Ανεξάντλητος ο Χριστόδουλος!

Η επιδείνωση είναι σε ευθεία γραμμή, δηλαδή δεν φαίνεται να υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη και όπως υποστηρίζουν οι γιατροί έχει «ως κύρια εκδήλωση την έντονη καταβολή των δυνάμεών του».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της επιδείνωσης, ο Αρχιεπίσκοπος συζητάει με τους συνεργάτες του για οτιδήποτε άλλο εκτός από το πρόβλημα της υγείας του, στο οποίο πλέον δεν αναφέρεται καθόλου. Παρακολούθησε στην τηλεόραση τον αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και σχολίασε την ήττα των «πράσινων», ενώ παρακολουθεί και τις εξελίξεις στην κόντρα Θέμου και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, την οποία επίσης και σχολιάζει. Την ημέρα των γενεθλίων του έκοψε την τούρτα μαζί με τους συνεργάτες του.

ΓΕΝΙΚΑ, έχει σε μεγάλο βαθμό επικοινωνία με τους συνεργάτες του, παρότι ορισμένες φορές χρειάζεται οξυγόνο, λόγω της δύσπνοιας που του δημιουργεί το ασκιτικό υγρό, ενώ αισθάνεται και πόνους, κυρίως στην πλάτη. Αυτό το ασκιτικό υγρό είναι που τον ταλαιπωρεί περισσότερο σ’ αυτήν τη φάση, αλλά, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί, ο Αρχιεπίσκοπος αρνείται να κάνει την απαραίτητη παρακέντηση. Από τις αιματολογικές του εξετάσεις προκύπτει ότι επιδεινώνεται το πρόβλημα στο ήπαρ.

Οι μεταμοσχεύσεις

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ φαίνεται ότι το πρόβλημα του Αρχιεπισκόπου και η γενικότερη στάση του στο ζήτημα της υγείας του ώθησε -σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Αλκιβιάδη Κωστάκη- πολύ μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας να εγγραφούν τη χρονιά που πέρασε στους καταλόγους των δωρητών του Εθνικού Οργανισμού μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος της υγείας του Αρχιεπισκόπου. Ο κ. Κωστάκης μάλιστα εξήρε τον θετικό ρόλο της Εκκλησίας στο θέμα αυτό, καθώς και την προσπάθεια που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος.


Σχολιάστε εδώ