Υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών;

Κύριε Διευθυντά,

Πριν από λίγο καιρό δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα μεταξύ της Εσθονίας, αν δεν κάνω λάθος χώρας της ΕΕ, και της Ρωσίας του Πούτιν. Ο λόγος; Κάποιο άγαλμα, θαρρώ, που οι Σοβιετικοί έστησαν εκεί μετά την απελευθέρωση της χώρας τους από τα ναζιστικά στρατεύματα και τον θάνατο χιλιάδων σοβιετικών στρατιωτών και που οι Εσθονοί, άγνωστο γιατί, ήθελαν να το μεταφέρουν αλλού. Όλες οι χώρες της ΕΕ έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό της Εσθονίας, εφαρμόζοντας, λέει, το άρθρο της Ένωσης για αλληλεγγύη σε χώρα-μέλος της.

Έτσι μάθαμε όλοι ότι σε κανονισμό της ΕΕ υπάρχει άρθρο για αλληλεγγύη. Και ρωτώ: Αυτό το άρθρο δεν ισχύει για όλες τις χώρες της Ένωσης; Δεν ισχύει για την Ελλάδα με τα τόσα εξωτερικά προβλήματα (Τουρκία – Σκόπια – Αλβανία κ.λπ.); Αυτό το άρθρο δεν ισχύει για μια άλλη χώρα της Ένωσης, την Κύπρο, που το μισό της τμήμα το έχει καταλάβει στρατιωτικά μια άλλη χώρα, υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ; Πού είναι στ’ αλήθεια η υπουργός Εξωτερικών, κ. Μπακογιάννη; Να τρέξει, να φωνάξει, να φέρει τα πάνω κάτω και να απαιτήσει την εφαρμογή αυτού του άρθρου για τη χώρα μας.

Υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών; Ναι ή όχι; Θέλουμε να μάθουμε. Εκτός αν υπάρχει αλλά λειτουργεί μόνο ως γραφείο ταξιδίων – δεξιώσεων.

Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει και πολύ γρήγορα μάλιστα. Η αλήθεια θα λάμψει και τότε να δούμε πού θα κρυφτούν οι νεκροθάφτες της πατρίδας μας. Αυτοί που κάνουν τους πατριώτες αλλά στην ψυχή είναι Εφιάλτες.

Σαράφος Κ.


Σχολιάστε εδώ