Η αλήθεια λέει…

Εκτός τούτου, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή δίνουν την εντύπωση πως «αυτό που διηγούνται συνέβη πραγματικά – τίποτε δεν συνέβη όπως το διηγούνται!». Ο καθένας εκ των εμπλεκομένων «ανακατασκευάζει την αλήθεια», όπως τον συμφέρει, με αποτέλεσμα να συσκοτίζεται η αλήθεια και να επικρατεί ο αποπροσανατολισμός, η αποπληροφόρηση και ο εντυπωσιασμός. Επί σκηνής κι όλος ο γνωστός συρφετός των λεγόμενων «δημοσιογράφων», σκαρφαλωμένος στα παράθυρα να καμώνεται ότι «ξέρει πολλά» και με τα μισόλογά του να συντελεί στη συσκότιση και στην υπερπαραγωγή σεναρίων.
•Η αλήθεια λέει πως στην υπόθεση Ζαχόπουλου ο βιντεοκομιστής-δημοσιογράφος παρέδωσε το DVD στα χέρια της εξουσίας με πρόθεση συναλλαγής: σου δίνω, μου δίνεις… Ταυτόχρονα, η αλήθεια λέει ότι κακώς, κάκιστα δέχτηκε να παραλάβει το DVD ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κ. Γ. Ανδριανός, ακόμα κι αν δεχτούμε την εκδοχή ότι απέκρουσε κάθε πρόταση συναλλαγής εκ μέρους του κομιστή. Πρώτον, γιατί ο κ. Ανδριανός παρέλαβε ένα DVD προϊόν παράνομης βιντεοσκόπησης προσωπικών δεδομένων. Δεύτερον, γιατί το DVD, εφόσον το περιεχόμενό του αφορούσε τον κ. Ζαχόπουλο και τα προσωπικά του δεδομένα, όφειλε να μην το παραλάβει – και να παραπέμψει τον κομιστή ή στον ίδιο τον κ. Ζαχόπουλο ή στον… διάολο. Τρίτον, εφόσον το DVD εκτός των προσωπικών δεδομένων είχε και στοιχεία ατασθαλιών και πάλι δεν έπρεπε να το παραλάβει, αλλά να συστήσει στον κομιστή να πάει στον Εισαγγελέα! Τέταρτον, από τη στιγμή που παρέλαβε το DVD ο κ. Ανδριανός, άφησε τη δυνατότητα σε κάθε υποψιασμένο πολίτη να σκεφθεί ότι «εδώ έγινε συναλλαγή».
•«Πάλεψα με τα λιοντάρια, νίκησα τις τίγρεις και με έφαγαν οι κοριοί» κι ακριβώς αυτό κινδυνεύει να πάθει η κυβέρνηση μέσω της υπόθεσης Ζαχόπουλου, για έναν και μόνο λόγο, επειδή δέχτηκε να παραλάβει το DVD – και μάλιστα ένα DVD προϊόν παράνομης πράξης και με περιεχόμενο προσωπικών δεδομένων. Εδώ η αλήθεια λέει πως η εξουσία, που θέλει να πατάξει τη διαφθορά και τη συναλλαγή, οφείλει να μην αποδέχεται καμία «εξυπηρέτηση», καμία «προσφορά», διαφορετικά εφόσον δεχτεί την «εξυπηρέτηση» θα οδηγηθεί στη λογική της «ανταπόδοσης» και τότε έχει χάσει το παιγνίδι… Δυστυχώς, τη νύφη θα την πληρώσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, καθότι η απαξίωση συμπαρασύρει το όλον, εκτός κι αν την ύστατη στιγμή βρουν λύση σωτηρίας οι πολιτικές κεφαλές.


Σχολιάστε εδώ