Ανεπιθύμητοι για τον Φ. Μπόμπολα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Πήγασου στη συνάντησή του με την ΕΣΗΕΑ

Ο κ. Μπόμπολας συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για θέματα που αφορούν στον όμιλο, αλλά δεν θέλησε να είναι παρόντες στη συνάντηση οι εργασιακοί εκπρόσωποι, οι οποίοι έμειναν εκτός, ενώ δεν είχαν ειδοποιηθεί ούτε και για το ραντεβού.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του προκασέ που επιχειρείται να ξεκινήσει στο «Goal News» και να επεκταθεί και στον υπόλοιπο όμιλο. Οι εργαζόμενοι τόσο της αθλητικής εφημερίδας όσο και των άλλων δύο εφημερίδων του Πήγασου ανησυχούν για το αν η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας θα επιφέρει μείωση των θέσεων εργασίας, τις οποίες προσπαθούν να διασφαλίσουν. Δυστυχώς, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν κατάφερε να αποσπάσει τη δέσμευση του κ. Μπόμπολα ότι το λεγόμενο προκασέ δεν θα έχει αποτέλεσμα τις απολύσεις εργαζομένων που δεν θα χρειάζονται, κάτι που είναι και το πλέον ανησυχητικό. Ο διάλογος της ΕΣΗΕΑ με τον κ. Μπόμπολα για το προκασέ συνεχίζεται και, όπως διευκρίνιζε προχθές στέλεχος της Ένωσης: «Δεν δώσαμε τη συγκατάθεσή μας για να ξεκινήσει το νέο σύστημα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν».
Στον αέρα οι «Εικόνες»
Άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι απολύσεις που φέρεται συνολικά να ετοιμάζει η εργοδοσία του ομίλου Μπόμπολα. Ήδη υπάρχει πρόβλημα με το ένθετο περιοδικό στο κυριακάτικο «Έθνος», τις «Εικόνες», από τις οποίες οκτώ άτομα είναι υπό απόλυση, ενώ ο διευθυντής του περιοδικού Νίκος Αντωνιάδης παραιτήθηκε διότι, όπως υποστηρίζει, ο κ. Μπόμπολας του ζήτησε να κάνει περικοπές του προσωπικού κατά 60% και αυτός αρνήθηκε. Σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος των «Εικόνων» υπό την παρούσα μορφή και στη συνέχεια θα εκδίδεται από τους υπεύθυνους εντύπων της «Ημερησίας», ενώ γίνεται προσπάθεια και από την ΕΣΗΕΑ να διασφαλιστούν οι οκτώ συντάκτες τους οποίους θέλει να απολύσει ο ιδιοκτήτης του Πήγασου.
Στη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης ήταν παρόντες από την ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος Πάνος Σόμπολος, ο οποίος στη συνέχεια αντιμετώπισε εχθρική ατμόσφαιρα στο «Έθνος», την εφημερίδα στην οποία εργάζεται, ο Α’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο γενικός γραμματέας Κώστας Μπετινάκης και τα μέλη Δημήτρης Τρίμης, Παναγιώτης Ράμος και Νανά Νταουντάκη. Το θετικό είναι ότι η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε σχετικά γρήγορα στην περίπτωση του Πήγασου, αλλά το αρνητικό είναι πως τα μέλη του ΔΣ δεν κατάφεραν (προς το παρόν τουλάχιστον) να αποτρέψουν το σχέδιο απολύσεων που φαίνεται να υπάρχει στον όμιλο.


Σχολιάστε εδώ