«Μάχη» για τον ΟΛΠ

Ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ έχει ο δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας, η οποία βέβαια ευθυγραμμίζεται και με την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα όμως η θέση αυτή απηχεί και την άποψη των περισσότερων Πειραιωτών που έχουν σχέση με το λιμάνι, αφού εργάζονται σ’ αυτό μέλη των οικογενειών τους ή συγγενείς τους, με αποτέλεσμα να έχουν ταχθεί εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, γιατί φοβούνται ότι οι άνθρωποί τους κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Έτσι, την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη και του εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Παράλληλα τον κάλεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της προσεχούς Τετάρτης, όπου πρώτο θέμα θα είναι ο ΟΛΠ, για να εκθέσει τις απόψεις στο πλαίσιο ενός γενικότερου διαλόγου που έχουν ξεκινήσει δήμος και νομαρχία για να βρεθεί λύση. Άλλωστε, την Παρασκευή το πρωί είχε γίνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα στη νομαρχία και είχαν διατυπωθεί οι αντιρρήσεις της πειραϊκής κοινωνίας στο θέμα της ιδιωτικοποίησης.
Την Παρασκευή το απόγευμα ο Φασούλας πήγε στον ΟΛΠ, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ για το επίμαχο θέμα και μάλιστα έγινε δέκτης θερμών εκδηλώσεων από τους εργαζομένους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και γνώριζαν τη στάση που κρατάει. Ενώ όμως προσπάθησε να μπει στο κτίριο προκειμένου να πάρει μέρος στη συνεδρίαση ως μέλος του ΔΣ (σ.σ.: ο εκάστοτε δήμαρχος Πειραιά είναι μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ βάσει του καταστατικού του), επενέβη η ασφάλεια του κτιρίου και του… απαγόρευσε την είσοδο. Η αντίδραση του «ψηλού» ήταν άμεση, κατήγγειλε την προσπάθεια αποκλεισμού του Δήμου Πειραιά από ένα θέμα που αφορά την πόλη και απαίτησε να τον αφήσουν να μπει στο κτίριο και να πάρει μέρος κανονικά στη συνεδρίαση του ΔΣ. Αυτό όμως δεν έγινε, αφού οι εντολές να μη μετέχουν στο συμβούλιο οι αντιδρώντες στην ιδιωτικοποίηση ήταν -φαίνεται- σαφείς. Η προσπάθεια παρεμπόδισης του «ψηλού» να μπει στο κτίριο εξαγρίωσε και τους εργαζομένους που έκαναν «ντου» μαζί με τον Φασούλα, αλλά… αναχαιτίστηκαν από τα ΜΑΤ, που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα!
Τελικά ο δήμαρχος υποχρεώθηκε να απομακρυνθεί και έτσι το συμβούλιο του ΟΛΠ συνεδρίασε χωρίς… ενοχλητικούς αντιρρησίες!


Σχολιάστε εδώ