Στη σκαλωσιά

l Πρόσωπο των ημερών και ο μέχρι προσφάτως νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ Χρ. Νικολουτσόπουλος. Και σε επίπεδο ΓΣΕΕ η σχέση του κ. Νικολουτσόπουλου ήταν προβληματική τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό το «χαρτάκι» που είναι αναρτημένο στο γραφείο του γενικού γραμματέα Κ. Πουπάκη (πρόεδρος της ΔΑΚΕ), που υπενθυμίζει να μην ακολουθείται καμία απόφαση που υπογράφει ο κ. Νικολουτσόπουλος. Πολλές φορές μιλούσε εξ ονόματος της ΓΣΕΕ χωρίς συνεννόηση με τη συνδικαλιστική ηγεσία, εξηγούν οι συνδικαλιστές. Μάλιστα, ο δεύτερος τη τάξει συνδικαλιστής Φίλ. Ταυρής υπενθυμίζει πως η ΔΑΚΕ είχε θέσει βέτο προκειμένου ο κ. Νικολουτσόπουλος να μην αναλάβει επικεφαλής του νομικού γραφείου της ΓΣΕΕ. Έτσι και έγινε και τη θέση ανέλαβε ο κ. Γ. Δεληγιαννάκης.

QQQ
l Για «αυτονόμηση» των εκπροσώπων της εργατικής πλευράς στην επιτροπή για αναμόρφωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων μιλούν συνδικαλιστικά στελέχη, κυρίως από την πλευρά της
ΔΑΚΕ. Ανεξαρτήτως των θέσεων που εκφράζουν οι εκπρόσωποι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ τα «παράπονα» που διατυπώνονται είναι ότι ακούνε τοποθετήσεις που δεν έχουν συζητήσει και αποφασίσει «τα όργανα της ΓΣΕΕ».

QQQ
l «Υποκαθιστούσε» και δεν αντικαθιστούσε ο κ. Νικολουτσόπουλος την κ. Εύη Τσέκου στις συναντήσεις της με τους εκπροσώπους των Μέσων, στα οποία περιέφερε η συμβασιούχος το περιβόητο «ροζ βίντεο». Έτσι λένε οι κακές δημοσιογραφικές γλώσσες…

QQQ
l Εκπρόσωποι από το «όλον ΠΑΣΟΚ», δύο ΔΑΚίτες και ένας «Συνασπισμένος» παρευρέθηκαν στη μάζωξη για την ονομαστική γιορτή του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου. Έτσι, ο Θαν. Τσούρας, ο Μ. Ανδρουλάκης, η Μαρία Δαμανάκη, ο Π. Ευθυμίου, η Φ. Γεννηματά, η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, ο Τηλ. Χυτήρης, ο Σπ. Ρόβλιας, κ.ά. ευχήθηκαν στον κ. Παναγόπουλο. Από τη ΔΑΚΕ ο πρόεδρος Κ. Πουπάκης και ο Φ. Αγαδάκος και από την Αυτόνομη Παρέμβαση ο Αλ. Καλύβης.

QQQ
l Οι συζητήσεις για την κατάσταση εντός ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν από τη σύναξη. Εντυπωσίασαν τα παράπονα υποκτηρικτών της υποψηφιότητας Γ. Παπανδρέου για «αποκλεισμό» τους, όταν μετά την εκλογή του νέου προέδρου μίλησαν για ανάγκη ενωτικής πορείας του ΠΑΣΟΚ.

QQQ
l Την Πέμπτη έγινε η επίσκεψη της υπουργού Απασχόλησης – Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά στο γραφείο της ΓΣΕΕ. Στο επίκεντρο το πιο καυτό κοινωνικό πρόβλημα της εποχής, η σχεδιαζόμενη «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού συστήματος. Και όμως, μόλις την Πέμπτη το πρωί έγιναν κάποιες επαφές και συνεννοήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αυτόνομης Παρέμβασης – ΠΑΜΕ) για μια στοιχειώδη προετοιμασία της εργατικής πλευράς στην τόσο σημαντική συνάντηση.


Σχολιάστε εδώ