Ποια συμμαχία συμφέρει τον λαό

Όταν σχεδόν τα μισά ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ επίσης λένε ότι είναι ανέφικτη η συνεργασία με το ΚΚΕ. Και παρ’ όλα αυτά η ηγεσία του ΣΥΝ κάνει προτάσεις (τηλεοπτικές) για συνεργασία, τότε -και μόνο αυτό- αποδείχνει τον δόλο της. Αποδείχνει ότι εκείνο που την ενδιαφέρει είναι ο εντυπωσιασμός και το ψάρεμα σε θολά νερά, αν αυτά υπάρχουν. Εξάλλου ο κ. Τσίπρας το είπε: «Για να συνεργαστεί το ΚΚΕ, πρέπει να νικηθεί πολιτικά»!

Ιδού, λοιπόν, ο πολιτικαντισμός. Και ιδού πώς αντιλαμβάνονται (με κόλπα) τη λαϊκή απαίτηση και ανάγκη να αλλάξει ρότα αυτός ο τόπος.

Πολιτική συνεργασία ανάμεσα σε δύο κόμματα μπορεί να γίνει, όταν οι γραμμές τους συμπίπτουν στη γενική κατεύθυνση. Με τον ΣΥΝ μας χωρίζει άβυσσος. Εκείνος κινείται και αποδέχεται τη λογική του «ευρωμονοδρόμου», το ΚΚΕ όχι.

Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει κοινή δράση ούτε σε σειρά ζητήματα που τα λένε επιμέρους, ενώ δεν είναι.

Ο ΣΥΝ ψηφίζει στην ΚΕΔΚΕ, στην ΕΝΑΕ και αλλού όλες τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που ψηφίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τελευταία ψήφισε και υπέρ του Καποδίστρια 2. Ψηφίζει υπέρ της φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων, υπέρ των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, υπέρ της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Επί χρόνια οι εκπρόσωποί του στη ΓΣΕΕ κατήγγειλαν το ΚΚΕ ότι καταστροφολογεί, όταν έλεγε τι θα φέρει στον λαό το Μάαστριχτ. Καθησύχαζαν τους εργαζομένους. Και δεν οργάνωσαν την πάλη. Ούτε σήμερα το κάνουν. Στα εργοστάσια βασιλεύει η τρομοκρατία και εκείνοι κάνουν ότι δεν βλέπουν. Ούτε μια απεργιακή επιτροπή δεν συγκροτούν, όταν γίνονται σχετικές κινητοποιήσεις. Θέλουν ένα εργατικό κίνημα της κεντροαριστεράς διαχείρισης.

Αλλά και ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει ότι ο ΣΥΝ στηρίζει την ουσία της ΚΑΠ.

Ψηφίζει τις θεμελιώδεις αποφάσεις της ΕΕ και μετά λέει στη νεολαία ότι είναι κατά των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αλλά δεν παλεύει για την κατάργησή τους…

Η επίθεση κατά του λαού είναι ολομέτωπη. Άρα χρειάζεται στρατηγική απάντηση κατά του κεφαλαίου. Χρειάζεται, λοιπόν, και ανάλογη συμμαχία. Στην κοινωνία πρωταρχικά. Η εργατική τάξη και τα μικρομεσαία στρώματα, οι αυτοαπασχολούμενοι, σε ένα μέτωπο που θα αντιστέκεται και θα αντεπιτίθεται. Πολιτικοποιημένοι αγώνες με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Κατά της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς. Κατά της πλουτοκρατίας. Λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία. Σε αυτά μένει προσηλωμένο το ΚΚΕ. Αυτή είναι η πρόταση στον λαό για το τώρα και το αύριο. Αυτή συμφέρει τον λαό. Όχι οι πολιτικές τύπου Ζοσπέν, Πρόντι και Ντ’ Αλέμα.


Σχολιάστε εδώ