άλλες Τυπολογίες

Ακριβότερες
οι εφημερίδες
Προς αύξηση της τιμής των εφημερίδων, ίσως και από αύριο Δευτέρα. Το ανώτατο όριο της αύξησης φτάνει μόλις στο… 30%. Θα αντιδράσει άραγε το υπουργείο Ανάπτυξης;
•Μια ακόμη εφημερίδα πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του πρώτου 10ημέρου του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο φύλλο, με 3 ένθετα, για την πολιτική, την οικονομία και τον αθλητισμό, και τιμή πώλησης 3 ευρώ. Την ευθύνη θα έχει δημοσιογράφος με προϋπηρεσία στη «Βραδυνή» και τη «Μεσημβρινή».
•Κυκλοφόρησε πως ο Σ. Ψυχάρης έκανε δώρο στα στελέχη του μια χρυσή πένα. Διαψεύδεται κατηγορηματικά, αν και η φήμη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
• Επιχαίρουν στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για την κρίση στο «Θέμα». Πιστεύουν πως θα ευνοηθούν, χωρίς όμως να κάνουν καμία αλλαγή…
• Μια τριπλή έρευνα έχει σε εξέλιξη το υπουργείο Επικρατείας. Η πρώτη αφορά στην επεξεργασία, ανάλυση του περιεχομένου της αρθρογραφίας των ανταποκριτών ξένου Τύπου, για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, με στόχο μια δίγλωσση έκδοση. Η δεύτερη την ψηφιοποίηση του αρχείου κυβερνητικών ανακοινώσεων από τη Μεταπολίτευση ως και σήμερα και η τρίτη τη θεματική καταγραφή των αρχείων ραδιοφωνικών εκπομπών από τη Μεταπολίτευση ως και σήμερα. Συνολικά θα απασχοληθούν 6 πρόσωπα.
•Ανταπόδοση στους εργαζομένους από την ιδιοκτησία και τη διοίκηση του Star για την καλή πορεία του καναλιού. Την περασμένη Πέμπτη το κανάλι διένειμε, έπειτα από κλήρωση με φανερές διαδικασίες (και όχι με εν κρυπτώ αποφάσεις που κάνουν άλλοι), ένα αυτοκίνητο αλλά και χρηματικά ποσά. Ένας τυχερός κέρδισε 10.000 ευρώ, τρεις άλλοι 5.000 ευρώ και τρεις ακόμη πήραν από 3.000, 1.000 και 500 ευρώ έκαστος, ενώ την περίοδο των Χριστουγέννων δόθηκαν δωροεπιταγές στους εργαζομένους για να ψωνίσουν στα σούπερ μάρκετ.
•Κάποιοι πήγαν να αμφισβητήσουν τις απολύσεις στο ένθετο περιοδικό του «Έθνους» «Εικόνες». Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Νέος διευθυντής των «Εικόνων» θα είναι ο Φώτης Τσιμέλας. (Άλλο ρεπορτάζ στη σελίδα 30)
•Ο Αλέξης Παπαχελάς είναι το νέο μέλος του ΔΣ της «Καθημερινής». Στην εφημερίδα υπάρχει ικανοποίηση για την κυκλοφοριακή άνοδο και, το κυριότερο, για την τήρηση των ισορροπιών από τον διευθυντή της.
•Σε αύξηση του χώρου του γραφείου του διευθυντή μεγάλης εφημερίδας εξελίχθηκε η προσπάθεια της ιδιοκτησίας να βρεθεί χώρος και για τους μη καπνιστές. Η μετακόμιση έγινε πριν από λίγες ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από την εξεύρεση κοινού εργασιακού χώρου για τους δημοσιογράφους που δεν καπνίζουν, να αυξηθεί σε τετραγωνικά το γραφείο του διευθυντή και των αρχισυντακτών, ανεξαρτήτως αν καπνίζουν ή όχι. «Χαμένοι» οι καπνιστές δημοσιογράφοι…

Στην Telemarketing ο έλεγχος του S-TV!
Ηπρώτη μεταβίβαση για το 2008 είναι γεγονός. Ο Θεόδωρος Κατσίκης πούλησε το 75% του S-TV έναντι άγνωστου τιμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Κατσίκης διατήρησε το 25%, ενώ ποσοστό 63% απέκτησε η εταιρεία Telemarketing και ποσοστό 12% η πλευρά του Γ. Αλαφούζου. Στόχος της σύμπραξης αυτής είναι η δημιουργία ενός 24ωρου σταθμού telemarketing, με αξιόπιστα προϊόντα και καθαρούς όρους πώλησής τους στους τηλεθεατές. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο κανάλι, ενώ σημειώνεται πως το S-TV δήλωσε στο ΕΣΡ πως ο σταθμός θα λειτουργεί ως μη ενημερωτικός.


Σχολιάστε εδώ