Έντονος προβληματισμός για πρόταση μομφής

Οι απόψεις των στελεχών διίστανται, καθώς τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κορυφαίας κίνησης είναι μάλλον μοιρασμένα.

Από τη μια θα υποχρεωθούν να πάνε στη Βουλή και να απολογούνται για τρεις μέρες η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που το κόμμα του θέλει πάση θυσία να τον κρατήσει στο απυρόβλητο αυτής της υπόθεσης στην οποία όλο και περισσότεροι άνθρωποι του κύκλου του μπλέκονται. Από την άλλη, όμως, μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει στη συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος, τα στελέχη του οποίου -θέλοντας και μη- θα μπουν στη μάχη της υπεράσπισης της παράταξης τους είτε με τις ομιλίες τους είτε με την ψήφο που θα δώσουν όταν θα ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Είναι επίσης τα ζητήματα που σχετίζονται με τον χρόνο. Κάποιοι λένε ότι τώρα είναι ο καιρός να μπει μπροστά το ΠΑΣΟΚ και να δείξει ότι είναι αυτό που, έστω και με αυτόν τον τρόπο, επιβάλλει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους θέλει να δείχνει ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση και γι’ αυτό επιλέγει ο Πρωθυπουργός να απαντά στις ερωτήσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να βιαστεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί με την πρόταση δυσπιστίας θα «κλείσει» πολιτικά το θέμα και για έξι μήνες, περίοδος που πρέπει να περάσει για να ξαναπάρει μια τέτοια πρωτοβουλία, η κυβέρνηση θα έχει λίγο ως πολύ «λυμένα τα χέρια», ακόμη και αν προκύψουν το επόμενο διάστημα νέες σημαντικές αποκαλύψεις.


Σχολιάστε εδώ