Οι αιρετοί και οι υποταγμένοι παίρνουν τις προαγωγές και τις καίριες θέσεις στις Εφορίες

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή το δημοσίευμα της Κυριακής 16/12/2007 στην εφημερίδα σας σχετικά με τους εφοριακούς, το οποίο ήταν εξαιρετικό, θα μου επιτρέψετε να σας συγχαρώ για το ρεπορτάζ που κάνατε, γιατί περιγράφει επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες και τα ανύπαρκτα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ομολογώ ότι πήρα για πρώτη φορά την εφημερίδα σας και από εδώ και πέρα θα είμαι τακτικός αναγνώστης, γιατί διαπίστωσα ότι τα θέματά σας τα προσεγγίζετε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ο λόγος βέβαια που αποφάσισα να σας γράψω είναι για να κάνω γνωστά τα κριτήρια που ισχύουν εδώ και χρόνια προκειμένου να προαχθεί ένας υπάλληλος αξιοκρατικά στον νομό μας.

Οι κρίσεις έγιναν πρόσφατα, προφανώς από τον κύριο …, που τον μάθαμε από την εφημερίδα σας, κι έτσι μας λύθηκαν πολλές απορίες.

Διευθυντής έγινε ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος, συγχρόνως δε ήταν και επόπτης ελέγχου. Υποδιευθυντής Ελέγχου ήταν και παρέμεινε νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΔ, παλαιότερα πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου και πρόεδρος ΝΟΔΕ.

Υποδιευθύντρια Εισοδήματος ήταν και παρέμεινε η επί ΠΑΣΟΚ νομαρχιακή σύμβουλος η οποία, χωρίς να πληροί τα απαιτούμενα προσόντα, δεν γνώριζε έλεγχο και έγινε προϊσταμένη Ελεγκτικού Κέντρου. Τώρα προστέθηκε και η κουμπαριά της νεοεκλεγείσας βουλευτού κι έτσι, αμέσως αμέσως, τσίμπησε τη θέση της υποδιευθύντριας Ελέγχου.

Επόπτης Ελέγχου που έπρεπε να είναι άτομο δικό τους, νέος στην εφορία υπάλληλος, μεταταγείς από μια υπηρεσία ΝΕΛΕ, πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος όμορου δήμου, αρμοδιότητας της ίδιας εφορίας.

Αλίμονο στους υπαλλήλους που δεν είναι υποψήφιοι δημοτικοί – νομαρχιακοί σύμβουλοι, δεν αναβιώνουν κουμπαριές και δεν λυγίζουν τη μέση στον «γαλάζιο» φρουρό, που πάντα υπάρχει σε κάθε υπηρεσία, «γαλάζιος» τώρα, «πράσινος» παλαιότερα, πάντως έχουν απόλυτα αρμονική συνεργασία σε αυτές τις επίμαχες θέσεις. Χρησιμοποιούν τη θέση τους και τα μέσα του Δημοσίου, τα τηλέφωνα ανάβουν όλη μέρα κολλημένα στο αφτί τους, καθότι φραγή δεν έχουν. Τα γραφεία τους εδώ και χρόνια γίνονται στέκια πολιτικών συζητήσεων, στέκια συγκέντρωσης συναγωνιστών και στέκια πολιτικών συνεργασιών. Προεκλογικά, τα γραφεία συνήθως μένουν κλειστά, γιατί τρέχουν για το «κοινό καλό».

Τώρα εσείς τι πιστεύετε, ότι αυτοί οι υπάλληλοι, ο επόπτης Ελέγχου και αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και υποδιευθυντής Ελέγχου, δουλεύουν για το Δημόσιο;

Η ηγεσία του υπουργείου, οι επιθεωρητές, όλα τα γνωρίζουν, τα καλύπτουν, τα στηρίζουν, γι’ αυτό και πάει η δημόσια διοίκηση κατά διαόλου.

Αναγνώστης


Σχολιάστε εδώ