επί του πιεστηρίου

Είναι πράγματι ώρα να παρθούν μέτρα, που θα ρίξουν φως σε αδιαφανείς ρυθμίσεις και χώρους. Και να ισχύει η γενική αρχή, ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ, που σημαίνει ότι τίποτε το κρυφό. Φυσικά και θα ισχύει για όλους τους πολίτες, αλλά πρωτίστως για όλους εκείνους που κατέχουν δημόσια αξιώματα και σήμερα οχυρώνονται πίσω από το… απόρρητο για να μην αποκαλύπτονται τα παιχνίδια τους. Ιδού, κύριοι βουλευτές, κυβερνητικοί και μη, υπάρχει λύση, αν θέλετε να μην υπάρχει τίποτε το κρυφό. Αλλά πλήρης διαφάνεια για όλους. Τολμήστε.

Χαρούμενο είδα το μεσημέρι της Πέμπτης στο καφέ της «Μεγάλης Βρεταννίας» το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Αυγερινό, για χρόνια ευρωβουλευτή και πρώτο υπουργό Υγείας στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Και είχε λόγους να είναι χαρούμενος. Είχε γενέθλια. Έκλεινε 80 χρόνια ζωής! Και δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Ευχές από καρδιάς να γιορτάσει πολλά ακόμη γενέθλια… Ήταν όμως και έντονα προβληματισμένος. Φανερή η ανησυχία του για το άσχημο κλίμα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει μπει το πολιτικό σύστημα. Η λύση κατά τον αποκαλούμενο και Νέστορα του ΠΑΣΟΚ είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Και σʼ αυτό οδηγεί η αποδυνάμωση του δικομματισμού. Θα συμφωνούσαμε με τον κ. Αυγερινό, αν θα ήταν διασφαλισμένο ότι δεν θα είχαμε χειρότερες συναλλαγές και εκβιασμούς για μοίρασμα θέσεων, επιβολή πολιτικών και αποφάσεων, πράγματα που ζήσαμε το 1990, με την οικουμενική. Γιατί κακά τα ψέματα, το μικρό κόμμα συνήθως θέλει να επιβάλει τις απόψεις του στο μεγάλο, κι αν δεν περάσει το δικό του, απειλεί με πτώση της κυβέρνησης. Δυστυχώς, αυτός είναι ο κανόνας. Φυσικά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις…
Να το δούμε και αυτό… Να μας δικάσει ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας. Για να ολοκληρωθεί η… προσφορά του στη δημοκρατική παράταξη…

Πολλές ευχαριστίες στους νέους αναγνώστες, πέραν των… μόνιμων, που την περασμένη Κυριακή επέλεξαν το «ΠΑΡΟΝ» για να ενημερωθούν. Ελπίζουμε η ύλη μας να τους ικανοποίησε και να τους έχουμε μαζί μας κάθε Κυριακή.
Μεγάλη τιμή για το Θιάκι! Από προχθές, δικό του παιδί είναι ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Ο γνωστός καθηγητής της Στατιστικής Κων. Δρακάτος είναι ο νέος πρόεδρος του κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Ο κ. Δρακάτος ήταν πριν από χρόνια δήμαρχος Ιθάκης. Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της Ακαδημίας, δύναμη και ευχές για παρουσία στα καθημερινά προβλήματα του λαού..

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον εγκέφαλο της κυβέρνησης που αποφάσισε στη σύμπραξη της ΔΕΗ με ιδιώτες να έχει το Δημόσιο μειοψηφικό πακέτο, δηλαδή το 49% και οι ιδιώτες το 51%! Βάζει το κράτος την τεχνογνωσία του, όλη την υποδομή του δικτύου και ο ιδιώτης θα έχει σίγουρο πελάτη και καλή τιμή. Δεν είμαστε καλά, κύριε Φώλια.


Σχολιάστε εδώ