Οι φιλοδοξίες του Ψωμιάδη

Με νέες αιχμές κατά του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επανέφερε στο προσκήνιο την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχεία της Θεσσαλονίκης, εφόσον δεν προχωρήσει μέχρι τις εκλογές του 2010 η θέσπιση της υπερνομαρχίας Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς.

«Αν δεν προωθηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, θα κατευθυνθώ προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης», είπε ο Παναγιώτης σε συνέντευξή του σε μικρό κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Όταν μάλιστα ο συνάδερφος του επεσήμανε τη διατυπωμένη βούληση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και το 2010, ο νομάρχης διερωτήθηκε: «σε μια δημοκρατία δεν επιτρέπεται να κατεβαίνουν και άλλοι;». Τόνισε πως «ο Βασίλης έχει κάνει μεγάλο έργο, η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη, αλλά επιτρέψτε μου το δικαίωμα να διεκδικήσω κι εγώ τον Δήμο Θεσσαλονίκης».

Πάντως, ο κ. Ψωμιάδης προέβλεψε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2010, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρησιμοποιεί τη δήθεν πρόθεσή του ως διαπραγματευτικό ατού για να εξασφαλίσει θέση ευρωβουλευτή το 2009.

Μάλιστα, ο νομάρχης φάνηκε να μην προβληματίζεται από το ενδεχόμενο να κατέβει ως «αντάρτης» σε περίπτωση που το χρίσμα θα έχει άλλος υποψήφιος. «Δεν θα είναι η πρώτη φορά που δύο υποψήφιοι από το ίδιο κόμμα, ακόμη και από τη Νέα Δημοκρατία, θα διεκδικήσουν τον ίδιο δήμο», εξήγησε.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το εάν «το ραγισμένο γυαλί», όσον αφορά στη σχέση του με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, «μπορεί να ξανακολλήσει», απάντησε με το δηκτικό: «άλλη ερώτηση».

Καλά ξεμπερδέματα, αν και δεν το βλέπω…


Σχολιάστε εδώ