Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Σημειώνουν ότι τα στοιχεία πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον την ημερομηνία της πράξης, το ποσό της επιχορήγησης, τον φορέα ή αποδέκτη της επιχορήγησης και τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε.

> Στις καταγγελίες για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΙΚΑ επανέρχεται η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη. Αναφέρεται στην πρόσληψη 330 ατόμων, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, εκτός ΑΣΕΠ.

> Με άλλη ερώτησή της ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την ειδική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για παρατυπίες στις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και στη διαδικασία μονιμοποίησης προσωπικού με βάση το διάταγμα Παυλόπουλου.

> Πώς προτίθεται να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των ελλήνων αγροτών ερωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης. Αναφέρεται στην περιστολή των επιδοτήσεων, τη μείωση του εισοδήματος των ευρωπαίων αγροτών, εξαιτίας της νέας μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που απειλεί τους μικρομεσαίους έλληνες αγρότες.

> Να αυξηθεί η δύναμη των αστυνομικών που υπηρετούν στην Ηλεία ζητά ο βουλευτής της ΝΔΓιώργος Κοντογιάννης. Τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση της παραβατικής δραστηριότητας, με πρόσφατα δείγματα τις διαρρήξεις αντλιοστασίων και πολλές διαρρήξεις κατοικιών, κάτι που δείχνει ότι οι δράστες έχουν εντοπίσει την αχίλλειο πτέρνα της αστυνομίας Ηλείας, που είναι η έλλειψη προσωπικού.

> Περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης από το ανατολικό έως το δυτικό άκρο είναι αποκλεισμένοι από την αστική συγκοινωνία, επειδή ο ΟΑΣΘ δεν εκτελεί δρομολόγια στις συγκεκριμένες περιοχές, τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης και ζητά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

> Πότε θα εφαρμοστούν οι διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας στην κεντρική διοίκηση με την πρόσληψη τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας σε όλα τα υπουργεία και πότε θα αρχίσουν συστηματικοί έλεγχοι σε τακτά διαστήματα από κρατική υπηρεσία και όχι μόνο, έπειτα από καταγγελίες εργαζομένων ή συνδικαλιστικών οργανώσεων, ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

> Το αίτημα 400 μαθητών και των καθηγητών του Γυμνασίου και Λυκείου Βαλεστίνου να απομακρυνθούν τα φύλλα αμιάντου από το δώμα του διδακτηρίου υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής. Τονίζουν πόσο επικίνδυνες για την υγεία είναι οι ίνες αμιάντου και θεωρούν την καθυστέρηση αδικαιολόγητη.

> Κύμα ανησυχίας για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος πυροδοτούν οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της βουλγαρικής Επιτροπής Πυρηνικής Ασφάλειας, Γκεόργκι Καστσίεφ, για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Μπέλενε της Βουλγαρίας, εκτιμά ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου. Ερωτά αν έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών από τη βουλγαρική κυβέρνηση και από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προδιαγραφές ασφάλειας του πυρηνικού προγράμματος στο Μπέλενε και τι μέτρα έχει λάβει το υπουργείο Εσωτερικών, σε ενδεχόμενο πυρηνικού ατυχήματος στη γειτονική χώρα.

> Ερωτηματικά σχετικά με τις επιχορηγήσεις των χορευτικών ομάδων εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης. Καλεί τον υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης με τα οποία κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν οι χορευτικοί φορείς που είχαν υποβάλει αίτηση προς επιχορήγηση για τη χορευτική περίοδο 2006-‘7 και ποιο είναι το σκεπτικό που διέπει τη συγκεκριμένη απόφαση της εκ των υστέρων επιχορήγησης των χορευτικών ομάδων της χώρας μας.

> Σχετικά με τη φύλαξη των σχολικών κτιρίων ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου. Υπογραμμίζει ότι, αν και το πρόβλημα της ασφάλειας των μαθητών και των σχολικών χώρων γίνεται όλο και πιο έντονο, η πολιτεία αρνείται να το αντιμετωπίσει, θεωρώντας ότι οι δαπάνες για τη σωστή λειτουργία των εκπαιδευτικών θεσμών δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα όπως, για παράδειγμα, η ασφάλεια των αγρών, για την οποία διόρισε χιλιάδες αγροφύλακες.

> Την άθλια εικόνα που εμφανίζει η πρωτεύουσα στο ιστορικό της κέντρο επισημαίνει με ερώτησή της στον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Εκτιμά ότι η συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών κοινωνικών προβλημάτων απαιτεί σύνθετες και πολυδιάστατες προσεγγίσεις όπως είναι η πολιτική για τα ναρκωτικά, την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και τη μετανάστευση.

> Λάσπες και γλίτσα καλύπτουν την οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών σε όλο το μήκος εκτέλεσης των έργων διαπλάτυνσης, με αποτέλεσμα συχνότατα και σοβαρά ατυχήματα, επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης. Προσθέτει ότι η οδική ασφάλεια δεν είναι δυνατόν να γίνεται αντικείμενο διελκυστίνδας μεταξύ συναρμόδιων κρατικών φορέων και των εμπλεκομένων στα έργα ιδιωτικών κατασκευαστικών εταιρειών.

> Για την υποβάθμιση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και την αβεβαιότητα των εργαζομένων σε αυτό διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου. Διευκρινίζει ότι με τις συμβάσεις παραχώρησης για την κατασκευή των νέων οδικών δικτύων αφαιρούνται από την ΤΕΟ ΑΕ αποφασιστικής σημασίας αρμοδιότητες που αφορούν την είσπραξη τελών διοδίων, τις παρόδιες εκτάσεις, τις κυκλοφοριακές συνδέσεις, ενώ δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τη δραστηριότητα που θα αναλάβει στο νέο σχήμα που διαμορφώνεται με τους ιδιώτες παραχωρησιούχους.


Σχολιάστε εδώ