Εκδήλωση για τη μη τσιμεντοποίηση του παλιού αεροδρομίου

Σε σχετικό μήνυμά τους, μάλιστα, υποστηρίζουν:
«Παραμονές εκλογών του 2004 ο Κ. Καραμανλής διαβεβαίωνε πως ”ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο τσιμέντου δεν πρόκειται να γίνει” στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Τώρα σχεδιάζουν τη δημιουργία μιας ακόμη
”επενδυτικής δραστηριότητας” κοντά σε αρκετές άλλες που έχουν μετατρέψει ήδη τη γη της χώρας σε μια χωματερή από τοξικά απόβλητα με φόντο ουρανό που μόλις διακρίνεται μέσα από το διοξείδιο του άνθρακα που τον έχει σκεπάσει.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη οικολογική επιβάρυνση για την περιοχή των νοτίων προαστίων (και όχι μόνο) που πνίγονται μέσα στην αυξανόμενη ρύπανση από την αυτοκίνηση, την οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων, την έλλειψη ποδηλατοδρόμου σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου, την απουσία πεζογεφυρών, επαρκούς σηματοδότησης και ασφαλούς διάσχισης της παραλιακής λεωφόρου που έχουν κοστίσει τη ζωή εκατοντάδων συμπολιτών μας.
Γι’ αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους, που έχουν να κάνουν με την ίδια μας την ποιότητα ζωής, την Κυριακή 20 Γενάρη, στις 10 π.μ., στο παλιό αεροδρόμιο να είμαστε όλοι και όλες εκεί».


Σχολιάστε εδώ