εδώ Βρυξέλλες

– «Η μείωση της υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, η αύξηση της παραγωγής γάλακτος που ενδέχεται να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο του 2008, καθώς και η μείωση των δασμών για τα δημητριακά που θα επιφέρει μείωση των αυξήσεων των τιμών τόσο στα δημητριακά όσο και στο κρέας είναι τρία από τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή, στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Απώτερος στόχος μας είναι η μείωση των αυξήσεων των τιμών των τροφίμων». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αρμόδια για θέματα προστασίας των καταναλωτών Επίτροπος Μεγκλένα Κούνεβα, έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

– Τη μεγάλη ευθύνη της σλοβενικής προεδρίας της ΕΕ υπογράμμισε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, καθώς η Σλοβενία διαδέχεται δύο πολύ πετυχημένες προεδρίες, ενώ είναι και η πρώτη από τις 12 νέες χώρες μέλη που αναλαμβάνει την προεδρία.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την παρουσίαση του προγράμματος της σλοβενικής προεδρίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η νέα προεδρία θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης και αποδοχής από την κοινή γνώμη τόσο της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης όσο και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.


Σχολιάστε εδώ