ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ!

Επίσημα, βέβαια, ο επιχειρηματίας διέψευσε στο περιοδικό «Παναθηναϊκό τριφύλλι» την πρόθεσή του να αναμειχθεί με τους «πράσινους», αλλά αποδείχθηκε ότι «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

Για τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο, η εμφάνιση του Βγενόπουλου στο προσκήνιο αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη που ήρθε έπειτα από μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του «τριφυλλιού», δηλαδή τη συντριβή από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Το τάιμινγκ, μάλιστα, φάνηκε να ενοχλεί ιδιαίτερα τα στελέχη της ΠΑΕ, αν και όλοι υποστήριζαν ότι «με την εμφάνιση του Βγενόπουλου προσπέρασε ο κόσμος την πικρία του για την ήττα από τον Ολυμπιακό», αλλά από την άλλη πλευρά γνωρίζουν ότι το σημερινό ματς με τον Εργοτέλη θα εξελιχθεί σε συλλαλητήριο. Κάτι, άλλωστε, που συνέβη και με τον αγώνα της ομάδας μπάσκετ κόντρα στη Ροάν. Στην ΠΑΕ, πάντως, τηρούν στάση αναμονής. Αρχικά έδειξαν αιφνιδιασμένοι και μετά προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις του επιχειρηματία. Όταν, όμως, άκουσαν την τοποθέτηση του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι συντάσσεται με κάθε αξιόλογη πρόταση που στοχεύει στο καλό του Παναθηναϊκού, αρκετοί από τους συνεργάτες του Γιάννη Βαρδινογιάννη θέλησαν να βγάλουν προς τα έξω ότι «αποκλείεται να γίνει η ομάδα όχημα για οποιονδήποτε». Τοποθέτηση που έρχεται να προστεθεί στη δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκαθάριζε ότι «δεν πωλείται η ΠΑΕ και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο Παναθηναϊκός το διαβατήριο προς τη διασημότητα».

Ο κόσμος, πάντως, βρίσκεται ήδη… στο πόδι. Μέτρησε ιδιαίτερα και η ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο Βγενόπουλος στον Πέτρο Κόκκαλη για όσα είπε μετά το ντέρμπι και την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού.

«Μίλησε στην καρδιά μας και έδειξε ευθύς εξαρχής ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσια τον αντίπαλό μας», έλεγαν συνδεσμίτες στα διάφορα φόρουμ. Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όταν αναμένεται να δοθεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, από την ΠΑΕ θα αποφύγουν οποιαδήποτε τοποθέτηση. Επίσημα διοχετεύουν ότι «πάνω απʼ όλα μας ενδιαφέρει η πορεία της ομάδας και η διαχείριση της βαριάς ήττας», αλλά ουσιαστικά αποφεύγουν να βγουν απέναντι στον Βγενόπουλο, διότι «τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η αντιπαράθεση δεν ευνοεί όποιον έχει κατηγορηθεί ότι του λείπει το πάθος και η γνώση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση».

Ένας επιπλέον λόγος, για τον οποίο δεν απαντούν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει να κάνει με το υστερόγραφο της ανακοίνωσης. Διότι μπορεί να αναφερόταν θεωρητικά στον Πέτρο Κόκκαλη, αλλά ήταν πολλοί που πέρασαν στην παραγοντική πιάτσα την πληροφορία ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης λειτούργησε στη λογική «σε σένα τα λέω πεθερά, για να τα ακούει η νύφη».


Σχολιάστε εδώ