ΑΠΟ 4.130.000 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ 6.600.000 ΕΦΘΑΣΕ Η ΑΔΕΙΑ!

Το τελευταίο διάστημα διάφοροι ζητούν 4 εκατ. ευρώ για σταθμούς που το μόνο που έχουν είναι η άδεια λειτουργίας.
Ο Village πέρασε στον έλεγχο της θυγατρικής των εκδόσεων Λυμπέρη Three Dee από τις εταιρείες Austereo Entertainment Europe Ltd (κάτοχο του 75% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου) και Austereo Group Ltd (κάτοχο του 25% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου). Θυμίζουμε πως οι σταθμοί Village και Λάμψη συνδέονταν μέσω της εταιρείας εμπορικής εκμετάλλευσης HRS, αλλά φαίνεται πως ο Όμιλος
SBS δεν διατίθεται να πουλήσει τον Λάμψη, αν και υπήρχαν σχετικές κρούσεις. Ο Λάμψη, όπως ο Kiss και ο Super Σπορ FM είναι αυτήν την περίοδο οι πλέον περιζήτητοι προς πώληση σταθμοί. Ο κύκλος εργασιών του Village το 2006 ανήλθε σε 2,3 εκατ. ευρώ, με ζημίες 420 χιλ. ευρώ και συσσωρευμένες ζημίες 1,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά, και με βάση την τελευταία μέτρηση της Focus για την ΑΕΜΑΡ (12.11 – 9.12.07), οι 3 σταθμοί του Ομίλου Λυμπέρη, Best (6%), Village (6%) και Εν Λευκώ (3,6%), συγκεντρώνουν το 15,6% της ακροαματικότητας.
Ακριβότερος, σε αξία πώλησης, εξακολουθεί να είναι ο Sfera. Ο σταθμός, που είχε πολυμετοχική σύνθεση, μεταβιβάστηκε στην ΙΜΑΚΟ (Κωστόπουλος – Ρέστης) αντί ποσού 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο δεύτερος πιο ακριβός είναι ο Best, ο οποίος πωλήθηκε έναντι 5,1 εκατ. ευρώ στις εκδόσεις Λυμπέρη, από την Three Dee. Η τρίτη πιο ακριβή μεταβίβαση είναι του Derti από τον Γ. Πολίτη στην ΙΜΑΚΟ. Ακολουθεί ο Village με 4,13 εκατ. ευρώ και με 4 εκατ. ευρώ ο Oasis. Στα 1,8 εκατ. ευρώ ο Captain Jack και ο Planet, των πολλών ζημιών, με 1,6 εκατ. ευρώ προς την Petrie Investments Limited, συμφερόντων Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου. Λέγεται πάντως πως το τελικό τίμημα πώλησης του σταθμού θα εξαρτηθεί από το ύψος των οφειλών του. Αντί ποσού 1,2 εκατ. ευρώ -και συνεπώς πολύ φθηνά- πουλήθηκε ο John Greek στον Κώστα Γιαννίκο. Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί πως οι ενημερωτικοί σταθμοί έχουν ακριβότερη αποτίμηση, εξαιτίας όχι μόνο των κερδών που παρουσιάζουν, αλλά και της ισχύος που διαθέτουν.
Πολύ πιο φθηνά από όλους, αντί ποσού 100.000 ευρώ, μεταβιβάστηκαν δύο σταθμοί, ο Εν Λευκώ στην εταιρεία Three Dee των εκδόσεων Λυμπέρη, αλλά και ο Flash, από την Ελένη Κόκκαλη στον Σωτήρη Πουλόπουλο και, στη συνέχεια, από τον εκδότη του «Πρωταθλητή» στον Σ. Κόκκαλη.
Αλλά και ο Κ. Γιαννίκος άρχισε να προωθεί τον τρίτο του ραδιοφωνικό σταθμό. «Γνήσιο λαϊκό ραδιόφωνο, Oasis 88», αναφέρει η νέα διαφήμιση του σταθμού ο οποίος πέρασε στον Όμιλο Γιαννίκου. Πρόεδρος της εταιρείας ανέλαβε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, αντιπρόεδρος ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του Alter Κοσμάς Σφαέλος και μέλος είναι ο Στέφανος Αναστασιάδης. Με την απόκτηση του Oasis, με βάση την τελευταία μέτρηση της Focus για την ΑΕΜΑΡ (12.11 – 9.12.07), ο ραδιοφωνικός όμιλος Γιαννίκου έχει συνολικά το 9,5% της ακροαματικότητας (John Greek 4,2%, Oasis 3,5% Captain Jack 1,8%).


Σχολιάστε εδώ