο άνθρωπος που δεν πούλησε ποτέ κανέναν».
~Θα γνωρίζετε τη γνωστή καραμέλα που πιπιλίζουν οι πολιτικοί όταν βλέπουν να τους αποδοκιμάζουν οι πολίτες. «Δεν φταίμε εμείς και οι επιλογές μας, αλλά η επικοινωνιακή μας πολιτική», λένε, φορτώνοντας αλλού τις ευθύνες της κατάρρευσης. Στους θιασώτες αυτού του σοφίσματος προσχώρησε εσχάτως και η Θάλεια Ιωαννίδου, που αποφάσισε να αντικαταστήσει τον επιφορτισμένο με τις διεθνείς σχέσεις της. Ο Θωμάς Σιώμος κακήν κακώς εστάλη στο ραδιόφωνο, ενώ στην θέση του τοποθετήθηκε η Μαρία Τσακίρη.
Ο Θεσσαλονικιός


Σχολιάστε εδώ