Πάει στην Άγκυρα ο Καραμανλής με «Ναι στη Χάγη»;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι δύο πρωθυπουργοί θα συμφωνήσουν στην παραπομπή όλων (!) των θεμάτων που έχουμε με τους Τούρκους στη Χάγη, που σημαίνει, αν πράγματι αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι η Ελλάδα στερείται του δικαιώματός της για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια (!), χωρίς να πάρει κανένα αντάλλαγμα γι’ αυτήν τη νέα υποχώρηση, που σημαίνει ότι πλέον τίθεται θέμα και για τα 10 μίλια στον εναέριο χώρο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα έχει προσδιορίσει και την ατζέντα των συνομιλιών, χωρίς να έχει γίνει καμιά συζήτηση και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών να καταλήξουν σε συμφωνία.

Και η… διευκρίνιση που δίνεται είναι ότι η Τουρκία έχει βάλει τα θέματα με τις προκλήσεις της, χωρίς να μας ρωτήσει. Και αυτά ήδη είναι τα Ύμια (γκρίζες ζώνες) και τα όσα έχει πει για τη Ρόδο – αποστρατιωτικοποίηση των ανατολικών μας νησιών. Και βέβαια τα θέματα που έβαλε ο κ. Μπαμπατζάν κατά την περιοδεία του στην… επαρχία του, τη Θράκη… Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι πληροφορίες για προσυμφωνία προέρχονται από διαφορετικές πλευρές… Αν πράγματι έχουν έστω και την παραμικρή βάση όλα αυτά, τότε σημαίνουν ότι ο Καραμανλής έχει προσχωρήσει στη συμβιβαστική πολιτική της Ντόρας, για τα… ησυχότερα. Βέβαια, άλλοι αρνούνται να το πιστέψουν… Οι ελπίδες πάντως διατηρούνται με τη διαβεβαίωση κορυφαίου υπουργού, ο οποίος, όταν του θέσαμε όλα τα παραπάνω που κυκλοφορούν, μας είπε: «Έχετε εμπιστοσύνη στον Καραμανλή»!

Να το δούμε…


Σχολιάστε εδώ