Θέμος με βούλα!

Στην ουσία «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» τόλμησε να αποκαλύψει τεκμηριωμένα αυτό που γνώριζαν και άλλοι στην πολιτικο-δημοσιογραφική πιάτσα, αλλά δεν τολμούσαν –για ποικίλους λόγους…– να αποκαλύψουν, υπακούοντας είτε στην ιδιόμορφη ομερτά που αποδυναμώνει και ευνουχίζει τη δημοσιογραφική φωνή, είτε σε άλλου είδους δουλείες και δεσμεύσεις (ή ακόμα και εκβιασμούς!)…

Γεγονός έτσι κι αλλιώς είναι πως η κατάθεση του Θ. Αναστασιάδη, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, κατάθεση που χαρακτηρίστηκε περίεργη, αν όχι ύποπτη, και πάντως ανεξήγητη και απʼ τον έως και πριν από λίγες ημέρες φίλο και συνεταίρο του, Μ. Τριανταφυλλόπουλο –ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι για το θέμα αυτό ο Θέμος τού έδωσε πέντε διαφορετικές εξηγήσεις!– πλέον δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ούτε συναλλαγής του με την κυβέρνηση (κι αυτό ανεξάρτητα απʼ τις κυβερνητικές προθέσεις) ούτε αντικείμενο εκβιασμού. Οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει. Η έρευνα αναπότρεπτα θα φτάσει ως το τέλος και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει. Έτσι θα αποκαλυφθούν πολλά… Και εξόχως ενδιαφέροντα, θα προσθέταμε. Αρκεί να υπενθυμίσουμε και να υπογραμμίσουμε την επί του θέματος τοποθέτηση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, σύμφωνα με την οποία «αυτή η κατάθεση των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ δεν συνδέεται με το DVD, φοβάμαι ότι συνδέεται με πολύ χειρότερα πράγματα»! Πέραν όμως αυτού (προφανώς ο Τριανταφυλλόπουλος γνωρίζει περισσότερα απʼ αυτά που δημόσια έχει πει…) απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι απʼ το ψάξιμο τόσο αυτού του λογαριασμού όσο και απʼ το άνοιγμα και των άλλων λογαριασμών του Αναστασιάδη προκύπτουν (βλ. αναλυτικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα) πάρα πολλά ενδιαφέροντα σχετιζόμενα με μίζες και διακίνηση μαύρου χρήματος. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι:

• Θα πρέπει να διερευνηθούν σχέσεις με εταιρείες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
• Θα πρέπει να διερευνηθούν ακόμα καταγγελίες για εκβιασμούς, εξαγορές και καζίνα!
• Δεν θα πρέπει να μείνουν εκτός ελέγχου ούτε τα διαχειριστικά της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»…

Μοντάζ για… εκβιασμό!

Τα παραπάνω δεν είναι άσχετα (ίσα-ίσα, το αντίθετο!) με όσα σενάρια για εκβιασμούς κυκλοφορούν, όλη τούτη την τρικυμιώδη περίοδο, γύρω απʼ το επίμαχο ζήτημα του DVD, της παράδοσής του απʼ τον Αναστασιάδη στον Γ. Ανδριανό, αλλά όχι μόνο. Προσθέστε, για παράδειγμα, όλη την αντιπαράθεση μετά τις καταγγελίες του Μ. Τριανταφυλλόπουλου περί ανάμιξης του επικεφαλής της ΥΠΕΕ (πρώην του ΣΔΟΕ) Σπ. Κλαδά, με εμπλοκή μάλιστα και βουλευτή της ΝΔ, θέμα για το οποίο διεξάγεται ήδη έρευνα.

Προσθέστε επίσης τις έντονες πληροφορίες περί «οσμής εκβιασμού» του Θέμου στον Μάκη μέσω διαφόρων «μηνυμάτων» που έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες, καθώς και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Θέμος έχει διαμηνύσει προς πάσα (…) κατεύθυνση ότι «θα πουλήσω ακριβά το τομάρι μου» και «είμαι πολύ σκληρός για να… αφανιστώ», ενώ απειλεί με αποκαλύψεις ακόμα και τον Μάκη!

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι αντίθετα με πολλά ρεπορτάζ και «έγκυρες» πληροφορίες:

• Στο αρχικό DVD που υπεκλάπη απʼ την Ε. Τσέκου ΔΕΝ υπήρχε καμία συνομιλία που να αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.
• Εμφανέστατα το DVD που δόθηκε στον Γ. Ανδριανό ήταν μονταρισμένο. Οπότε εγείρονται ερωτήματα: Ποιος το μοντάρισε; ΓΙΑΤΙ;
• Μήπως η παράδοσή του στον εκπρόσωπο του Μαξίμου δεν έγινε μόνο για συναλλαγή αλλά και προς ΕΚΒΙΑΣΜΟ;
• Κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν κάνουν λόγο για εκβιασμό σε δύο επίπεδα, το ένα στον Χρ. Ζαχόπουλο και το άλλο προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Σε ό,τι αφορά τον «μοντέρ» του DVD, η έρευνα προσανατολίζεται σε δύο πρόσωπα, χωρίς να αποκλείεται να έχουν συνεργαστεί και μεταξύ τους:

• Στον «κομιστή», αλλά και σε αυτόν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασία, δηλαδή τον εργατολόγο Νικολουτσόπουλο.

Άλλωστε, αν αποδειχθεί αληθής η εκτίμηση για εκβιασμό και προς τον πρωθυπουργό, τότε ασφαλώς η υπόθεση ξεφεύγει απʼ το επίπεδο της Ε. Τσέκου. Πάει πολύ παραπάνω, ακουμπά ακόμα και πολιτικά πρόσωπα, αλλά και δημοσιογράφο!

Επισημαίνουμε ότι συγκλίνουσες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι:

• Ο μεν Θέμος Αναστασιάδης φοβάται σφόδρα ακόμα και την προφυλάκιση και γιʼ αυτό κάνει αυτά που κάνει, ο δε Νικολουτσόπουλος αναμένεται να κατηγορηθεί και για συμμετοχή σε εκβίαση και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ο γνωστός εργατολόγος, για τον ρόλο του οποίου και σε υποθέσεις συμβασιούχων ήρθαν πολλά στη φόρα τις τελευταίες ημέρες, έχει εξαφανιστεί και δεν απαντά σε κλήσεις δημοσιογράφων, ενώ για τον συνολικότερο ρόλο του ερευνώνται και το πότε και πώς γνώρισε την Ε. Τσέκου και αν στα πλαίσια της «δράσης» του είχε έρθει σε επαφή και με πολιτικά πρόσωπα!

Καραμανλής:
Δεν εκβιάζομαι!

Μέσα σε αυτό το νοσηρό και όζον κλίμα έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία η υπογράμμιση του πρωθυπουργού με την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή, σε απάντηση ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου.

Απαντώντας σε ευθεία ερώτηση του Αλ. Αλαβάνου, αν εκβιάζεται, ο Κ. Καραμανλής ήταν κατηγορηματικός:

• Δεν εκβιάζομαι, δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς!

Ήταν σαφές το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο Κ. Καραμανλής θα προβεί και σε άλλου τύπου παρεμβάσεις, πιο συγκεκριμένες, με τις οποίες θα επιχειρήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, λόγω των χειρισμών στο θέμα Ζαχόπουλου, και να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Τι θα κάνει ο Θέμος;

Γεγονός είναι ότι ο Θ. Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, έχει «ρίξει στην πιάτσα» σενάρια διάφορα για το τι θα πει αύριο στον ανακριτή. Όπως έκανε άλλωστε και με τις «απαντήσεις» που προσπάθησε να δώσει μέχρι τώρα για τα επίμαχα ζητήματα που τον αφορούν προσωπικά…

Για παράδειγμα, σχετικά με το τι έγινε με τον Γ. Ανδριανό, ξεκίνησε απʼ το «δεν έχω καμιά σχέση μαζί του», πέρασε στο «ΔΕΝ είμαι εγώ ο κομιστής», προχώρησε στο «εγώ δεν δίνω DVD αλλά μόνο παίρνω», υπαινισσόμενος ότι… έγινε μεν η συνάντηση με τον Γ. Ανδριανό αλλά… αυτός ήταν που του έδωσε DVD (!) και την Παρασκευή αργά τη νύχτα η στάση του φαινόταν να διαμορφώνεται ως εξής:

• Ναι, με τον Ανδριανό έχω σχέσεις και σε αυτό το πλαίσιο συναντηθήκαμε και στις 17 Δεκέμβρη, αλλά… πέραν αυτού ουδέν! Αυτό βέβαια, αν δεν αλλάξει πάλι θέση μέχρι αύριο! Πάντως, η εγκατάλειψη του «συναντηθήκαμε αλλά… ο Ανδριανός ήταν αυτός που μου έδωσε DVD» (σενάριο που πήγε να λανσάρει ο συνεργάτης του Θέμου Β. Περρής…) έγινε μετά:

• Τα μηνύματα που πήρε από παντού και τα οποία έλεγαν ότι αυτό το σενάριο γινόταν καταγέλαστο και τον εξέθετε περισσότερο. Επιπλέον πληροφορήθηκε ότι ήταν τόσο συντριπτικά τα στοιχεία που έχουν καταθέσει ο Γ. Ανδριανός και ο Γ. Αγγέλου, ώστε… άλλαξε ρότα!

Μεταξύ αυτών των στοιχείων και «αγωνιώδη» τηλεφωνήματα του Θέμου στον Ανδριανό μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ. Ζαχόπουλου!

Αν θα αλλάξει πάλι μέχρι αύριο είναι, επαναλαμβάνουμε, άγνωστο…

Περί… αίματος εκβιασμός!

Αίσθηση επίσης προξένησε η αναφορά του Θέμου Αναστασιάδη ότι «αυτή η υπόθεση ξεκίνησε με αίμα και θα καταλήξει με αίμα»! Αναφορά που χαρακτηρίστηκε από παράξενη έως και εκβιαστική! Αναφορά που έχει έντονα συζητηθεί, με ποικίλες ερμηνείες…

ΥΓ.: Αλήθεια, μετά από αυτήν την αναφορά του Θέμου, ο αρμόδιος υπουργός Πρ. Παυλόπουλος έχει λάβει μέτρα; Για να μην προκύψει ακόμα και κάποια ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, την οποία φυσικά απευχόμαστε;


Σχολιάστε εδώ