Παίζουν… μπάλα με τα δικαιώματα

Ως τις 11 Φεβρουαρίου η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλεί τους ενδιαφερόμενους για τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων της Εθνικής ποδοσφαίρου για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 και την προκριματική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2014. Ταυτόχρονα, το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας ανέθεσε στη Mondial Marketing του Γιώργου Κουρμούζη την κεντρική διάθεση των τηλεοπτικών και άλλων δικαιωμάτων media των ΠΑΕ που την απαρτίζουν. Η συλλογική διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων media της Σούπερ Λίγκας αφορά στις αγωνιστικές περιόδους 2009-12 και σχετίζεται άμεσα και με την πώληση της NetMed, καθώς είναι ένα μέρος του προϊόντος που μεταδίδει. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε πως υπάρχει η συνεργασία μεταξύ της Σούπερ Λίγκας και των σταθμών ΝΕΤ και SuperSport για την τηλεοπτική αναμετάδοση των αγώνων του νέου θεσμού των play-off, για τις αγωνιστικές περιόδους 2007-08 και 2008-09.

RΟ Βασίλης Θωμόπουλος είναι ο νέος γενικός διευθυντής ειδήσεων του Alpha. Ο δημοσιογράφος που απομακρύνθηκε στις αρχές της περιόδου, καθώς από την τότε ηγεσία του καναλιού τού χρεώθηκε η αποτυχία του κοινού δελτίου Έλλης – Μάρας, έκανε την εμφάνισή του στο κανάλι το πρωί της Παρασκευής. Την προηγούμενη ημέρα η Έλλη Στάη συναντήθηκε στην Κάντζα με τον Δ. Κοντομηνά, όπου συμφωνήθηκε τουλάχιστον να βγάλει στον αέρα, αύριο Δευτέρα, την εκπομπή της. Η δυσαρέσκεια του Δ. Κοντομηνά ήταν μεγάλη για τη στάση της δημοσιογράφου, η οποία, κατά τον επιχειρηματία, δεν ανέλαβε από τις αρχές του έτους το δελτίο. Σε συνάντηση που είχε προ ημερών η Έ. Στάη με τον Λ. Λαζόπουλο της μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια αυτή του επιχειρηματία.
RΔιαψεύδει πως συνάφθηκε συμφωνία για την πώληση της «Χρυσής Ευκαιρίας» η Χ. Κ. Τεγόπουλος, με επιστολή της προς το ΧΑ. Όμως, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, η εκδοτική εταιρεία αφήνει ανοικτό «παράθυρο», αναφέροντας πως «οποιαδήποτε δέσμευση της εταιρείας που θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην οικονομική της διάρθρωση θα ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό και στις αρμόδιες αρχές αμελητί». Επιμένουν πάντως οι πληροφορίες ότι η εφημερίδα πουλήθηκε σε εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη έναντι 40.000.000 ευρώ!
RΕπιμένει η «Ελευθεροτυπία» στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη, με άξονα την υπεράσπιση Γιωτόπουλου και την αποφυλάκισή του. Σχεδόν καθημερινά η εφημερίδα στα παραπολιτικά της αναφέρει πως πέρασαν 8 μήνες από τη λήψη της απόφασης του Εφετείου, χωρίς όμως αυτή να έχει καθαρογραφεί. «Μήπως, όμως, το σκεπτικό της δεν έχει καν αποφασιστεί και συνταχθεί, οπότε έγκυρη καταδικαστική απόφαση δεν υπάρχει;» αναρωτιέται η εφημερίδα.


Σχολιάστε εδώ