Διάδρομοι και Ψίθυροι

>> H HSBC είχε πολλά να πει και για τις ελληνικές τράπεζες. Η ουσία είναι πως παραμένει θετική για τον κλάδο στο σύνολό του και ξεχωρίζει Εθνική και Eurobank. Μεταξύ των υπολοίπων επιλογών της για το σύνολο της χρονιάς, μάλιστα, οι: ΟΠΑΠ, Ελληνική Τεχνοδομική, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Fourlis, Jumbo και ΑΒ Βασιλόπουλος.

>> FORTHnet: Κι άλλος για… Μάλτα τράβηξε (;)
Κουίζ: Τι μέλλει γενέσθαι με τους τίτλους του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ; Μέχρι πρότινος λέγαμε πως οι τίτλοι του ομίλου σπανίως κάνουν μεγάλα «πετάγματα», εξ ου και είχαν τη φήμη χαρτιών – «λιμανιών» στην όποια κρίση, ενώ και σε περιόδους έντονης ανόδου δεν άδραχναν και δάφνες υπεραξίας! Η εικόνα άλλαξε δραματικά το 2007, το οποίο μάλιστα ένας καλός συνάδελφος έγραφε πρόσφατα σε εξειδικευμένο site πως κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «έτος των μετοχών του ομίλου Βιοχάλκο». Οι τίτλοι έδωσαν «τρελές» αποδόσεις σε όσους τυχερούς τους πίστεψαν. Τώρα, όμως, και με μόλις 17 ημέρες στο νέο ημερολόγιο, οι απώλειές τους έχουν ξεπεράσει κατά περίπτωση και το 60%. Τι γίνεται; Και κυρίως πως θα αντιδράσουν και πότε; Προσωπική εκτίμηση είναι πώς ασχέτως των όποιων πρόσφατων εκπλήξεων, ίσως και λόγω «βαριάς προϊστορίας», η… τάξη θα επανέλθει!

>> Η είδηση πως η Marfin και ο κύριος Βγενόπουλος ενδιαφέρονται να αγοράσουν μια τρίτη επιχείρηση μόνον έκπληξη δεν προκαλεί, ιδίως μετά την εντυπωσιακή μέχρι τώρα πορεία του ομίλου και τις αναρίθμητες εξαγορές. Αλλά το να μιλάμε τώρα για κίνηση – ματ στον χώρο, όπου παραδοσιακά πολλοί επιχειρηματίες εμπλέκονται για τους δικούς τους λόγους, είναι μια εξέλιξη που ίσως κανείς να μην περίμενε. Ο λόγος για την… Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση με επικεφαλής τον Κ. Βγενόπουλο και τα πλείστα όσα ρεπορτάζ (φήμες, σενάρια, κ.ο.κ.) είδαν το φως της δημοσιότητας περί λευκών επιταγών στον κ. Βαρδινογιάννη για να «πάρει» η… πολυμετοχική κίνηση τον ΠΑΟ! (σ.σ.: Και παρακαλώ μη ρωτήσετε τι σχέση έχει τώρα μια τέτοια είδηση με το χρηματιστήριο και τα εκεί τεκταινόμενα…).


Σχολιάστε εδώ