ΚΚΕ: Νέα οξύτατη επίθεση στον ΣΥΝ

Έτσι μετά την παρέμβαση της ίδιας της Α. Παπαρήγα, η οποία παρομοίασε με «κουραμπιέ» την πολιτική γραμμή του ΣΥΝ (η «αριστερή» ζάχαρη που σκεπάζει τον κουραμπιέ κρύβει το ζυμάρι της πραγματικής πολιτικής θέσης του κόμματος αυτού, είπε χαρακτηριστικά), τη σκυτάλη ανέλαβαν όλα τα στελέχη του κόμματος, τα οποία σε κάθε ευκαιρία δεν παραλείπουν να τονίζουν τις διαφορές τους με τον ΣΥΝ και να ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία υπερπροβολής του ΣΥΝ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μάλιστα μπροστά στην υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα, η οποία υπερπροβολή συνδέεται με τις κινήσεις που γίνονται για τη συνολική αναδιάταξη του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν, κύριος στόχος αυτής της κινητικότητας είναι να εμποδιστεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, όπως αυτή εκφράστηκε και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων, εκτιμούν στον Περισσό, εντάσσεται η στήριξη με κάθε τρόπο του ΣΥΝ στην πολιτική ζωή του τόπου, γιατί το κόμμα αυτό «δεν είναι απειλή για το σύστημα, αλλά αντίθετα είναι χρήσιμο και προσφέρεται για να χρησιμοποιηθεί».
Μάλιστα, το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Δ. Γόντικας με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» εκτίμησε ότι για τον ΣΥΝ οι κυρίαρχες δυνάμεις «δεν προσβλέπουν τόσο στη χρησιμοποίησή του σε κυβερνητικές θέσεις. Ως τσόντα μπορεί να αξιοποιηθεί. Ενδιαφέρονται, κυρίως, για να ισχυροποιήσουν τον ΣΥΝ γι’ αυτό που εκφράζει, τον ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό».

Στο ΚΚΕ δεν θα ήθελαν με τίποτα να δουν τα δύο κόμματα στις επικείμενες ευρωεκλογές να είναι σχεδόν ισοδύναμα και έτσι φροντίζουν από τώρα την άμυνά τους. Τονίζουν στους ψηφοφόρους ότι η προωθούμενη ενίσχυση του ΣΥΝ έχει στόχο να εγκλωβίσει τους αριστερούς ψηφοφόρους «σε λογικές καλύτερης διαχείρισης ή σε αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει νοικοκύρεμα του υπάρχοντος συστήματος».

Μάλιστα προχωρούν πιο πέρα και εκτιμούν ότι οι κινήσεις αυτές έχουν στόχο να ασκήσουν πίεση στο ΚΚΕ, προκειμένου αυτό να αλλάξει την πολιτική του σε «όρια ανεκτά για το σύστημα», κάτι που όπως τονίζουν δεν πρόκειται να γίνει σε καμία περίπτωση.

Η σφοδρότητα της επίθεσης κατά του ΣΥΝ ξεπερνάει πλέον και αυτήν της προεκλογικής περιόδου, όπου τα δύο κόμματα διεκδικούσαν ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή. Τώρα πλέον, στο ΚΚΕ κάνουν λόγο για επιλογή του ΣΥΝ από «τις δυνάμεις του συστήματος», γιατί το κόμμα αυτό έχει δώσει «εξετάσεις προσαρμογής και αποκήρυξης του σοσιαλισμού και της επαναστατικής πάλης».

Εξετάζοντας στον Περισσό τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΝ υπό την ηγεσία του Α. Τσίπρα θα έχει ακόμα καλύτερη εκλογική επίδοση, στρέφουν τα βέλη τους και κατά του επίδοξου νέου προέδρου του ΣΥΝ. Θέλουν να αποδείξουν ότι είναι υποκριτικά τα ανοίγματα του Α. Τσίπρα προς τη βάση του ΚΚΕ και γι’ αυτό υπερτονίζουν τη δήλωσή του ότι «για να μπορέσει το ΚΚΕ να μπει σε τροχιά συζήτησης με την υπόλοιπη αριστερά θα πρέπει να ηττηθεί πολιτικά».

Υπογραμμίζουν δε με σταθερότητα ότι τα κεντροαριστερά κυβερνητικά σχήματα που προτείνει ή υπονοεί ο ΣΥΝ έχουν δοκιμαστεί στην Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία), αλλά δεν προέκυψε τίποτα το θετικό για τους λαούς των χωρών αυτών.


Σχολιάστε εδώ